چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
گریه کودکان و نگرانی مادران
دیگر از گریه هایش کلافه شده ای، نمی دانی که چه باید بکنی، گاهی وقت ها توی دلت آرزو می کنی که ای کاش او هم زبان حرف زدن می داشت و می توانست بگوید که چه می خواهد. صدای گریه هایش آزارت می دهد ولی کاری از دستت بر نمی آید! اگر هم برآید نمی دانی که چه انجام دهی! گاهی آن قدر کلافه می شوی که با خودت می گویی: ای کاش مادر نمی شدم، گاهی هم طفل نوزادت را در آغوش می کشی و راهی مطب دکتر می شوی، در این میان اگر مادری باتجربه داشته باشی گاهی هم به او سری می زنی تا دوایی برای گریه نوزادت بیابد.بچه ها زیاد گریه می کنند و هیچ روشی برای فهمیدن این که چرا آن ها گریه می کنند، وجود ندارد.ولی گریه های آن ها برای ارتباط برقرار کردن با ماست، بچه با گریه کردن می خواهد خواسته اش را به ما بفهماند! ممکن است بپرسید که چگونه می توان فهمید که او چه می خواهد؟ این موضوع نگرانی امروز شماست که نمی دانید مفهوم گریه های دلبندتان چیست!
گریه و نگرانی
نگران نباشید؛ چرا که درک گریه های کودکان در ابتدا ممکن است مشکل باشد اما شما می توانید آن را یاد بگیرید چرا که می آموزید احتیاجاتش را پیش بینی کنید و به گریه هایش پاسخ دهید. دلایل عمومی زیادی برای گریه های نوزاد وجود دارد که در ادامه این مطلب ما به ذکر پاره ای از آن ها در گفت وگویی که با دکتر مریم دیانتی فر متخصص اطفال داشته ایم، می پردازیم.
گریه و گرسنگی
اولین عاملی که دکتر دیانتی فر به آن اشاره می کند گرسنگی و تغذیه نوزادان است. در این حالت نوزاد نق می زند، سر و صدا راه می اندازد و اگر از شیر تغذیه می کند به طرف شما می چرخد. قبل از این که او فریاد کشیدن را شروع کند، پس از مدتی تمرین به خوبی عادت خواهید کرد که او را تغذیه کنید. اما قبل از تغذیه باید مطمئن شوید که او گرسنه است یا نه! گاهی وقت ها بعد از شروع تغذیه گریه بچه ها قطع نمی شود، در این زمان بهتر است از غذا دادن به او دست بکشید، چرا که معده اش پر است و مشکلی دیگر دارد.
گریه و کهنه
گاهی بچه ها با گریه هایشان می خواهند به شما بفهمانند که به عوض شدن نیاز دارند، البته هستند بچه هایی هم که به کثیفی کهنه هایشان اهمیتی نمی دهند. در هر حال عوض کردن کهنه های کثیف، راحتی و آسایش به همراه خواهد داشت.
گریه و نوازش
بچه ها محتاج ناز و نوازش هستند. آن ها دوست دارند صورت والدینشان را ببینند، صدایشان را بشنوند و در حالی که در آغوش آن ها جای دارند، بوی آن ها را استشمام کنند، به ویژه بوی شیر مادرشان را! حتی بیشتر بچه ها بعد از تغذیه شدن، آروغ زدن و یا عوض شدن، می خواهند در آغوش بمانند و نوازش شوند.ممکن است شما فکر کنید که با این نوازش ها او را لوس خواهید کرد، اما این گونه نیست و طی چند ماه اول زندگی چنین چیزی امکان ندارد. بعضی ممکن است به توجه زیاد نیاز داشته باشند و در مقابل یک عده دیگر به آرامی با خود مشغول شوند و احتیاجی به نوازش نداشته باشند. در هر حال اگر بچه شما به نوازش نیاز دارد، این نیاز او را رفع کنید.
گریه و نخواستن
ممکن است کودک شما وقتی با اعضای فامیل هستید یا در انتهای روز که هیچ دلیلی برای گریه کردن وجود ندارد، گریه کند. این گریه به تحریک پذیری آن ها باز می گردد که از بزرگسالان متفاوت است. نور و صدا می تواند از دلایل گریه بچه ها در این مواقع باشد. آن ها با این کار می خواهند بگویند که دیگر خسته شده اند و کافی است! در این حالت فرزندتان را به مکان دنج و آرامی ببرید تا در آن جا به آرامش برسد.
گریه و بیماری
بعضی از حالت ها و دلایل گریه پس از مدتی برای مادران قابل درک خواهد شد، یکی از این حالات، وقتی است که کودک به خاطر بیماری گریه می کند. در این مواقع شما می توانید با اندازه گیری دمای بدن نوزادتان و تشخیص این که تب دارد یا نه و حالش خوش نیست به دکتر مراجعه کنید تا مشکل رفع شود.
گریه و نیافتن دلیل
بعضی وقت ها شما توانایی حل مشکل را ندارید و هیچ کدام از موارد بالا به کارتان نمی آید، برای این مواقع دکتر دیانتی فر نظرشان این است که: بعضی نوزادان نق زدن دوره ای دارند، که هیچ چیزی آنان را تسکین نمی دهد. ممکن است این گریه دوره ای از درد شکم باشد. قولنج نوزادان به قدری تسلی ناپذیر است که دست کم نوزاد برای ٣ ساعت در روز یا ٣ روز در هفته گریه می کند و سازگار شدن او با درد خیلی مشکل است.نوزادان دوست دارند به همان اندازه که در رحم مادر گرم بودند، گرم نگه داشته شوند و ایمن باشند پس سعی کنید بچه تان را لای یک پتو بگذارید و او را ببندید. یا او را در آغوش بگیرید. بعضی بچه ها به آغوش گرفتن و محفوظ نگه داشتن بهتر جواب می دهند.ممکن است مکیدن یک پستانک نیز به همان اندازه او را آرام کند، حرکت گهواره نیز به آرامش کودکان کمک می کند. با توجه به این که اغلب بچه ها مشکل نفخ شکم دارند و دل درد شدید آن ها را ناراحت می کند، مالیدن شکم و پشت بچه بهترین تسکینی است که شما می توانید برای او انجام دهید. علاوه بر این اجازه دهید که چیزی را بمکد حتی زمانی که نوزاد گرسنه نیست. مک زدن، می تواند سرعت ضربان قلبش را یکنواخت سازد، تمدد اعصاب معده کند و به او آرامش دهد.
گریه و باز هم گریه
گاهی بچه تان را روی زمین بگذارید و اجازه دهید برای مدتی گریه کند، اجازه دهید که شخص دیگری غیر از شما ساعتی از او مواظبت کند و در این بین به خود فرصت نیرو گرفتن بدهید، گوش دادن به موسیقی های ملایم برای این که حواستان پرت شود، موثر است. با چند نفس عمیق هم در مواقع خستگی می توانید تمدد اعصاب کنید. این که بگذارید کودکتان کمی گریه کند، رفتاری غیرمنصفانه نیست چرا که گریه کردن هیچ صدمه ای به او نمی رساند.خوشبختانه بچه ها و همچنین والدین خود را برای حل مشکلات با محیط وفق می دهند و با گریه های دوره ای نوزاد به طریقی کنار می آیند. وقتی سن بچه شما به ٦ تا ٨ هفته رسید، او برای تسکین دادن خود توانایی و استقامت بیشتری خواهد داشت و بیشتر فریادهایش متوقف خواهد شد، پس شجاع باشید و اجازه دهید گاهی گریه کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست