چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

دیابت با دندان‌های زیبا


می‌دانیم كه بیماری دیابت بیماری مرموزی است و اگر مراقب نباشیم و آن را كنترل نكنیم موجب آسیب به بسیاری از دستگاه‌های بدن می‌شود. دهان و دندان هم از جمله مكان‌هایی در بدن هستند …

می‌دانیم كه بیماری دیابت بیماری مرموزی است و اگر مراقب نباشیم و آن را كنترل نكنیم موجب آسیب به بسیاری از دستگاه‌های بدن می‌شود. دهان و دندان هم از جمله مكان‌هایی در بدن هستند كه ممكن است دستخوش صدمات در این بیماری شود.

بسیاری از بیماران دیابتی مستعد ابتلا به عفونت دهان توسط میلیون‌ها میكروبی هستند كه به طور طبیعی در دهان زندگی می‌كنند اما با افزایش قند خون همین میكروب‌ها برای خود بدن خطرناك می‌شوند. افراد مبتلا به دیابت بیشتر از سایر افراد ممكن است به انواع عفوت لثه و دندان‌ها مبتلا شوند.

همان‌طور كه می‌دانیم بیماری دیابت سبب كاهش خونرسانی به لثه‌ها می‌شود و آنها را بیشتر مستعد بیماری می‌كند. قند بالای خون ممكن است موجب خشكی دهانی و بدتر شدن بیماری‌های لثه شود. همچنین كاهش میزان بزاق دهان می‌تواند سبب افزایش پوسیدگی دندان و تشكیل پلاك‌های دندانی شود.

علائم آن چیست؟

خونریزی و زخم لثه عفونت‌های مكرر و بوی بد دهان از علائم عفونت دندان در بیماران دیابتی است.

چگونگی پیشگیری

بیماران دیابتی می‌توانند با انجام مراقبت‌ صحیح از لثه‌ها و دندان‌هایشان میزان عفونت را به حدااقل برسانند.

این افراد می‌توانند:

هر ۶ ماه یكبار به دندانپزشك مراجعه كنند.

به دندانپزشك خود اطلاع دهند كه دیابت دارند و از او بخواهند روش های مراقبت و پیشگیری از بیماری‌های دندان و دهان را به او آموزش دهد.

همیشه بعد از خوردن غذا و یا حداقل دو بار در روز از مسواك مناسب و نخ دندان استفاده كنند

سیگار را ترك كنند.

با رعایت رژیم غذایی و استفاده منظم از داروهای خود و ورزش میزان قند خون خود را كنترل نمایند.‌