یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
دوئل دیپلمات ها در ژنو
در آخرین تحولات قبل از برگزاری نشست بسیار مهم ژنو، روز گذشته ترکیب اصلی شش کشور طرف مذاکرهکننده اتمی با هیات ایرانی معرفی شد. البته پیش از آن ایران هم ترکیب هیات خود را مشخص کرده است.
براین اساس هیات مذاکراتی ۱+۵ را کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هلگا اشمید معاون اشتون، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه، وندی شرمن نماینده امریکا، هانس دیتر لوکاس معاون وزیر خارجه آلمان، سایمون گس معاون وزیر خارجه انگلیس، ژاک اودیبر معاون وزیر خارجه فرانسه و نماینده چین تشکیل میدهند.
قرار است این تیم معرفی شده با هیات ایرانی پشت میز مذاکرات بنشیند. اعضای هیات ایرانی نیز شامل ظریف، عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه، مجید تختروانچی معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه، حمید بعیدینژاد، داوود محمدنیا و امیری است که در این مذاکرات میخواهند هر آنچه در چنته دارند بهکار بندند تا سرو سامانی به پرونده پر حاشیه هستهیی ایران ببخشند. این در حالی است که شش ماه از آخرین مذاکرات تهران با گروه ۱+۵ به سرپرستی سعید جلیلی میگذرد. فردا این مذاکرات در حالی بار دیگر فعال میشود که هر دو طرف زمینههای مثبتی برای این نشست، ازدو هفته پیش در حاشیه اجلاس نیویورک را فراهم کرده بودند. حالاشش قدرت بزرگ به طور حساب شده، کارشناسان ارشد خود را به مذاکرات هستهیی در ژنو سویس فرا خواندهاند. از سوی دیگر خبرها حاکی است که واشنگتن با ترکیب جدیدی وارد این مذاکرات میشود.
هیات امریکایی شامل آدام زوبین، مدیر دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری امریکا و یکی از برجستهترین کارشناسان دولت امریکا در زمینه تحریمها خواهد بود؛ نشانهیی که میتواند حاکی از این باشد که واشنگتن بیشتر از همیشه به چگونگی احتمال کاهش تحریمها علیه ایران فکر میکند. زوبین از سال ۲۰۰۶ مدیریت این دفتر را بر عهده داشته است و مسوول اجرا و اعمال برنامههای تحریمهای اقتصادی دولت امریکا برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی و امنیت ملی این کشور است. به گزارش ایرنا، به نقل از رویترز مقامات رسمی امریکا اعلام کردهاند که آدام زوبین از اعضای هیات پنج نفره مذاکرهکننده این کشور در ژنو خواهد بود و برای نخستینبار در این مذاکرات حضور مییابد. یک مقام امریکایی گفت که تیم امریکایی علاوه بر آن شامل جیمز تیمبی، مشاور ارشد معاون وزیر امور خارجه امریکا در زمینه کنترل تسلیحاتی و امنیت بینالملل، پونیت تالوار، مدیر ارشد امور ایران، عراق و کشورهای حاشیه خلیجفارس در شورای امنیت کاخ سفید و ریچارد نفیو، معاون هماهنگکننده اصلی سیاست تحریمها در وزارت امور خارجه امریکا است. به گزارش تسنیم، در ادامه مذاکرهکنندگان ارشد کشورهای غربی در مذاکرات پیش رو را که در روزهای سهشنبه و چهارشنبه (۲۳ و ۲۴ مهر) در ژنو برگزار خواهد شد بهصورت اجمالی معرفی میکنیم:
▪ هلگا اشمید
هلگا ماریا اشمید در مناصب مختلفی در دولت آلمان از سال ۱۹۸۸ میلادی کار میکرده است از جمله در آکادمی دیپلماتیک بینالمللی و قانون اروپا، اقتصاد، روابط بینالملل. سابقه حضور اشمید در مذاکرات هستهیی با ایران به مذاکرات سعدآباد برمیگردد که یوشکا فیشر را همراهی میکرد. در مذاکرات پیشِرو اشمید معاون کاترین اشتون است.
▪ وندی شرمن
وندی رات شرمن (۱۹۴۹) دیپلمات دموکرات، امریکایی که اکنون به عنوان معاون امور خارجه در امور سیاسی، سومین مقام ارشد وزارت خارجه امریکا محسوب میشود. شرمن بهدلیل فعالیتهایی که منجر به توافق هستهیی امریکا با کره شمالی در سال ۱۹۹۷ در زمان ریاستجمهوری کلینتون شد به «دربازکن» در وزارت امور خارجه امریکا معروف است.
▪ ژاک اودیبر
ژاک اودیبر، ۵۲ ساله، مدیرکل امور سیاسی، امنیتی و خلع سلاح وزارت امور خارجه فرانسه است که از سال ۲۰۰۹ به این سمت منصوب شده است. به گزارش منابع خبری در گفتوگوهای هستهیی قبلی کشورمان، موضع اودیبر محافظهکارانه و نزدیک به مواضع امریکا بوده است.
▪ سایمون گس
سایمون گس (۱۹۵۶) مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه بریتانیا و سفیر سابق این کشور در تهران بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ است. وی همچنین نماینده ویژه انگلیس در امور افغانستان و پاکستان است.
▪ هانس لوکاس
دکتر هانس دیتر لوکاس در سال ۱۹۸۵ به وزارت خارجه آلمان ملحق شد و فعالیت در سفارتهای آلمان در امریکا و روسیه در سابقه دیپلماتیک وی دیده میشود.
▪ مجید تختروانچی
مجید تختروانچی یکی از دیپلماتهای شناخته شده وزارت خارجه است که لیسانس مهندسی خود را از امریکا دریافت کرده است. روانچی در دهه اول انقلاب رییس اداره بینالمللی وزارت خارجه میشود. او پس از انتخاب خرازی به عنوان سفیر و نماینده دایم ایران در نیویورک راهی امریکا میشود. روانچی همچنین از سال ۸۰ تا ۸۴ هم به عنوان سفیر ایران در سویس مشغول فعالیت میشود. روانچی پس از روی کار آمدن دولت احمدینژاد به ایران بازگشته و در دولت او هیچ سمتی عهدهدار نمیشود و پس از مدت کوتاهی نیز بازنشسته میشود.
▪ عباس عراقچی
سید عباس عراقچی۵۱ ساله دکترای اندیشههای سیاسی خود را از دانشگاه کنت انگلیس دریافت کرد. معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه و سفیر سابق ایران در توکیو است. وی از نیمه دوم سال ۲۰۱۱ میلادی و پس از بازگشت از توکیو به سمت معاون وزارت امور خارجه در امور آسیا و اقیانوسیه منصوب شده است. در ۲۱ اردیبهشت ۹۲ ، در پی ثبت نام سخنگوی وزارت امور خارجه کشور برای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری رامین مهمانپرست طی نامهیی به علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه وقت، خواستار کنارهگیری خود از سمت سخنگویی شد و عباس عراقچی به عنوان سخنگوی جدید وزارت امور خارجه منصوب شد. در ۱۳ شهریور ۱۳۹۲ با حکم محمدجواد ظریف، به عنوان معاون حقوقی و امور بینالملل وزارت امور خارجه منصوب شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست