چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

بیسکوییت زنجبیلی


بیسکوییت زنجبیلی

عصرانه ای برای تمام فصول

میان‌وعده‌ها در رژیم غذایی روزانه جایگاه ویژه‌ای دارند؛ مخصوصا اگر از میان غذاهای خانگی انتخاب شوند؛ مثلا شیرینی‌هایی که خانم خانه، خودش آن را برای اعضای خانواده تهیه می‌کند: انواع کیک‌ها و بیسکوییت‌ها و...

انواع بیسکوییت را می‌توانید در میان‌وعده‌ها به همراه انواع نوشیدنی‌های مغذی میل کنید و البته حواس‌تان به این نکته هم باشد که زیاده‌روی در مصرفش اضافه وزن می‌آورد. پس بیسکوییت بخورید؛ اما با رعایت اعتدال. می‌توانید از همین بیسکوییت زنجبیلی شروع کنید.

● مواد لازم (برای ۴ نفر)

▪ تخم مرغ/ ۳ عدد/ ۳۰۰ کیلوکالری

▪ پودر قند/ ۷۵ گرم/ ۳۰۰ کیلوکالری

▪ روغن کنجد/ ۷۵ گرم/ ۳۶۰ کیلوکالری

▪ آرد سفید/ ۲۵۰ گرم/ ۲۴۰ کیلوکالری

▪ فندق/ ۳۰ عدد/ ۱۸۰ کیلوکالری

▪ زنجبیل/ ۲ قاشق مرباخوری/ صفر

▪ نمک/ نوک قاشق چایخوری/ صفر

● طرز تهیه

ابتدا سفیده را از زرده جدا کنید و سپس زرده را به همراه زنجبیل و پودر قند بزنید. در ظرفی دیگر سفیده را هم با نمک بزنید تا کاملاً سفت شود. سپس دو مخلوط را با آرد الک شده و فندق به کمک کاردک به آرامی در هم بیامیزید. خمیر به دست آمده را با قیف مخصوص در داخل سینی‌ای که از قبل در آن کاغذ چرب پهن کرده و کمی آرد به آن پاشیده‌اید، بریزید. سعی کنید خمیر بیسکوییت را با فاصله در سینی قرار دهید و به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ۳۰۰ درجه فارنهایت در فر بگذارید تا کاملاً پخته شود.کل این بیسکوییت‌ها تقریباً ۱۴۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم کردنش به۲۰ قطعه، هر قطعه۷۰ کیلوکالری خواهد داشت. در صورتی که با کمی شکلات آب شده نیز سرو شود، به میزان ۲۰ تا ۳۰ کیلوکالری دیگر هم به مقدار انرژی یاد شده اضافه خواهد شد.

● آرد سفید، سدی در مقابل سرطان کولون

آرد گندم منبع کربوهیدرات (قند) است؛ یکی از منابع انرژی که نصف میزان انرژی چربی‌ها دارای کالری است. در کنار آن مقداری پروتئین و برخی از املاح مانند آهن و سلنیوم را نیز دارد که البته به دلیل منشأ گیاهی بودن، قابلیت جذب‌شان پایین‌تر است. اما همیشه گفته می‌شود که از آردهای کاملاً تصفیه شده استفاده نکنید بلکه بهتر است گندم به همراه سبوس‌اش آرد شود تا به این ترتیب فیبر دریافتی نیز بالاتر برود. جالب است بدانید نتایج بررسی‌ها بر این مهم تأکید دارند که خوردن محصولاتی که از آرد سبوس‌دار تشکیل شده‌اند، به دلیل افزایش سرعت حرکت مواد دفعی در روده از بروز سرطان کولون پیشگیری می‌کند. فراموش نکنید که مصرف این نوع آرد در برنامه غذایی روزانه به دلیل فیبر نامحلولی که دارد تنظیم کننده کلسترول بد نیز هست و چربی خون را پایین می‌آورد.

فندق از« روی» سرشار استاین ماده غذایی در گروه منابع پروتئین گیاهی جای می‌گیرد و مملو از اسیدهای چرب ضروری است؛ یعنی باید از طریق رژیم غذایی دریافت شوند زیرا در بدن ساخته نخواهند شد. جالب است بدانید که این مغزه در میان گروه آجیل از همه بیشتر روی و آهن دارد که با خوردن ۷ عدد از آن، ۶ میلی‌گرم آهن و ۶ میلی‌گرم روی دریافت خواهد شد. بنابراین گنجاندن آن در برنامه غذایی روزانه برای افرادی که زیاد به بیماری‌های عفونی مبتلا می‌شوند، بسیار مفید است. علاوه بر این دو ماده مغذی، در فندق سلنیوم فراوانی نیز وجود دارد بنابراین خوردن آن نه تنها به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند بلکه به دلیل داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی، به خنثی کردن ترکیبات سرطان‌زایی که وارد بدن می‌شود نیز می‌انجامد.

● تخم مرغ، منبع B۱۲

این منبع پروتئینی را خیلی‌ها نمی‌خورند. بنابراین افزودن آن به کیک و شیرینی می‌تواند تا حدودی کمک‌کننده باشد، هر چندکه انرژی بالای این گروه از خوراکی‌ها می‌تواند اضافه وزن به بار آورد. جالب است بدانید این ماده غذایی یکی از منابع ویتامین B۱۲ است؛ همان ماده مغذی که فقط در خوراکی‌هایی با منشأ حیوانی یافت می‌شود. به این دلیل است که عادت به خوردن تخم‌مرغ به عنوان محافظت‌کننده اعصاب توصیه می‌شود؛ زیرا کمبود این ویتامین موجب آسیب دیدن اعصاب شده و بنابراین عادت به مصرفش برای خانم‌های باردار و بچه‌ها که بیشتر در معرض کمبود آن هستند، توصیه می‌شود. فراموش نکنید که این ماده غذایی منبع ویتامین B۶ و اسید فولیک نیز هست که هر دو برای سلامت اعصاب ضروری‌اند. پس خوردن تخم مرغ را از یاد نبرید.

سارا حسنلو