یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مروری بر NOKIA ۶۶۰۰ Fold
بدنه زیبا و ظاهر شیک، اینترفیس کاربری فوقالعاده خوب، بازشدن مغناطیسی درب گوشی و قیمت بالا ازجمله ویژگیهای ۶۶۰۰ Fold هستند.
● ویژگیهای کلیدی
ـ طراحی ظاهری شیک و زیبا
ـ ساختار جمع و جور
ـ صفحه نمایش OLED با سایز ۲.۳ اینچ، رزولوشن QVGA، نمایش ۱۶ میلیون رنگ
ـ صفحه نمایش خارجی OLED ۱.۳۶ اینچ(۱۶۰×۱۲۸ پیکسل)
ـ اینترفیس سری ۴۰ ویرایش پنجم
ـ پشتیبانی از GSM ۴ بانده به همراهGPRS/EDGE و نیز UMTS
ـ امکانات Tap-for-time(ضربه برای نمایش زمان) و Tap-for-mute(ضربه جهت قطع صدای زنگ)
ـ دوربین ۲ مگاپیکسلی
ـ LED وضعیت
ـ رادیو FM استریو
ـ اسلات Micro SD
ـ Nokia maps
● معایب اصلی
ـ کارایی متوسط دوربین
ـ عدم امکان تعویض کارت حافظه به راحتی
ـ عدم وجود HSDPA
ـ عدم وجود شمارهگیری هوشمند
ـ عدم امکان اجرای چند برنامه به طور همزمان
ـ عدم امکان مشاهده فایلهای آفیس
ـ جذب گرد و غبار و اثر انگشت روی پانل جلویی
ـ قیمت بالا
طراحی و ساختار شیک و پانل آینهای جلویی ازجمله جذابیتهای این گوشی هستند. با زدن یک ضربه به پانل جلویی، صفحه نمایش خارجی آن نمایشدهنده زمان و پیامها یا زنگهای از دست رفته نمایان میگردد. ویژگیهای ۶۶۰۰ Fold منحصربه فرد نبوده و در بسیاری دیگر از برندها میتوان همتایانی برای آن پیدا کرد. مثلاً L۳۱۰ و L۳۲۰ سامسونگ از گوشیهای مورد علاقه خانمها با ظاهر زیبا و کاراییها و نرمافزارهای جانبی بسیار خوب است و قیمت مناسبتری نیز نسبت به ۶۶۰۰ دارد. LG KF۵۱۰ با قیمت کمتر و LG KF۷۵۰ با قابلیتهای بیشتر مثل دوربین ۵ مگاپیکسلی، صفحه حرکتی لمسی، پخش آهسته ویدئو و ... از دیگر جایگزینهای این گوشی هستند. در میان گوشیهای سونیاریکسون هم شاید بتوان W۷۰۷ را یک رقیب برای۶۶۰۰ Fold نامید. همچنین W۹۸۰ با امکانات مولتی مدیای قوی و ظاهر شیک موردعلاقه بسیاری از پیروان مد روز قرار گرفته است.
● محتویات بسته خریداری شده
۶۶۰۰ Fold در یک جعبه متوسط با لوازم جانبی معمولی مثل دفترچه راهنما، کیف، هندزفری، شارژر DC و کابل Micro USB میباشد.
● طراحی و ساختار ظاهری
۶۶۰۰ Fold دارای ابعاد ۱۵.۹×۴۴×۸۷.۷ میلیمتر و وزن ۱۱۰ گرم میباشد. ۶۶۰۰ Fold ظاهر شیک و زیبا اما درون متوسطی دارد. هنگام بسته بودن این گوشی تاشو بسیار زیبا و خوشرنگ است و یک چراغ LED نشاندهنده وضعیت در بالای آن روشن میشود. این چراغ برای وضعیت باتری، alarmها، Reminderها، اتفاقات از دست رفته و ... است.
با زدن دو ضربه روی پانل جلویی درحالت بسته بودن، صفحه نمایش خارجی را روشن کرده و روی آن میتوان تماسهای از دست رفته یا پیامهای رسیده را دید. همچنین موزیک درحال پخش یا رادیو FM و یا زمان نیز روی این صفحه، نمایش داده میشوند. هنگامیکه گوشی زنگ میخورد نیز با زدن دو ضربه روی این صفحه میتوان گوشی را Mute کرد.
در کناره سمت چپ گوشی پورت Micro USB بدون درب و پوشش است. پورت اتصال شارژر در کناره سمت راست و در کنار دکمه Flip قرار دارد. با فشردن این دکمه گوشی با استفاده از یک سیستم الکترومغناطیسی باز میشود.
داخل گوشی صفحه نمایش بزرگ و صفحه کلید اصلی قرار دارند. در بالای صفحه نمایش دوربین دوم جهت مکالمات ویدئویی و سنسور نوری است. در پشت گوشی دوربین ۲ مگاپیکسلی و فلاش LED و درب باتری است که به سختی باز میشود. باتری گوشی لیتیومی، با ظرفیت mAh۸۶۰ بود که تا ۴ ساعت مکالمه مدام و ۳۰۰ ساعت استندبای دوام میآورد. در زیر باتری، اسلات کارت حافظه Micro SD که تا ۸ گیگابایت را پشتیبانی میکند در کنار سیمکارت قرار دارد.
● صفحه نمایش
صفحه نمایش این گوشی ۲.۳ اینچی با رزولوشن QVGA و قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ است و از تکنولوژی OLED بهره میبرد که کیفیت تصاویر در آن بسیار عالی است و در زیر نور خورشید نیز کارایی و خوانایی متوسطی دارد. صفحه نمایش خارجی ۱.۳۶ اینچ با رزولوشن ۱۶۰×۱۲۸ پیکسل است که خوانایی فوقالعادهای دارد.
● صفحه کلید
دکمههای صفحهکلید بزرگ و کار با آنها بسیار راحت است. تایپ کردن بسیار راحت بوده وامکان خطا نیز حداقل است. همچنین یک صفحهکلید چهارجهته نیز جهت کار با دکمههای جهتی وجود دارد اما دکمه وسطی آن بسیار کوچک است و فشردن آن همیشه با مشکل روبروست.
● اینترفیس کاربری
۶۶۰۰ تاشو از اینترفیس ویرایش پنجم سری ۴۰ به همراه Feature Pack ۱ برخوردار است. صفحه نمایش پیشفرض گوشی شامل تصویر پسزمینه و آیکنهای اطلاعاتی معمول مثل سیگنال، باتری، پروفایل، زمان و در پایین صفحه عملیات دکمههای چندمنظوره میباشد. دکمه وسط کلیدچهارجهته منوی اصلی را باز میکند. امکان قرار دادن صفحه روی حالت active نیز وجود دارد که در این حالت آیکنهای خاصی رو صفحه نمایان میشوند اما میتوان آنها را تغییر داد. منوی اصلی گوشی نیز تغییری نکرده و همان شکل شبکهای با حالت انیمیشنی آیکنها را دارد. این آیکنها دارای توضیحات tool tip هم هستند. ۶ پروفایل زنگ مختلف و همچنین Flight mode(جهت قطع سیگنال مخابراتی) که میتوان از آن بدون حضور سیمکارت استفاده کرد، وجود دارد. مرور منوها و حرکت بین برنامهها با سرعت خوبی انجام میشود. این گوشی سری ۴۰ از امکان چند وظیفهای(Multi tasking) پشتیبانی نمیکند. بنابراین بطور مثال امکان حداقل بازکردن کردن یک برنامه جاوا و کار با برنامهای دیگر بطور همزمان وجود ندارد. نمایش منوی اصلی بصورت شبکهای، لیستی و تب مانند انجام میشود. همچنین ۴ تم بصورت پیشفرض روی گوشی وجود دارد.
● دفترچه تلفن
دفترچه تلفن این گوشی ظرفیت ذخیره ۲۰۰۰ شماره را دارد. امکان مرتب سازی نامها و جستجوی آنها بصورت تایپ تدریجی وجود دارد.امکان نمایش شمارههای سیمکارت یا گوشی و یا هردو بطور همزمان وجود دارد. برنامه Voice dial جهت شمارهگیری صوتی بدون نیاز به ضبط صدا از قبل وجود دارد. برای هر مخاطب میتوان ۵ شماره تلفن مختلف و فیلدهای اطلاعاتی مختلف و نیز عکس یا فیلم خاصی را اختصاص داد. تغییر فونت دفترچه تلفن امکانپذیر است. بخش Call log گوشی نیز تماسهای اخیر از انواع مختلف را نگهداری میکند.
● قابلیتهای تلفنی
دریافت سیگنال مخابراتی و دریافت و ارسال صدا در هنگام مکالمه در حد بسیار خوب بوده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. همچنین تکنولوژی حذف نویز در هنگام مکالمه در این گوشی وجود دارد. متاسفانه امکان شمارهگیری هوشمند در این گوشی وجود ندارد.
● ارسال پیام
۶۶۰۰ Fold از انواع پیام مثل SMS،MMS و ایمیل پشتیبانی میکند که SMS و MMS ها از یک ویرایشگر واحد استفاده میکنند. کار با ویرایشگر بسیار ساده است و نکته خاصی ندارد و امکاناتی مثل دیکشنری T۹ و شمارندهای که نشاندهنده تعداد کاراکترهای باقیمانده است وجود دارند. همه پیامها از حافظه یکسان در گوشی استفاده میکنند. کلاینت ایمیل نیز از پروتکلهای POP۳، SMTP و IMAP و نیز امکان استفاده از چند اکانت ایمیل پشتیبانی میکند. راهاندازی و کار با بخش ایمیل بسیار ساده است. برای فایلهای ضمیمه ایمیل محدودیت حجم وجود ندارد.
● پخش موزیک
پخشکننده موزیک در این گوشی شبیه به بسیاری دیگر از گوشیهای معمولی نوکیاست که فرمتهای مختلفی نظیر MP۳، MIDI، AAC، AAC+ و WMA را میتواند پخش کند و نیز از اینترفیس جالب و زیبایی هم برخوردار است. پروفایل A۲DP بلوتوث نیز برای گوش دادن به موسیقی از طریق بلوتوث بدون سیم وجود دارد. بدلیل وجود جک صوتی ۳.۵ میلیمتری در هدفون ارائه شده میتوان از هر نوع هدفون دلخواه به جای هدفونهای گوشی استفاده کرد.
● رادیو
۶۶۰۰ Fold دارای یک رادیو FM است که از اینترفیس پخش صوت استفاده میکند. این اینترفیس دارای دو Skin یا قالب مختلف است. این رادیو دارای RDS هم هست.
● پخش فیلم
پخشکننده ویدئویی این گوشی فرمتهای ۳GP و MP۴ را پخش میکند. پخش فیلم بصورت تمام صفحه و امکان جلو و عقب زدن و ... نیز وجود دارد.
● گالری تصاویر
گالری تصاویر سری ۴۰ نوکیا زیاد قدرتمند نیست و اولین اشکال آن این است که گالری زیرمجموعه File manager گوشی است. سه نوع نمایش تصاویر در اینجا وجود دارد: لیست با جزئیات، لیست معمولی و شبکهای. امکان زوم با کمی تاخیر انجام میشود. تصاویر را میتوان به صورت تمام صفحه یا slide show دید و یا با ویرایشگر مخصوص تصاویر ویرایش کرد.
● دوربین
۶۶۰۰ Fold دارای یک دوربین ۲مگاپیکسلی با ماکزیمم رزولوشن تصویر ۱۲۰۰×۱۶۰۰ پیکسل و فلاش LED است که کمی ضعیف عمل میکند و فقط برای فواصل خیلی نزدیک مناسب است. تنظیمات زیادی در این بخش وجود ندارد اما برخی تنظیمات اصلی مثل تنظیم نور، رنگ، افکت، مد عکسبرداری و ... را میتوان از منوی مربوطه دید. دکمه خاصی برای شاتر دوربین وجود ندارد و باید از دکمه وسطی کلیدچهارجهته برای گرفتن عکس استفاده کرد. کیفیت تصاویر تقریباً پایین است و از لحاظ نورپردازی، رنگ بندی و دقت تصویر و حذف نویز بسیار ضعیف است. امکان فوکوس اتوماتیک وجود ندارد و نیز سرعت زوم و سرعت عکسبرداری نیز بسیار کند است.
فیلمبرداری با رزولوشن VGA و سرعت ۱۵ فریم در ثانیه است که کیفیت نسبتاً خوبی دارد. فیلمها با فرمت ۳GP ذخیره میشوند.
● امکانات ارتباطی
این گوشی از امکانات ارتباطی متوسطی برخوردار است که از جمله آنها USB با مدهای ارتباطی مختلفی مثل Mass storage و بلوتوث ۲.۰ با پروفایل A۲DP هستند. امکانات ارتباطی شبکه مثل GPRS/EDGE و نیز ۳G توسط این گوشی پشتیبانی میشود.
● مرورگر وب
این گوشی دارای یک مرورگر HTML داخلی است که اینترفیس آن نسبت به ویرایش سوم سری ۴۰ تغییری نکرده است و پردازش صفحات وب و تنظیمات خاص مثل تغییر فونت، نمایش تمام صفحه و ... امکانپذیر است.خوشبختانه یک جایگزین دیگر به نام Opera mini در میان نرمافزارهای نصب شده روی گوشی وجود دارد که از امکانات بیشتر و بهتری برخوردار است.
● Organizer
این بخش شامل برنامههای کاربردی زیادی است. ازجمله آنها تقویم با امکان نمایش روزانه، هفتگی و ماهیانه است و امکان تخصیص eventها یا رویدادهای مختلف برای روزها یا تاریخهای خاص وجود دارد. ثبت کارها و وظایفی که باید انجام شوند توسط To-do انجام میشود. ساعت alarm گوشی را برای ساعت یا روز خاص میتوان تنظیم کرد. متاسفانه در اینجا فقط یک ساعت alarm را میتوان تعریف کرد و ساعتهای دیگر برای زمانهای دیگر را میتوان از داخل تقویم تنظیم کرد. ضبط صوت با محدودیت ۶۰ دقیقه، شمارنده معکوس، تایمر، ماشین حساب و ... از دیگر برنامههای این بخش هستند.
● نرمافزار
ازجمله نرمافزارهای این گوشی widsets جهت تسهیل دسترسی به برخی نرمافزارهای تحت وب شامل weather(آب و هوا) و دیکشنری آنلاین است. Unit convertor جهت تبدیل واحدها است. نرمافزار Search به جستجوی بین فایلهای روی گوشی کمک میکند. Presenter جهت کنترل و پخش power point بصورت بیسیم میباشد. Yahoo Go و Word clock از دیگر نرمافزارهاست. متاسفانه امکان نمایش فایلهای Office وجود ندارد.
● Nokia maps
بالاخره نوکیا برنامه Nokia maps را به پلتفرم S۴۰ اضافه کرد. جهت مرور نقشهها و یافتن آدرسها لازم نیست به GPS متصل باشید. امکان مسیریابی و تنظیم شروع و پایان مسیر وجود دارد. همچنین میتوانیم از برنامه Google maps که تحت جاواست برای یافتن نقشهها و مسیرها استفاده کرد.
● Game
این گوشی دارای ۶ بازی از پیش نصب شده میباشد که همگی تحت جاوا هستند و عبارتند از Classic board game، Snake، High roller casino و ... .
● کلام آخر
۶۶۰۰ Fold یک گوشی کوچک و جمع و جور با امکانات محدود و قابلیتهای متوسط است و در ردیف گوشیهای متوسط بازار قرار دارد. از لحاظ ظاهری میتوان زیبایی و ساختار شیک آن را تقدیر کرد. با وجود صفحه نمایش خوب و امکاناتی مثل ۳G میتوان آن را جزو گوشیهای خوب قرار داد. اما باز هم قیمت این گوشی خیلی بالاتر از کاراییهای آن است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست