جمعه, ۱ فروردین, ۱۴۰۴ / 21 March, 2025
مجله ویستا

حساسیت به غلات


حساسیت به غلات

● واکنش بدن پس از مصرف گروه غلات
از جمله اختلالات شایع در افراد است. سیستم ایمنی بدن افراد مبتلا به این نوع آلرژی به پروتئین‌های موجود در این مواد حساسیت داشته و مانند اجسام …

واکنش بدن پس از مصرف گروه غلات

از جمله اختلالات شایع در افراد است. سیستم ایمنی بدن افراد مبتلا به این نوع آلرژی به پروتئین‌های موجود در این مواد حساسیت داشته و مانند اجسام خارجی مضر برای بدن با ایجاد علائم، اقدام به دفع آن می‌کند. پروتئین‌هایی نظیر گلوبولین، آلبومین و گلیادین که در مواد غذایی مانند گندم یافت می‌شوند عامل ابتلا به این نوع حساسیت محسوب می‌شوند.

ایجاد کهیر، خارش و قرمزی پوست،‌ حالت تهوع و استفراغ، درد در ناحیه روده و معده، سرفه‌های شدید، اگزمای پوستی و تپش قلب از جمله علائم شایع در بیماران مبتلا به این بیماری است.

کنترل بیماری فقط با پرهیز غذایی پس از تشخیص علت زمینه‌ساز بیماری است. گفتنی است بیماران مبتلا به آسم یا حساس به انواع موادغذایی بیش از سایرین در معرض ابتلا به آلرژی ناشی از مصرف پروتئین‌های موجود در غلات قرار دارند. موادغذایی کافئین‌دار، نان‌های تهیه‌شده از غلات کامل، شکلات، انواع بیسکویت، پیراشکی‌ها، بستنی‌ها، سالادهای تهیه شده از غلات و جوانه گندم و محصولات سویا ممکن است باعث ایجاد حساسیت در این افراد شود.

پوره سیب‌زمینی و آرد سیب‌زمینی جایگزین مناسبی در رژیم غذایی این بیماران محسوب می‌شود.

متخصصان معتقدند توجه نکردن به علائم بیماری و کنترل نکردن آنها می‌تواند منجر به تشدید علائم و ایجاد شوک آنافیلاکسی و حتی مرگ شود.

دنیا پرتو