جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
لحن معتدل روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل
تصور می کردند که به تعبیر استالین، رئیس جمهوری ایران «توپ را با توپ» پاسخ خواهد داد. تصور می کردند که توهین ها و دشنام های رئیس جمهوری امریکا را با توهین هایی تندتر، دشنام های گزنده تر و حملاتی سخیف تر پاسخ خواهد داد. این انتظار یا شاید توقع، شامل طیفی از تندروها و مخالفان و منتقدان آقای روحانی در داخل کشور خودمان هم می شد که در واکنش به سخنان دیروز ترامپ، روحانی را زیر فشار گذاشته بودند که باید در سخنرانی تان حکماً پاسخ جسارت ها و توهین های ترامپ را با ناسزاهای تندتر و سنگین تر بدهید.
از ایشان می خواستند با لحنی قاطع و انقلابی به ترامپ پاسخ دهد. اما فضای سخنرانی روحانی آب سردی روی همه آنان که انتظار دشنام هایی گزنده تر و توهین های محکم تر به حرف های ترامپ داشتند، ریخت. در مجموع فضای سخنرانی آقای روحانی کاملاً متفاوت از فضای سخنرانی ترامپ بود. او نه تنها حاضر نشد با وجود انتظار و توقع تندروها از نوع و جنس ادبیات و لحن ترامپ در سخنرانی اش استفاده کند، بلکه برعکس بسیار دیپلماتیک، معتدل و آشتی جویانه سخن گفت. نه هیچ کشور و ملتی را تهدید کرد و نه نشان داد که با کشوری سر جنگ دارد.
برعکس او سعی کرد در چارچوب سخنرانی اش از فرهنگ و تمدن ایران، سعدی و حافظ و مولوی، نجات یهودی ها از سوی ایرانیان و پناه دادن به مسیحیان سخن به میان آورد. برخلاف آنچه که ترامپ ایران را متهم ساخته بود، او در پاسخش نشان داد که کشورش نه به دنبال صدور انقلاب است، نه مذهبش و نه ایدئولوژی اش را می خواهد به دیگران تحمیل کند. در پاسخ روحانی به ترامپ و سایر رهبران درباره فعالیت های موشکی ایران هم همان موضع همیشگی را تکرار کرد که ذات این برنامه ها دفاعی است. درباره برجام هم که فغان و شیون ترامپ و نتانیاهو و سایر دشمنان نظام را درآورده، بدرستی اشاره کرد که ایران به تعهدات بین المللی اش در چارچوب آن توافق پایبند است و کشورش به هیچ روی قصد ندارد از برجام خارج شود.
درعین حال این را هم اضافه کرد که اگر امریکا از برجام خارج شود، غربی ها، اروپایی ها و کشورهای مهم دنیا همچنان بر تعهدات و حضور خود در برجام ادامه خواهند داد. به عبارت دیگر به تندروها در امریکا پیام داد که مشکل شان ایران نیست، بلکه مشکل آنان جامعه جهانی است که پشت برجام ایستاده اند. بالاخره این نکته را هم خاطر نشان کرد که این گونه نخواهد بود که اگر در نهایت برجام نقض شود، دنیا برای ایران به آخر خواهد رسید. تلویحاً پاسخ داد که کشورش پیش بینی های لازم را برای چنین وضعیتی کرده است.
در مجموع سخنرانی روحانی کاملاً متفاوت از فضای سخنرانی ترامپ بود. او نه تنها با وجود فشار تندروها حاضر نشد نوع ادبیات و لحن ترامپ را در سخنرانی اش به کار گیرد، بلکه برعکس بسیار دیپلماتیک، معتدل و آشتی جویانه سخن گفت. درعین حال آقای روحانی می توانست درباره انتقادات زیادی که نسبت به حقوق بشر می شود، پاسخ دهد که کارنامه حقوق بشر در ایران از یک سو باید با کارنامه حقوق بشر در بسیاری از کشورهای متعهد امریکا و از سوی دیگر می بایست با گذشته کشور ایران مقایسه و سنجیده شود. در این صورت، شاید آنان برخی انتقادها را تکرار نکنند اما نمی توانند دستاوردهای فراوان و مثبت ایران در حوزه های مختلف را نادیده بگیرند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست