چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

شلغم، کلم و سویا سرشار از کلسیم است


شلغم، کلم و سویا سرشار از کلسیم است

شیر و محصولات لبنی، سبزی ها خصوصا خانواده کلم، برگ های سبز شلغم و خردل، بادام، غذاهای دریایی و لوبیای سویا سرشار از کلسیم است.
یون کلسیم حدود ۵/۱ تا ۲ درصد وزن بدن را شامل می شود …

شیر و محصولات لبنی، سبزی ها خصوصا خانواده کلم، برگ های سبز شلغم و خردل، بادام، غذاهای دریایی و لوبیای سویا سرشار از کلسیم است.

یون کلسیم حدود ۵/۱ تا ۲ درصد وزن بدن را شامل می شود و در واقع بیشترین درصد درمیان املاح موجود در بدن را به خود اختصاص می دهد.

از فوائد کلسیم در بدن می توان به سلامت دندان ها و استخوان ها، تنظیم ریتم طبیعی ضربان قلب، دخالت درجریان لخته شدن خون هنگام خونریزی ها و دخالت در عملکرد مناسب و صحیح بسیاری از هورمون ها و آنزیم های بدن اشاره کرد.

از منابع غذایی مهم کلسیم می توان به شیر و محصولات لبنی، سبزی ها خصوصا خانواده کلم (کلم، گل کلم، کلم بروکلی)، برگ های سبز شلغم و خردل، بادام، غذاهای دریایی و لوبیای سویا اشاره کرد.

مصرف بیش از حد فیبر مانند فیبر موجود در سبزی ها و حبوبات، مصرف زیاد اسیدفیتیک موجود در انواع سبوس ها از عوامل کاهش جذب کلسیم است.

اسید اگزالیک که به مقدار زیاد دربعضی مواد غذایی مثل ریواس، اسفناج، چغندرقند، انواع چای و شکلات موجود است، پس منبعی مانند اسفناج که از لحاظ محتوای کلسیم غنی است به علت وجود اسیداگزالیک، از نظر جذب کلسیم چندان قوی و مورد توجه نیست.

کلسیم موجود در شیرهای کم چرب یا بدون چربی بیشتر از کلسیم شیرهای پرچربی امکان جذب بیشتری دارد.

مصرف کلسیم همراه با عواملی مانند لاکتوز موجود در شیر و نیز منابع خوب ویتامین C می تواند موجب افزایش جذب کلسیم شود. همچنین فعالیت بدنی و فشاری که روی استخوان ها وارد می شود و نیز ویتامینD که از طریق پوست تحت اثر اشعه خورشید در بدن تولید می شود که باعث افزایش قابل توجهی در جذب کلسیم می شود.

بهتر است که مکمل کلسیم خود را نزدیک به یکی از وعده های اصلی غذا و ترجیحا با یک لیوان شیر و در کنار یک منبع غنی از ویتامینC (مثل مرکبات و آب آنها، گوجه فرنگی، گیلاس، انگورسیاه، کلم بروکلی) مصرف شود.