یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
ICDL چیست
راستی در مورد مدرک ICDL چی می دونید . آیا از نحوه بدست آوردن این مدرک اصلاع دارین . آیا می دونین که ICDL یه مدرک بین المللیه و در تمام نقاط دنیا از یک اعتبار خاصی برخورداره ؟ راستش من چند روز پیش از یکی از دوستانم پرسیدم که ICDL چیه ؟ میدونین چی جوابم رو داد : اولش یه خورده سرشو خاروند و بعد گفت همون اینترنته دیگه !!!! و اینجا بود که من دیگه نمیدونستم باید بخندم یا گریه کنم . و از اونجا که اخیرا خودم هم برای دریافت مدرک بین المللی ICDL ثبت نام کردم دیدم بد نیست که امروز کمی راجع بهش واستون بنویسم:
گواهینامه بین المللی کامپیوتر(Computer Driving Licence international) یا به عبارت دیگر مدرک ICDL گواهینامه پایه ای کار با کامپیوتر است که توسط مؤسسهICDL در ایرلند صادر میگردد . این مؤسسه بین المللی قریب به ده سال است که آغاز به فعالیت نموده و در مدت مذکور توانسته مدرک جهانی کامپیوتر را به تأیید اتحادیه اروپا رسانده وگواهینامه بین المللی کامپیوتر صادره توسط موسسه ICDL در ۱۴۰ کشور جهان معتبر میباشد.
● مزایای دریافت گواهینامه بین المللی ICDL
قابل ارائه برای ادارات و سازمانهای داخلی و خارجی بعنوان یک مدرک معتبر جهت استخدام و ارتقا، درجهٔ شغلی گسترده ترین و بزرگترین مدرک شناحته شده در سطح جهانی برای کاربری کامپیوتر افزایش سطح مهارتها ، در استفاده های کارآمد و درست از IT و کامپیوتر. دروازه ای برای ورود به جامعه اطلاعاتی و تحصیلات عالیه در زمینهٔ IT ارائه الگوئی برای آموزش در جامعه اطلاعاتی
● اهداف اصلی ICDL بین الملل
۱) ترویج و پرورش سواد کامپیوتری برای همه,
۲) افزایش فناوری اطلاعات و سطح صلاحیت فنی استفاده از کامپیوترهای شخصی و کاربردهای عمومی آن برای همه شهروندان
۳) تضمین این امر که کاربران کامپیوتر در استفاده از کامپیوترهای شخصی مهارت کافی دارند .
۴) افزایش بهره وری تمام کاربران که در کارشان نیاز به استفاده از کامپیوتر دارند .
۵) بهبود بازگشت سرمایه گذاری از فناوری اطلاعات.
۶) مهیا کردن شرایط پایه برای اینکه همه مردم فارغ از نوع تحصیلات و تجربیاتشان بتوانند عضو یک جامعه اطلاعاتی باشند.
● تفاوت بین ECDL و ICDL
گواهینامه اروپایی کاربری کامپیوتر (European Computer Driving Licence ) میباشد.ECDL در خارج از اروپا به عنوان ICDL شناخته می شود.
● آشنایی با مهارتهای هفت گانه ICDL
متقاضی دریافت گواهینامه بین المللی کاربرد کامپیوتر باید در آزمونهای هفت مهارت شرکت نموده و در هر آزمون نمره قبولی را کسب نماید.
این هفت مهارت عبارتند از:
۱) اطلاعات پایه درباره تکنولوژی اطلاعات (مبانی کامپیوتر) Basic Concepts Of Information Technology
۲) استفاده از رایانه و مدیریت فایلها)Windows xp) - Using The Computer And Maneging Files
۳) واژه پرداز Word Processing
۴) صفحات گسترده Spread Sheets
۵) بانک اطلاعاتی (Access) - Data Base
۶) ارئه مطلب(Power point ( - Presentation
۷) اطلاعات و ارتباطات ( Internet & Outlook) - Information And Communication
● نحوه دریافت گواهینامه بین المللی کامپیوتر
بسیاری از مؤسسات داخل کشور در حال حاضر مدرک ICDL ارائه میکنند. ولی مدارک این مؤسسات فقط در سطح ایران اعتبار داشته و در خارج از ایران هیچ اعتباری ندارد.در ایران فقط دفتر تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش است که توانسته نمایندگی انحصاری (License) این مدرک را از موسسه ICDL بین الملل دریافت نماید. گواهینامه بین المللی ICDL با حضور در مراکز دارای مجوز از دفتر تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش که نماینده رسمی مؤسسه ICDL جهانی در کشورهای ایران ، ازبکستان و افغانستان است قابل دریافت میباشد.
متقاضیان دریافت این گواهینامه(خواهران و برادران) بدون داشتن هیچگونه محدودیت سنی و تحصیلی میتواند با حضور در مرکز آزمون و تهیه کارت مهارت Skill Card) ) به مرور در ۷ آزمون شرکت نموده وپس از قبولی در هر۷ آزمون مدرک بین المللی کاربرد کامپیوتر توسط مؤسسه ICDL ایرلند را دریافت نمایند.
● آشنایی با کارت مهارت Skill Card یا Log Book
Skill Card یا دفترچه مهارت یک دفترچه ۱۴ صفحه ای است که توسط مؤسسه ICDL ایرلند تهیه شده است. افرادی که مایل هستند گواهینامه کاربرد رایانه را دریافت کنند به این دفترچه نیاز دارند.
متقاضی میتواند با تهیه یک Skill Card و تکمیل مشخصات خود در صفحات ۳و۴ وسپس مراجعه به مراکز برگزار کننده این آزمون در یکی از ۱۴۰ کشور پذیرنده این گواهینامه ، برای شرکت در یکی از آزمونهای مورد نظرش ثبت نام نماید. لازم به ذکر است که در ابتدا باید آزمونهای مهارت اول (اطلاعات پایه و مبانی تکنولوژی اطلاعات ) و سپس مهارت دوم (کار با رایانه و مدیریت فایلها) به ترتیب طی شود تا امکان ثبت نام و حضور در بقیه آزمون ها محقق گردد. ترتیب در آزمون های ۳ الی ۷ اجباری نیست .
افرادی که کارت مهارت Skill Card دارند پس از ثبت نام و شرکت در هر آزمون و قبولی میبایست برگ مربوط به آن آزمون و کارت مهارت را توسط مرکز برگزار کننده آن آزمون مهر و امضاء نمایندتا پس از موفقیت در هر ۷ آزمون و مهر شدن تمام صفحات Skill Card( صفحات ۵ الی ۱۱) دفترچه تحویل دفتر تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش گردد .این دفتر پس از جمع آوری کارتهای تکمیل شده به صورت ماهانه کارتهای مذکور را جهت صدور گواهینامه بین المللی کاربرد رایانه (ICDL) به کشور ایرلند( مرکز مؤسسه کاربرد رایانه ) ارسال مینماید.
هزینهٔ کارت مهارت طبق دستورالعمل دفتر تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش مبلغ ۲۰۰۰۰۰ ریال میباشد.(جهت دانش آموزان و معلمان عزیز این مبلغ ۱۵۰۰۰۰ ریال در نظر گرفته شده است)
● هزینه آزمون ها
حداکثر هزینه هر آزمون درمراکز آزمون گیرنده مبلغ ۱۰۰۰۰۰ ریال میباشد.
● زمان و چگونگی برگزاری آزمونها
مراکز آزمون گیر ابتدا اقدام به ثبت نام از متقاضیان نموده ، پس از تکمیل فرم ثبت نام مدیریت مرکز آزمون طی استعلام به دفتر تکنولوژی آموزشی در خواست ناظر آزمون می نماید.این دفتر پس از بررسی لازم تاریخ آزمون را اعلام میدارد.آزمون مهارت اول بصورت کتبی و بقیه مهارتها بصورت عملی در مدت زمان ۴۵ دقیقه برگزار میگردد.حداقل نمرهٔ قبولی در هر آزمون ۱۵ از ۲۰ میباشد.
● آیندهٔ ICDL بین الملل و کارهای در دست اقدام
الف) بر اساس تفاهم نامه منعقده بین رئیس سازمان دانش آموزی کشور و مدیر کل دفتر تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش ، زمینه سازی های لازم انجام گرفته تا کلیهٔ دانش آموزان عضو کانونهای دانش آموزی بتوانند پس از طی دوره های icdl (خصوصا در طول تابستان) به مراکز مجاز آزمون معرفی شده و راه جهت دریافت گواهینامه بین المللی کامپیوتر برای آنها هموار گردد.
ب) بر طبق اعلام رسمی دفتر تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش:
۱) این دفتر بر اساس قرارداد منعقده با بنیاد جهانی icdl متولی رسمی و قانونی icdl در کشور میباشد و تنها مرکزی است که حق صدور گواهینامه icdl را دارد و در این راستا از کلیه حقوق خود دفاع می نماید.
۲) استفاده از نام icdl در هر گونه مدرک، آموزش ، نرم افزار و کتب فقط در انحصار icdl ایران میباشد و با تمام کسانی که به هرنحوی نقض کنندهٔ این حقوق باشند در آینده نزدیک برخورد قانونی خواهد شد.
۳) استفاده از آرم و لوگوی icdl در کشور به هر نحوی نقض حقوق مالک بوده و این دفتر از بابت آنچه استفاده کننده برداشت نماید، طلب خسارت خواهد نمود.
۴) مرکز icdl ایران با راه اندازی مراکز آزمون مربوط به icdl در سطح کشور آمادهٔ ارائه خدمت به مردم در جهت تقویت سواد کامپیوتری بوده و آمادهٔ همکاری با کلیه نهادهای دولتی و خصوصی میباشد.
ج) بر اساس بسترسازیهای انجام گرفته و در دست اقدام ، زمینه هایی فراهم میگردد تا کلیه دانش آموزان و دانشجویان بتوانند همراه با دریافت مدرک تحصیلی خود، مدرک جهانی کامپیوتر را نیز دریافت نموده و از کلیه مزایای آن کمال استفاده را ببرند. همچنین زمینه هایی فراهم گردیده تا کلیه کارمندان دولت بتوانند پس از گذراندن دوره های ICDL در این آزمون شرکت نمایند.
د) در اکثر کشورها ، یونسکو بعنوان یک سازمان بین المللی متولی بسط و گسترش سواد (خصوصا سواد کامپیوتری) میباشد. همچنین در هر کشور این امر بر عهدهٔ سازمان آموزش و پرورش آن کشور گذاشته شده است.درکشور ما نیز این امر مهم بر عهدهٔ دفتر تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش میباشد که با پیگیریهای مستمر موفق به دریافت نمایندگی (License (مدرک جهانی ICDL شده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست