پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

املت پیشنهادی


املت پیشنهادی

ریزه کاری های یک غذای بین المللی

املت از غذاهای خوش‌خوراکی است که بیشتر در وعده صبحانه یا شام پخته و مصرف می‌‌شود. املت به راحت‌ترین غذا از لحاظ طبخ شهرت دارد ...

به‌طوری که وقتی می‌خواهند به کسی بگویند آشپزی بلد هستی یا نه، می‌گویند دیگر می‌توانی املت درست کنی؟ اما تهیه این غذا اصولی دارد. برخی به این غذا زردچوبه می‌زنند، برخی دارچین، برخی آن را با پیاز سرخ‌شده تهیه می‌کنند و برخی در آن رب‌گوجه‌فرنگی می‌ریزند. در «دستور آشپزی» این هفته به مهم‌ترین‌ اصول درست کردن املت خواهیم پرداخت.

● مقدار کالری

موادغذایی یاد‌شده در مجموع ۶۳۰ کیلوکالری انرژی دارند و در صورت تقسیم این املت میان ۴ نفر، مقدار کالری‌ای که به هر نفر می‌رسد، ۱۶۰ کیلوکالری خواهد بود. البته از آنجا که این غذا با نان میل می‌شود، باید به ازای هر برش نان ۸۰ کیلوکالری به مقدار کالری اضافه کرد.

● همراه این غذا

برخی افراد با املت پیاز خام میل می‌کنند که توصیه می‌شود به دلیل بوی نامطبوع، از خوردن آن به‌خصوص وقتی در وعده صبحانه، خودداری کنند و این غذا با فلفل‌سبز تند یا شیرین میل شود. نوشیدنی‌ نیز می‌تواند یک لیوان چای شیرین باشد.

● طـرز تـهـیـه

ابتدا گوجه‌ها را پوست بگیرید و رنده کنید. در تابه، کره را آب کنید و به آن رب بزنید و تفت دهید. بعد از ۵ تا ۶ دقیقه، گوجه‌فرنگی‌ها را اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه حرارت ببینند. وقتی گوجه‌فرنگی‌ها شروع به حباب زدن کردند، تخم‌مرغ‌ها را که از قبل هم زده‌اید، به این مخلوط اضافه و صبر کنید تا املت پخته شود. در این هنگام می‌توانید به میزان دلخواه نمک و فلفل‌قرمز نیز اضافه کنید. اگر تمایل دارید املتتان سفت باشد، در تابه را هنگام پخت بگذارید. در غیر این صورت به شکل آب‌دار آن را از روی حرارت بردارید.

● مـواد لازم (برای ۴ نفر)

گوجه‌فرنگی/۴عدد/۵۰کیلوکالری

تخم‌مرغ/۴عدد/۴۰۰کیلوکالری

کره/۲قاشق غذاخوری/۱۸۰کیلوکالری

رب‌گوجه‌فرنگی/۱قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری

نمک و فلفل‌قرمز/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

● پیشنهاد سرآشپز

سامان گلریز

مدرس آشپزی

۸ راز املت

املت از غذاهایی است که در هر کشوری به شکلی خاص تهیه می‌شود و نوع ژاپنی، تایلندی یا حتی ایرانی آن وجود دارد. البته املت ایرانی همان خاگینه است که با طعمی شیرین سرو می‌شود. در کل، هر غذایی که از مخلوط تخم‌مرغ با سبزی‌ها و موادغذایی مختلف مانند پنیر، قارچ یا گوجه‌فرنگی تهیه شود، «املت» نام دارد. با آنکه بسیاری از افراد املت را یکی از ساده‌ترین غذاها می‌دانند، نکته‌های ظریفی برای تهیه آن وجود دارد:

۱. لزومی ندارد گوجه‌فرنگی‌ای که برای تهیه این غذا استفاده می‌شود، گوشتی باشد بلکه هر نوع گوجه‌فرنگی را می‌توان استفاده کرد اما گوجه باید ترش باشد، نه گوجه‌ای که خمیری است و طعم خاصی ندارد.

۲. حتما پوست گوجه‌‌فرنگی‌ها را بگیرید. حتی در انواع دیگر املت که در تهیه‌شان فلفل‌دلمه‌ای استفاده می‌شود، باید پوست فلفل‌دلمه‌ای نیز گرفته شود.

۳. برای هرچه خوش‌طعم‌تر کردن این غذا، می‌توانید به گوجه‌فرنگی کمی رب‌گوجه اضافه کنید. این کار اغلب در رستوران‌های جاده هزارچم چالوس انجام می‌شود و طعم املت‌هایشان را به یادماندنی می‌‌کند.

۴. می‌توانید گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کنید تا بافتی یکنواخت در املت ایجاد شود. البته اگر در املت پیاز یا فلفل‌دلمه‌ای نگینی می‌ریزید، می‌توانید گوجه‌فرنگی‌ها را نیز نگینی کنید.

۵. بهتر است روغن مصرفی‌ کره باشد زیرا طعم خوشایندی به این غذا خواهد داد.

۶.ادویه‌ای که برای تهیه املت به کار می‌رود، معمولا نمک و فلفل‌قرمز است. البته این ادویه‌ها در املت گوجه‌فرنگی باید به‌کار رود اما در املت‌هایی که رنگ سفید دارند، فلفل باید سیاه باشد.

۷. ظرفی که برای تهیه املت استفاده می‌کنید، می‌تواند آلومینیومی باشد، البته قاشق فلزی را به ته این ظرف نکشید زیرا ترکیب‌هایی به غذایتان خواهد چسبید که سلامتتان را تهدید می‌کند.

۸.پیشنهاد می‌کنم املت را با نان بربری میل کنید البته این مورد کاملا سلیقه‌ای است اما بهترین طعم را با نان بربری احساس خواهید کرد.

اگر اضافه وزن دارید

املت را با روغن کم تهیه و انواع سبزی مانند قارچ و فلفل‌دلمه‌ای رنگی نیز در تهیه آن استفاده کنید. در ضمن، نانی که با این غذا میل می‌کنید، باید سبوس‌دار و در حجم محدود باشد.

● اگر کم‌خونی دارید

به غذایتان کمی آبلیموی تازه اضافه کنید و سبزی‌هایی مانند فلفل‌دلمه‌ای رنگی نیز به آن بیفزایید. به این ترتیب آهن موجود در تخم‌مرغ بیشتر جذب خواهد شد. البته بهتر است این غذا را با شیر میل نکنید زیرا کلسیم موجود در شیر با آهن تداخل ایجاد می‌کند و مانع جذب آن می‌شود.

● اگر یبوست دارید

بهتر است به جای کره، املت را با روغن زیتون تهیه و به آن کمی جعفری خرد‌شده و قارچ اضافه کنید. به این ترتیب میزان فیبر دریافتی‌تان افزایش می‌یابد و از شدت یبوستتان کاسته می‌شود.

ساقی اخوان