شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مسوولیت شرکتی در مقابل جامعه
آیا شرکت شما یک شهروند خوب به حساب میآید؟ با توجه به نظرات اکثر افراد، پاسخ این سوال معمولا منفی است. همانطور که کلی اسپارز نیز در مقالهای پس از بررسی کارکرد و نقش کسبوکارهای کوچک در جهان امروز، مینویسد «به آن اندازه که سازگاری با محیط زیست در بین شرکتهای بینالمللی رایج است، در بین کسبوکارهای کوچک اینگونه نیست.» او میگوید:
مطمئنا وقتی صحبت از صرفه جویی در انرژی و حفاظت از محیط زیست پیش میآید، تعدادی از این شرکتهای کوچک در این زمینه هم پیمان میشوند و برای رسیدن به چنین اهدافی برنامهها و راهکارهای خود را ارائه میدهند، اما بسیاری از آنها عملا هیچ اقدامی درباره حفاظت از محیط زیست انجام نمی دهند و راهی را که ۱۰، ۲۰ یا ۵۰ سال است پیمودهاند،
ادامه میدهند.
بررسی اخیر انجام شده توسط گروه مشاوران بوستون و MIT از این دیدگاه حمایت میکند. آنها در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که فقط ۹ درصد از شرکتهای کوچک(با کمتر از ۱۰۰۰ کارمند) در زمینه حفاظت از محیط زیست فعال هستند.
دلایل متفاوتی در این زمینه نقش دارند، اما اکثرا مربوط به سرمایه و زمانی است که صاحبان شرکتهای کوچک باید برای سازگاری با محیط زیست صرف کنند. در این مقاله میخواهیم راهکارهایی ارائه دهیم تا شرکتهای کوچک با پیروی از آنها در راستای اینکه شهروند اجتماعی بهتری شوند، گام بردارند، بدون اینکه سرمایه زیادی از دست دهند:
● برنامههای داوطلبانه و کارورزی:
یکی از مقرون به صرفهترین روشها برای انجام فعالیتهای محیط زیستی، سازماندهی یک گروه از کارمندان داوطلب است که مسووول پیگیری برنامههای شرکت در زمینه محیط زیست باشند. استخدام یک کارآموز رشته علوم محیط زیست که میتواند تحقیقاتی در این زمینه انجام دهد نیز فکر خوبی است.
● برنامههای بازیافتی
آژانس حمایت از محیط زیست ادعا میکند که ۷۵ درصد از زبالههای جامدی که دورانداخته میشوند، در واقع قابل بازیافت هستند، بنابراین اولین قدم شما بررسی زباله هایی است که توسط شرکت شما ایجاد میشود. شما میتوانید با اطلاع از این موضوع روش هایی را برای بازیافت آنها به کارگیرید. اگر متوجه شدید که کارمندان کاغذ و بطریهای آب خود را دور میاندازند، به شکل مشخص سطلهای مخصوص بازیافت کاغذ را زیر میزها و دستگاههای کپی قرار دهید و همچنین سطلهای مخصوص بازیافت پلاستیک را در آشپزخانه و ورودی ساختمان جای گذاری کنید.
شما میتوانید با شرکتهای جمعآوری و بازیافت زباله همکاری کنید و از این کار سود ببرید. شما میتوانید با جمع آوری زبالههای قابل بازیافت و فروش آنها هم در جهت حفظ محیط زیست و هم یک منبع کسب درآمد سرمایهگذاری کنید.
● برنامههای انرژی:
با بخش خدمات سازمان منابع و انرژی تماس بگیرید، شاید این مرکز، خدماتی چون بازبینی نحوه مصرف انرژی برای شرکتهای کوچک داشته باشند، در ضمن ببینید که آیا در جهت تلاش برای حفظ محیطزیست و گام برداشتن در راه سبز، خدمات و تجهیزاتی برای مصرف بهینه انرژی که شامل تخفیف باشند،در اختیار شما قرار میدهند. معمولا در این زمینه دولتها نیز مشوق شما خواهند بود و علاوه بر این، اداره کسبوکارهای کوچک نیز میتوانند توصیههای فوقالعادهای در رابطه با اینکه شرکت شما چه نقشی میتواند در کاهش آلودگی هوا، صرفهجویی در مصرف آب و طراحی ساختمان سبز داشته باشد، دارد.
● حفظ محیط زیست در دنیای واقعی:
برای آنکه اقدامات و برنامهها در زمینه حفظ محیط زیست و تعهد و پایبندی به مسوولیت اجتماعی در دنیای اقتصاد و صنعت عملیاتی شود، مستلزم تلاشهای بسیار است. این تلاشها موجب همسو شدن مصلحتهای اقتصادی با محیطزیست شده و به رشد و پایداری کسبوکار منتهی میشود.
به طور مثال تلاشهای شرکت شیکاگوبیس در زمینه حفظ محیط زیست دارای ارزش بوده است. این شرکت تولیدکننده اسباب بازی با ۷۰ کارمند ملاحظات محیط زیستی را هم برای مشتریان و هم برای تولیدکنندگان و کارمندان در نظر گرفته است. آنها ابتکاراتی را در این زمینه در اولویت قرار دادند، بستهبندی تولیدات خود را تغییر دادند، به طوری که مواد دور انداختنی و مقوای کمتری در آنها استفاده شود. در مورد شرکت نیز، گروهی به نام اکو فلایرز که مسوولیت برنامههای محیط زیستی را بر عهده داشتند، برنامهای به نام «هوای پاک» به راه انداختند و از کارمندان خواستند که متعهد شوند هر فرد از میزان انتشار دی اکسید کربن خود کم کند و همچنین از غذاهای ارگانیک که به صورت تازه به شرکت میآمد، استفاده کنند.
نتایج نشان میدهند موفقیت این برنامهها به سرعت پیش میرود و نمونههای خوبی هستند برای مشخص کردن این موضوع که شرکتهای کوچک نیز میتوانند در مورد برنامههای زیست محیطی موفق عمل کنند. همچنین این تلاشها نویدبخش پیشرفتهای مثبت سازمانهای کوچک و متوسط خواهد بود.
نویسنده: الکساندرا لویت
عضو سندیکای ملی کسب وکار و ستون نویس
وال استریت جورنال.
مترجم:آذرخش پژوهشیا شرکت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست