چهارشنبه, ۸ اسفند, ۱۴۰۳ / 26 February, 2025
مجله ویستا

سرشار از کلسیم


سرشار از کلسیم

انبه یکی از شناخته‌شده‌ترین میوه‌های دنیاست که در تهیه انواع نوشیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگرچه هنگام مصرف به طور معمول پوست آن جدا می‌شود، اما پوست این میوه مورد مصارف …

انبه یکی از شناخته‌شده‌ترین میوه‌های دنیاست که در تهیه انواع نوشیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگرچه هنگام مصرف به طور معمول پوست آن جدا می‌شود، اما پوست این میوه مورد مصارف مختلفی از جمله در تهیه غذا و درمان دارویی قرار می‌گیرد.

از آنجایی که پوست انبه اسیدی است، مصرف آن در برخی از افراد با بروز حساسیت‌هایی همراه است. پوست انبه نیز مانند رنگ آن، بسته به نوع انبه دارای رایحه قوی‌تر یا ضعیف‌تر است.

پوست این میوه غنی از کلسیم، ویتامین B۶ و آنتی اکسیدان بوده و منبع خوبی برای دریافت فیبر است. علاوه بر مصرف آن به صورت خام، این پوست به صورت خرد شده در تهیه انواع ترشی و غذاها برای ترش کردن طعم آنها به کار می‌رود.

بنابر تحقیقات انجام گرفته، پوست انبه حاوی مقدار زیادی پکتین است از این رو برای تهیه ژله و مربا مناسب است. در برخی مناطق پوست انبه برای درمان مشکلات گوارشی خصوصاً ورم معده مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این علائم التهاب غشای مخاطی معده نیز با مصرف این ماده تخفیف پیدا می‌کند. پوست انبه همچنین دارای موادی چون پلی فنل، کارو تنوئید، فیبر رژیمی و... است. میزان پلی فنل موجود در پوست انبه از ۵۵ تا ۱۱۰ میلی‌گرم در هر گرم پوست انبه متغیر است. میزان تغییر فیبر رژیمی نیز از ۴۵ تا ۷۸ درصد بوده و در پوست میوه رسیده بالاتر است. به طور مشابه مقدار کاروتنوئید نیز در پوست میوه رسیده بیشتر است. مقدار ویتامین ث و ای موجود در هر گرم پوست خشک انبه از ۱۸۸ تا ۳۹۲ و ۲۰۵ تا ۵۰۹ میکروگرم متفاوت است. پوست رسیده و کال انبه هر دو حاوی مقادیر زیادی پروتئاز، پروکسیداز و... است.