یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

مصلحات غذایی


مصلحات غذایی

در طب سنتی برخلاف تغذیه و طب جدید تقریبا برای خوردن هر چیزی از مصلح استفاده می شود.

در طب سنتی برخلاف تغذیه و طب جدید تقریبا برای خوردن هر چیزی از مصلح استفاده می شود. مصلح عبارت است از ماده ای خوراکی یا غیرخوراکی که مصرف توأم آن با سایر مواد، از عارضه احتمالی ایجاد شده آن ها جلوگیری می کند. از نظر قدما مصلح غذایی باید چندین ویژگی داشته باشد. ممکن است مصلح خوراکی، بوییدنی یا مالیدنی و یا نظایر آن باشد؛ به عنوان گل گاوزبان با طبع گرم و خشک خود خواص گوناگونی دارد و از جمله خواص مهم آن، کاهش فشارخون است. اما ممکن است افراد گرم مزاج آن را دم و میل کنند و برعکس خاصیت آن دچار فشارخون شوند! علت این امرآن است که در بسیاری از موارد همراه آن نیاز به خوردن مصلحی مانند لیموترش داریم و اگر گرم مزاجان، گل گاوزبان را با مصلح خود مصرف کنند، دیگر نه تنها دچار فشارخون نمی شوند بلکه فشارخونشان کمی هم پایین می آید یا به عنوان مثال مواد ترش مانند آبغوره، آبلیمو یا سرکه به دلیل طبع سرد و خشک گاه باعث سردرد، پادرد، استخوان درد، سرگیجه و افت فشارخون در بیماران سرد مزاج و بلغمی می شود؛ لذا برای خوردن این مواد ترش می توانیم از مصلح عسل استفاده کنیم تا بدین وسیله جلوی عوارض خوراکی های ترش را نیز بگیریم.



همچنین مشاهده کنید