دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
عفونت آنفولانزای پرندگان
آنفولانزای پرندگان نوعی از آنفولانزا و یک بیماری ویروسی پرندکان است که دارای ۳ تیپ A، B و Cمی باشد .تیپ A علاوه بر طیور سایر حیوانات از جمله خوک ، اسب و هم چنین انسان را در گیر می نماید . ویروس بیشتر باعث ایجاد بیماری در کودکان و نوجوانان می شود و میزان مرگ و میر در اثر ابتلا به آن بالا است .
● علائم بیماری در پرندگان :
دو فرم کم شدت و بسیار شدید دارد .
● در فرم خفیف علائم به صورت :
۱) به هم ریختن پر ها
۲) کاهش در تولید تخم می باشد .
● در فرم شدید :
۱) انتشار سریع بیماری در گله ی طیور
۲) افزایش رو به شدت تلفات
۳ ) تشکیل نشدن پوسته ی آهکی تخم
۴ ) علائم حاد تنفسی
۵) سیانوزه شدن تاج و خونریزی در ساق پا
● علائم بیماری در انسان :
نشانه های آنفولانزای پرندگان در انسان که تا به حال گزارش شده ، بسیار متنوع بوده و دوره ی نهفتگی آن ۳ روز می باشد . علائم شامل آبریزش ساده ی چشم ، تب ، سرفه ، گلودرد ، ذات الریه ویروسی و خونریزی از بینی و لثه ها می باشد . علائم پنومونی ویروسی با پیشرفت به سمت سندرم زجر تنفسی و نهایت مرگ می باشد .
●● راه های انتقال :
● انتقال از حیوان به انسان :
ذبح پرندگان ، بازی با آن ها ، مصرف گوشت و تخم . تخم پخته نشده می تواند سبب انتقال ویروس به انسان گردد.
● انتقال از انسان به انسان :
انتقال در این موارد بسیار نادر است و این ویروس در بین چند نفر از اعضای یک خانواده در تایلند گزارش شده است .
● انتقال از محیط به انسان :
خوردن آب آلوده در طی شنا یا تلقیح داخل بینی ، استفاده از مدفوع پرندگان به عنوان کود از راه های انتقال می باشند .
● میزان دوام ویروس :
ویروس می تواند به مدت ۴ روز در دمای ۲۲ درجه و نزدیک ۳۰ روز در دمای صفر درجه در خارج محیط زنده بیماری زا باشد .به طور کلی دمای پایین مقاومت ویروس را افزایش می دهد . ویروس در مدفوع پرنده حد اقل ۳۵ روز در دمای ۴ درجه باقی می ماند .
● تشخیص :
با جداسازی ویروس یا جداسازی RNA اختصاصی ویروس می باشد .میزان RNA ویروس در ترشحات حلق ۴ تا ۸ روز از شروع بیماری است .
● کنترل بیماری :
ویروس آنفولانزا در عرض ۳ ساعت در دمای ۵۰ درج ی سانتی گراد و یا نیم ساعت در دمای ۶۰ درجه ی سانتی گراد و هم چنین در تماس با مواد ضد عفونی کنند ه ی رایج نظیر فرمالین و ید از بین خواهد رفت .
با اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای شامل : پاک سازی و ضد عفونی سالن های مرغداری ، حذف جوجه ی آلوده ، تمهیدات لازم جهت جلوگیری از ورود پرندگان و جوندگان به داخل سالن های مرغداری ، سیستم تهویه و رطوبت مناسب ، انجام آزمایشات میکروبی آب هر شش ماه یک بار ، دفن بهداشتی تلفات و سوزاندن لاشه ، محدودیت جابه جایی پرندگان در داخل کشور و یا بین کشور ها و واکسینه کردن طیور می باشد .
● پیشگیری :
به منظور حفظ سلامتی ، شستشوی کامل دست ها به دنبال تماس گوشت خام پرندگان و نیز پختن کامل غذا ها و اجتناب از مصرف خام و نیم پخته . مصرف تخم مرغ به صورت پخت کامل و اجتناب از مصرف تخم مرغ خام و نیم پز و یا نیم رو .
● واکسن بیماری :
هنوز واکسنی صد در صد وجود ندارد .
● استراتژی های سازمان بهداشت جهانی :
۱) در مورد بیماران بستری در بیمارستان ها بهتر است بیمار در اتاق ایزوله با فشار منفی بستری شود ۲) در مورد افراد خانواده ی فرد آلوده ، شستشوی مرتب دست ها و عدم استفاده از ظروف مشترک و اجتناب از تماس چهره به چهره توصیه می شود .
۳) در مورد مسافرت به مناطق اندمیک جهان ( کامبوج ، ویتنام ، تایلند ) دو هفته قبل از سفر واکسن آنفولانزای انسانی دریافت کنند .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست