شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

سالاد اسفناج


● مواد لازم برای تهیه سالاد :
▪ اسفناج تازه نیم كیلو
▪ كلم برگ قرمز یك عدد متوسط
▪ پیاز یك عدد متوسط
▪ برگه ی زردآلو یك دوم فنجان
▪ مغز تخمه ی آفتابگردان یك فنجان
▪ نمك به مقدار كم
● …

مواد لازم برای تهیه سالاد :

اسفناج تازه نیم كیلو

كلم برگ قرمز یك عدد متوسط

پیاز یك عدد متوسط

برگه ی زردآلو یك دوم فنجان

مغز تخمه ی آفتابگردان یك فنجان

نمك به مقدار كم

مواد لازم برای سس سالاد :

روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری

آب نارنج ۲ قاشق غذاخوری

ریحان تازه ی ساطوری شده ۲ قاشق غذاخوری

سیر( رنده شده) ۲-۱ حبه( در صورت تمایل)

آب انار شیرین ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

برگ های اسفناج را شسته و درشت خرد كنید. سپس آنها را در ظرفی بریزید.

كلم قرمز را به صورت خلالی باریك ببرید و یا رنده كنید ، زیرا بعضی از افراد آن را خوب نمی جوند.

سپس پیاز را خلالی و برگه ی هلو را به صورت باریك ببرید و همه را به همراه مغز تخمه ی آفتابگردان به ظرف محتوی اسفناج اضافه كنید . خوب هم بزنید تا همه ی مواد با یكدیگر مخلوط شوند.

برای سس این سالاد در ظرفی جدا ، روغن زیتون و آب نارنج ( به جای آن می توانید از سركه سیب یا آبغوره نیز استفاده كنید ) را با هم مخلوط كنید. كمی نمك بیفزایید و بعد سس را بچشید. ملس بودن سس را می توانید با آب انار تازه كم و یا زیاد كنید.

بعد از اینكه مزه ی دلخواه را به دست آوردید ، سیر رنده شده و ریحان ساطوری شده را به آن اضافه كنید و خوب به هم بزنید. آنگاه روی سالاد بریزید و سالاد را دوباره با سس مخلوط كرده و سپس سرو كنید.

۱) این سالاد به علت دارا بون آهن برای افراد كم خون یا دچار فقر آهن و كسانی كه ضعف بدنی دارند یا حتی دچار ریزش مو هستند بسیار مفید می باشد.

۲) به علت دارا بودن مقدار بالای اسید فولیك برای خانم های باردار مناسب است ، ولی اسید فولیك در اسفناج خام موجود است و در اثر پختن از بین می رود.

۳) اسفناج به علت دارا بودن آنتی اكسیدان ها، با سرطان و تصلب شرائین مقابله می كند.

۴) اسفناج خام به علت دارا بودن فیبر روده را فعال و تخلیه می كند.

۵) بیماران كلیوی باید از خوردن اسفناج خودداری كنند ، زیرا به علت دارا بودن اسید اكسالیك، با كلسیم تركیب شده و سنگ كلیه را به وجود می آورد.