سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

ناصر نوآموز


ناصر نوآموز

او بعد از انقلاب اسلامی اولین كسی بود كه عهده دار مسئولیت هدایت فدراسیون فوتبال شد ناصر نوآموز اولین بار, در مهر ماه سال ۱۳۵۸ به دنبال رای گیری اعضای شورای اداره كننده فوتبال, به ریاست فدراسیون فوتبال رسید

ناصر نوآموز، یازدهمین رئیس فدراسیون فوتبال بود. او بعد از انقلاب اسلامی اولین كسی بود كه عهده دار مسئولیت هدایت فدراسیون فوتبال شد. ناصر نوآموز اولین بار، در مهر ماه سال ۱۳۵۸ به دنبال رای گیری اعضای شورای اداره كننده فوتبال، به ریاست فدراسیون فوتبال رسید. نوآموز در این دوره بیشترین آراء را به خود اختصاص داد و بعد از او داریوش مصطفوی صاحب رای دوم شد و به سمت دبیر ناصر نوآموز در فدراسیون فوتبال رسید. در فاصله بهمن ۵۷ تا مهر ۵۸ فدراسیون فوتبال كشورمان به صورت شورایی اداره می شد. اما از مهر ماه ۵۸ ناصر نوآموز مسئولیت ریاست فدراسیون را بر عهده گرفت. تا مهرماه سال ۱۳۵۹ یعنی تا آخرین روزهای حكومت شورای موقت انقلاب نوآموز صاحب این مسئولیت بود.

● سابقه ورزشی

ناصر نوآموز كه در دوران ریاست فدراسیون فوتبال ۴۱ ساله بود از فوتبالیستهای قدیمی تیم های تهران جوان، دارایی و پاس بود. او كه هنگام قبول مسئولیت ریاست فدراسیون فوتبال سرهنگ دوم بود، در بازی های مقدماتی جام ملت های ۱۹۶۸ آسیا در كرالای هندوستان هم عضو تیم ملی فوتبال كشور مان بود. نوآموز، بعدها عضو تیم ملی فوتبال ارتش و بالاخره كاپیتان این تیم شد. نوآموز در خط حمله بازی می كرد و سالها بعد پسرش آرش نوآموز یكی از بهترین مدافعان چپ فوتبال ایران شد.

● یك سال پر تلاطم

طی ۱۲ ماه حضور- از مهر ماه سال ۵۸ تا مهر ماه سال ۱۳۵۹ - فوتبال ایران یك سال پر تلاطم را پشت سر گذاشت. مسابقات مقدماتی المپیك ۱۹۸۰ مسكو و بازی های جام ملت های ۱۹۸۰ در پیش بود و تشكیل تیم ملی فوتبال در این مقطع غیر قابل انكار بود. بنابراین ناصر نوآموز حسن حبیبی را سرمربی تیم ملی كرد و حبیبی كار انتخاب تیم ملی را در این مقطع عهده دار شد.

● صعود به المپیك مسكو

در اسفند ماه ۱۳۵۸ ایران در مسابقات المپیك ۱۹۸۰ مسكو شركت كرد و علی رغم آن كه از وجود مردانی مثل حسین كازرانی، حسن نظری، آندارنیك اسكندریان، محمد صادقی، ایرج دانایی فرد، حسن روشن، غفور جهانی و ابراهیم قاسمپور بی بهره بود با تلفیقی از مردان با تجربه مثل علی پروین، ناصر حجازی و نصرا.. عبداللهی و اضافه شدن جوانانی مثل عبدالرضا برزگری، محمود حقیقیان، بهتاش فریبا و حمید علیدوستی با ارائه بازی های خوب ، صعود به مسابقات فوتبال المپیك را تجربه كرد. بعد از این مسابقات علی پروین از كسوت ملی كناره گیری كرد.

● جام ملتهای آسیا

ایران نسبت به المپیك مسكو، در مهر ماه سال ۵۹ با تركیب بهتری به میدان آمد اما در راه دفاع از عنوان قهرمانی در مسابقات جام ملت ها ناكام ماند. فوتبال ایران قبل از آن، ۳ بار در جام ملت ها قهرمان شده بود اما در سال ۱۹۸۰ و در مرحله نیمه نهایی این رقابت ها با شكست ۲-یك از كویت، ضمن از دست دادن عنوان قهرمانی، برای اولین بار بعد از ۷ سال مقابل یك حریف آسیایی شكست خورد.

● دوره دوم ریاست

ناصر نوآموز بعد از ۱۰ سال، به دنبال حضور دكتر حسن غفوری فرد به عنوان رئیس سازمان تربیت بدنی از مهر ماه ۱۳۶۸ برای دومین بار، این بار در ۵۱ سالگی رئیس فدراسیون فوتبال كشورمان شد. نوآموز این بار مسئولیت مورد نظر را تا تیر ماه سال ۱۳۷۲ به عهده داشت.