چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
برخی دیگر از رویدادهای ۲۱ اکتبر
۱۷۹۰:
در این روز که تب انقلاب هر لحظه در فرانسه بالا می رفت، مجلس نمایندگان این کشور طرح پرچم ملی این کشور مرکب از ۳ رنگ را تصویب کرد.
۱۸۷۹:
تماس ادیسون با استفاده از نخ پنبه ای کاربونیزه لامپ برق ساخت.
۱۹۴۵:
یکصد و ۵۶ سال پس از انقلاب فرانسه و اعلام حقوق بشر، تازه در این روز (۲۱ اکتبر ۱۹۴۵) زنان این کشور این حق را به دست آوردند که در انتخابات شرکت کنند؛ رای بگیرند و رای بدهند.
۱۹۶۶:
براثر سقوط یک توده بزرک زغال سنگ و غلطیدن آن روی یک دبستان در «ابرفان ولز (انگلستان) ۱۱۶ کودک و ۲۸ بزرگسال کشته شدند.
۱۹۶۷:
در این روز هزاران تن از مخالفان و معترضان آمریکایی جنگ ویتنام کوشیدند که به ساختمان وزارت دفاع این کشور (اصطلاحا: پنتاگون) هجوم برند. در چنین روزی در سال ۱۹۶۷ یکصد هزار تن از مخالفان جنگ ویتنام در شهر واشنگتن دست به تظاهرات مسالمت آمیز ضد جنگ زده بودند. در این روز در بیشتر شهرهای آمریکا، اروپا و ژاپن چنین تظاهراتی برپا شده بود که در چند نقطه از جمله اوکلند کالیفرنیا منجر به مداخله پلیس و زد و خورد شده بود.
۱۹۷۱:
ریچارد نیکسون رئیس جمهوری وقت آمریکا ۲۱ اکتبر ۱۹۷۱ «ویلیام رنکویست» را به عنوان عضو تازه دیوان عالی این کشور به سنای آمریکا پیشنهاد کرد که تصویب شد. «رنکویست» که بعدا رئیس دیوان عالی آمریکا شد همان فردی است که در سال ۲۰۰۰ و در جریان کشمکش خواندن آراء ایالت فلوریدا جهت تعیین رئیس جمهور تازه آمریکا ناگهان ابتکار عمل را به دست گرفت و پذیرفت که مسئله در دیوان عالی مطرح شود و چون اکثریت قضات این دیوان بمانند خود او تمایل به حزب محافظه کار جمهوریخواه داشتند برغم اینکه «ال گور» در مجموع، آراء بیشتری داشت جورج دبلیو بوش را برنده انتخابات اعلام داشتند و با این عمل خود، آمریکا را دچار مشکلاتی ساختند که در طول عمر نسبتا کوتاه خود تجربه نکرده بود از جمله تریلیون ها دلار قرض، حدود یک تریلیون کسر بودجه، درگیر در دو جنگ غیر ضروری، وارد ساختن مجدد روسیه به میدان معارضه، ساختن دشمنان تازه در سطح جهان برای آمریکا، لطمه زدن به اعتبار جهانی آمریکاییان، ازدست دادن آمریکای لاتین، بحران اقتصادی و مشکلات داخلی و خارجی دیگر به گونه ای که نیمی و احتمالا بیش از نیمی از مردم برای حل مسائل به یک سیاهپوست جوان و کم تجربه نیمه آمریکایی و بزرگشده اندونزی متوسل شده اند ـ همان مردمی که تا ۴۴ سال پیش از این، سیاهان را به هر مدرسه ای راه نمی دادند و در اتوبوس و رستوران جای معیّن داشتند و مورد تبعیض همه جانبه بودند و .... این است که اندیشمندان به جهانیان توصیه می کنند که از تجربه هشت سال اخیر آمریکا درس بگیرند و از راههایی که در این هشت سال رفت نروند.
۲۰۰۴:
با ایجاد شعبه «چری» - کارخانه اتومبیلسازی چین در مالزیا موافقت شد. این نخستین جهش اتومبیلسازی چین به خارج از این کشور بود. شعبه چری در مالزیا، دو نوع اتومبیل «کیو کیو» و «بی ـ ۱۴» را تولید می کند.
۲۰۰۴:
در جریان مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۰۴ آمریکا، سناتور جان کری نامزد حزب دمکرات پرزیدنت جورج دبلیو بوش نامزد حزب جمهوریخواه آمریکا را متهم کرد که در اندیشه رفاه نظامیان سابق (وتران ها) نیست و یک میلیون و هفتصد هزار تن از آنان فاقد بیمه درمانی هستند.
۲۰۰۴:
شمار سالخوردگانی که در ایالات متحده آمریکا از بازنشستگی عمومی برخوردار می شوند به ۴۶ میلیون رسید. در این سال جمعیت این کشور ۲۹۰ میلیون نفر بود که در سال ۲۰۰۸ از ۳۰۰ میلیون بیشتر شده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست