چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
فهرست میلیاردرها
مجله «فوربس» فهرست میلیاردرهای جهان را منتشر كرده است. به نوشته این نشریه، در سال ۲۰۰۵ تعداد میلیاردرهای جهان به ۷۹۳ نفر رسیده و این تعداد ۱۵ درصد نسبت به سال ۲۰۰۴ بیشتر شده است.
افزایش قیمت سهام، نفت و كالا موجب افزایش ثروت خالص این افراد شده كه در مجموع به رقم ۲ تریلیون و ۶۰۰ میلیارد دلار می رسد. در سال ۲۰۰۵ تعداد ۱۱۴ نفر به جمع باشگاه میلیاردرها پیوستند كه تعداد ۷۸ نفر از آنها زن هستند. به گفته دستیار سردبیر مجله دیگر یك میلیارد آن ارزشی را قبلا داشت، دیگر ندارد.
براساس این فهرست، بیل گیتس بنیانگذار شركت نرمافزاری مایكروسافت برای دوازدهمین سال پیدرپی با ۵۰ میلیارد دلار ثروت در راس قرار دارد «وارن بافت» بانكدار معروف با ۴۲ میلیارد دلار در مكان دوم جای گرفته است.
«كارلوس اسلیم» از صاحبان صنایع مكزیك با ۳۰ میلیارد دلار در مكان سوم و «اینگوار كامپراد» سوئدی بنیانگذار شركت ایكیا(IKEA) با ۲۸ میلیارد دلار در مكان چهارم است.
در میان ۱۰ میلیاردر اول فهرست، «برنارد آرنولت» صاحب كالاهای لوكس فرانسوی در ردیف هفتم، «كنث تامپسون» كانادایی صاحب انتشارات و «لی كاشینگ» رئیس شركت هنگ كنگی HUTCHISON WHAMPOA قرار دارند.
سردبیر مجله پرسیده كه چرا تعداد میلیاردها در حال افزایش است؟ و پاسخ داده كه اقتصاد جهانی ظرف دوسال گذشته به رشدی دست یافته كه از زمان جنگ جهانی دوم به این طرف بی سابقه است.
سردبیر میگوید كه تهیه فهرست میلیاردرها كار سادهای نیست چرا كه تعدادی از آنها حاضر به همكاری با خبرنگاران این مجله در سرتاسر جهان نیستند.
به گفته وی، درسال ۲۰۰۵، تعداد ۱۰ میلیاردر از كشور هند به این فهرست اضافه شدهاند و تعداد هندیهای میلیاردر اكنون به ۲۳ نفر رسیده است و تنها سه نفر از آنها در حوزه نرمافزار یا فناوری فعالیت می كند. جمع ثروت این افراد، ۹۹ میلیارد دلار می رسد كه از جمع ثروت ۲۷ میلیاردر ژاپنی فراتر رفته است. رقم ثروت این ۲۷ ژاپنی ۶۷ میلیارد دلار برآورد شده است.
روسیه هم در سال ۲۰۰۵ تعداد هفت میلیاردر جدید به این فهرست كه ۳۳ نفر آنها روسی هستند. اضافه كرده است و محور فعالیت آنها هم در حوزه نفت و گاز است.
ثروت میلیاردرهای روسی بهرقم ۱۷۲ میلیارد دلار رسیده است. این رقم در سال ۲۰۰۴ مبلغ ۹۱۷ میلیارد دلار بود. به گفته سردبیر مجله، افزایش ثروت روسها حیرتانگیز است.
تعداد میلیاردرهای برزیل هم دوبرابر شده و به ۱۶ نفر رسیده است.
در خاورمیانه و آفریقا منجمله تركیه، تعداد ۵۶ میلیاردر وجود دارد كه این تعداد در سال قبل ۲۹ نفر بوده است. ثروت آنها سال ۲۰۰۴ ، ۱۰۳ میلیارد بوده و در سال ۲۰۰۵ بهرقم ۱۶۷ میلیارد دلار رسیده است. ۹ میلیارد جدید به فهرست تركیه اضافه شده و تعداد آنها اكنون به ۲۱ نفر رسیده است و عمده فعالیت آنها در حوزه ارتباطات راه دور، رسانه ها و بانكداری است.
در عربستان سعودی هم تمركز سرمایه در بخش نفت است و ثروت ۱۱ ثروتمند سعودی به ۶۸ میلیارد دلار رسیده است؛ تعداد آنها در سال ۲۰۰۴ با ۴۲ میلیارد دلار ثروت هفت نفر بودند.
میلیاردرهای جوانتر در خاورمیانه به این فهرست اضافه شده است. برای نمونه خانم هیند حریری كه ۲۲ سال دارد، دختر رفیق حریری نخست وزیر فقید لبنان است كه ثروت او به یك میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار می رسد و از پدرش به ارث برده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست