دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
بیدقان؛ روستایی که همچنان روستاست
روستای بیدقان از جمله روستاهایی است که هنوز بافت سنتی خود را حفظ و عشق، هوا، سادگی و حقیقت زندگی در آن جاری است.
به گزارش مهر، زندگی در روستا رسم خوشایندی است، ولی امروزه در بسیاری از روستاها بسیاری از سبکهای زندگی شهری وارد شده است و فرهنگ روستایی را تغییر داده، در این میان هستند روستاهایی که همچنان فرهنگ اصیل روستا را حفظ کرده و به همان سبک زیبا و ساده روستایی زندگی میکنند.روستای بیدقان از جمله روستاهایی است که هنوز زندگی صنعتی و تاثیرات زندگی شهری آن را متحول نکرده است و در همان حالت زیبا و سادهاش نگه داشته شده است.این روستا یکی از روستاهای بخش کهک است که در ۵۱ کیلومتری استان قم و در لابهلای کوههای سر به فلک کشیده قرار دارد که زیارتگاه سه تن به اسامی شاهزاده اسماعیل و فرزندش حمزه از نوادگان علی ابن جعفر(ع) و شاهزاده محمد از نوادگان امامزاده کاظم(ع) در آن قرار دارد.
بعد از روستای دستگرد به سمت وشنوه که میروی هنوز یک کیلومتر نرفته که خروجی با تابلویی سبز رنگ خودنمایی میکند به طرف روستای بیدقان.
ابتدای مسیر جادهای دو بانده و بدون مشکل وجود دارد و هر چه که جلوتر میروی جاده کوهستانیتر و خطرناک میشود.
پیچهایی که بعضا ۱۶۰ درجه هستند و مسافران و خودروها را در لابه لای کوهها گم میکند، بعد از طول مسافتی ۱۰ کیلومتری به ورودی روستا میرسیم؛ روستایی بسیار زیبا در دل کوه.
روستایی منحصر به فرد، بافت و فرم شکل خانهها وکوچههای خاکی و در هم گره خورده، خانههایی از خشت و گل با درهای چوبی قدیمی انگار به زندگی روستا چهرهای شاعرانه بخشیده و وجود حیوانات اهلی گاو، گوسفند و مرغ در کوچههای روستا به سادگی و زیبایی آن افزوده است.
رودخانهای کوچک از وسط روستا میگذرد. این رودخانه که سرمنشا آن سد امامزاده اسماعیل است به سد قوسی کبار میریزد.
به قول اهالی، سالها قبل اگر میخواستی از رودخانه رد شوی و به آن طرف بروی به زحمت میافتادی یا پلی بود یا طنابی که بتوانی به وسیلهاش به آن طرف رودخانه بروی، ولی امروز به دلیل خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی، دیگر این خبرها نیست، کمی آب از گوشه این رودخانه رد میشود که معلوم نیست به سد کبار میرسد یا نه.
زندگی در این روستا مثل آب همین رودخانه آرام و آهسته پیش میرود. این روستا خالی از سر و صداست و اینجاست که همسایه از همسایه خبر دارد و خانهها بدون فاصله در کنار هم ساخته شده است. مردم این روستا در شادیها و غمها با هم هستند و از حال یکدیگر خبر دارند.
شغل مردم بیدقان دامداری و کشاورزی است. در اینجا هوا که سرد میشود ماندن در روستا را دشوار میکند. آب و برق هست ولی به دلیل شرایط ویژه و کوهستانی و صعب العبور بودن منطقه، این روستا گاز ندارد. اهالی این روستا از روشهای سنتی برای گرم کردن خانه استفاده میکنند. کرسی زغالی و سماور نفتی یا برقی و تهیه آذوقهای ۳ یا ۴ ماهه.
در بیدقان هنوز بوی تنور زغالی و نان محلی ما را مجذوب خود میکند. در وسط رودخانه مینیبوسی قدیمی و فرسوده نظرم را جلب میکند، همانطور که اهالی میگفتند این تنها ماشین این روستاست.شور و حال روستایی در اینجا موج میزند.
و اینجاست که ما را یاد همان شعر دوران ابتدایی میاندازد: خوشا به حالتای روستایی.
بیدقان به خاطر فرهنگ و آداب و سنن خاصش و کوچههای خاکی و مردمان ساده و خونگرمش هنوز روستا ست و آسمان، زمین، عشق، هوا، سادگی، پاکی و حقیقت زندگی در زندگی مردم این روستا موج میزند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست