شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

خانه داری


خانه داری

اگر فضایی کوچک دارید که می خواهید آن را بزرگ تر جلوه دهید یا اینکه این فضا کاربرد بیشتری داشته باشد, در اولین قدم بهتر است وسایل تزیینی غیرقابل استفاده و غیرکاربردی را جمع آوری کرده و آنها را دور بیندازید یا اگر آنها خاطره ای را برایتان یادآوری می کند, آنها را در جایی مانند انبار نگهداری کنید

● چگونه خانه‌مان را بزرگ‌تر جلوه دهیم

۱- اگر فضایی کوچک دارید که‌ می‌خواهید آن را بزرگ‌تر جلوه دهید یا اینکه این فضا کاربرد بیشتری داشته باشد، در اولین قدم بهتر است وسایل تزیینی غیرقابل استفاده و غیرکاربردی را جمع‌آوری کرده و آنها را دور بیندازید یا اگر آنها خاطره‌ای را برایتان یادآوری‌ می‌کند، آنها را در جایی مانند انبار نگهداری کنید.

۲- از رنگ‌های درخشان و روشن با ته‌رنگ‌های سفید که باعث بزرگ‌تر نمایان شدن فضا‌ می‌شوند، استفاده کنید.

۳- از پرده‌های ضخیم و چندلایه در این اتاق‌ها استفاده نکنید. سعی‌کنید پرده‌ها به رنگ روشن و تقریبا کم طرح باشند.

۴- تا آنجایی که‌ می‌توانید از فرش، قالیچه یا هر نوع کف‌پوش تزیینی در فضاهای کوچک استفاده نکنید، چراکه از لحاظ دید بصری موجب کوچک‌تر شدن فضا‌ می‌شود.

۵- اگر کف‌پوش اتاق سرامیک، موکت یا هر چیز دیگری است بهتر است که از طیف رنگ‌های روشن باشد. هرچه کف‌پوش اتاق روشن‌تر باشد به‌مراتب فضا بزرگ‌تر جلوه‌ می‌کند.

۶- تا آنجا که امکان دارد از مبلمان کوچک با انحناهای بسیار و ظریف استفاده کنید چراکه این دسته از مبلمان مخصوص فضاهای کوچک هستند و آنجا را بزرگ‌تر نشان‌ می‌دهند. استفاده از مبلمان بزرگ و کاناپه‌های بزرگ در اتاق‌های کوچک به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

۷- نورپردازی زیاد فضا را بزرگ تراز آنچه که هست نمایان‌ می‌کند. در ضمن با نورپردازی مناسب می‌توانید فضا را کاملا کاربردی کنید. در فضاهای کوچک تا آنجا که امکان‌پذیر است از آباژور و نورهای موضعی کم نور استفاده نکنید.

۸- استفاده از وسایل تزیینی غیرضروری که کاربرد خاصی ندارند، در فضاهای کوچک به هیچ‌وجه مناسب نیست. اگر از آن دسته افرادی هستید که وسایل تزیینی را دوست دارید، بهتر است آنها را در کوچک‌ترین سایز انتخاب کنید و همه را روی میزی در کنار یکی از مبل‌ها قرار دهید. اگر هم علاقه‌مند به آثار هنری هستید، تابلوها را در سایز‌های کوچک و تنها روی یک یا دو دیوار نصب کنید.

۹- اگر مایلید که دیوارها را با کاغذ دیواری تزیین کنید، بهتر است کم‌طرح‌ترین و روشن‌ترین‌شان را انتخاب کنید. کاغذ دیواری‌های پرطرح و شلوغ اتاق را تنگ و تاریک جلوه‌ می‌دهد.

● اتاقی راحت، زیبا و کاربردی برای نوزادتان

▪ برای شروع یک بودجه پایه در نظر بگیرید:

شما می‌توانید بدون هزینه‌های عجیب و غریب اتاقی زیبا و مناسب تدارک ببینید. بیشترین بخش بودجه را برای مبلمان اتاق مانند تخت نوزاد، کمد، میز تعویض پوشک نوزاد و... در نظر بگیرید. تخت کودک باید مطمئن و مناسب باشد در این قسمت صرفه‌جویی لازم نیست.

▪ اتاق ساده و کاربردی هم می‌تواند زیبا باشد:

شما به یک اتاق طراحی‌شده برای نوزاد نیاز ندارید، اتاقی شبیه یکی از صفحات مجله‌های پرزرق و برق. برای پس‌انداز بهتر است واقع بین باشید، پیش از آنکه بدانید نوزاد شما یک کودک نوپاست و شما به وسایل و دکور جدیدی نیاز خواهید داشت.

روی مبلمانی از اتاق که برای سال‌های بعدی فرزندتان نیز قابل استفاده است بیشتر هزینه کنید و بهتر خرید کنید:

تخت‌هایی برای نوزادان موجود است که سایزشان قابل تغییر است، این خرید یک فکر عاقلانه و اقتصادی است. با اینکه از تخت‌های معمولی گران‌تر هستند اما تا چندسال شما را از خرید تخت تازه نجات می‌دهد.

▪ در مرحله اول یک تِم برای اتاق انتخاب کنید:

قبل از خرید طرح و رنگی برای اتاق در نظر بگیرید و دیوارها را قبل از حضور وسایل رنگ‌آمیزی یا کاغذدیواری کنید.

▪ کار را زود شروع کنید:

قبل از ورود نوزاد برای اولین‌بار به اتاقش، اتاق باید کاملا آماده باشد. به‌خصوص بوی رنگ در اتاق نوزاد ممکن است برای او مشکل ایجاد کند با این حال، باز هم از رنگ‌های کم‌بو و غیرسمی برای اتاق استفاده کنید.

▪ برای اتاق پرده‌های مناسب در نظر بگیرید:

خیلی از متخصصان معتقدند که دلیل اصلی اینکه نوزادان صبح زود بیدار می‌شوند، روشن شدن اتاق است. با استفاده از پرده‌های خوب و کلفت برای این اتاق، کودک شما (و خودتان) از خواب صبح لذت خواهید برد.

▪ امنیت مهم‌ترین اِلمان در دکور اتاق نوزاد است:

مطمئن شوید که همه‌چیز خارج از دسترس نوزاد است. از آویختن وسایل خطرناک و نوک‌تیز به تخت کودک بپرهیزید. بعضی از اسباب بازی‌ها هم برای نوزادان خیلی خطرناک است، عروسک‌های کوچکی که در دهان نوزاد جا می‌شود و... . خیلی خطرناکند. تخت اتاق را در دورترین مکان از پریزهای برق قرار دهید!

▪ شما هم وقت زیادی را در این اتاق می‌گذرانید:

رنگ‌هایی را که برای اتاق نوزاد انتخاب می‌کنید باید برای خودتان نیز لذت‌بخش باشد. رنگ‌هایی گرم و نورپردازی ملایم هم برای کودک

و هم برای شما آرامش بخش است.