جمعه, ۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 10 May, 2024
مجله ویستا

توصیه ای شیرین برای سلامت قلب و عروق


توصیه ای شیرین برای سلامت قلب و عروق

حتما شما هم افرادی را دیده اید كه از مصرف داروها به علت طعم نامطبوع آنها خودداری می كنند مزه ناخوشایند داروها مشكلی است كه بیماران همواره با آن مواجه بوده اند و متخصصان نیز با آگاهی از این مساله تلاش زیادی برای تولید داروهای مناسبتر داشته اند

حتما شما هم افرادی را دیده اید كه از مصرف داروها به علت طعم نامطبوع آنها خودداری می كنند. مزه ناخوشایند داروها مشكلی است كه بیماران همواره با آن مواجه بوده اند و متخصصان نیز با آگاهی از این مساله تلاش زیادی برای تولید داروهای مناسبتر داشته اند. تحقیقات متعدد اخیر خبرهای خوشی را برای مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی به همراه دارد و آن معرفی دارویی جدید و خوش طعم برای همه مردم است. محققان دریافته اند كه مصرف روزانه حدود یكصد گرم شكلات و یا نیم فنجان شكلات مایع فواید بسیاری برای حفظ سلامت قلب و رگها دارد. دكتر كین متخصص تغذیه در دانشگاه دیویس كه در زمینه خواص شكلات تحقیقات فراوانی انجام داده است، در این باره می گوید: چنانچه ماده غذایی بیابیم كه به سلامت قلب كمك كند و در عین حال لذیذ هم باشد، پیشرفت فوق العاده ای داشته ایم.

بررسی تاریخچه مصرف شكلات استفاده ار آن به عنوان ماده ای با خصوصیات دارویی را تایید می كند. شكلات از دانه هایی به دست می آید كه از كاكائو حاصل می شوند. این ماده غذایی به عنوان یك نوشیدنی لذیذ همراه با سایر غذاها توسط سرخپوستان مایایی در آمریكای مركزی (مكزیك امروزی) مصرف می شد. این محصول توسط كاشفان اسپانیایی كه متوجه مصارف دارویی آن شده بودند به سایر نقاط دنیای قدیم آورده شد. در قرن شانزدهم اروپایی ها بیماری های مختلفی مثل آنژین و دردهای قلبی را با مصرف شكلات درمان می كردند. اگرچه در دهه های اخیر شكلات را صرفا خوراكی مطبوعی می شناخته اند، اما این عقیده كه این ماده دارای فواید دارویی است مجددا مورد توجه محققان واقع شده است. در دهه اخیر دانشمندان تلاش زیادی صرف تحقیق درباره اثرات شكلات كرده اند. در نتیجه این بررسی های مشخص شد كه این ماده غذایی حاوی فلاونوئیدها است. تركیبات شیمیایی گیاهی كه علاوه بر شكلات در انگور، سیب و چای نیز یافت شده اند. تفاوت شكلات با این میوه و غذاها در این است كه علاوه بر فلاونوئیدها، شكلات حاوی مقادیر قابل توجهی منیزیم، مس و منگنز است كه همگی این عناصر معدنی برای سلامتی بسیار مفید هستند. تحقیقات جدید در این زمینه، مشخص كرده كه بعضی از فلاونوئیدهای موجود در شكلات موجب كاهش فشار خون، افزایش انعطاف پذیری عروق خونی، جلوگیری از لخته شدن خون در رگها (كه منجر به سكته قلبی می شود) و حتی موجب جلوگیری از افزایش كلسترول مضر خون (LDL) می شود. این یافته ها بر اساس دو تحقیقی است كه اخیرا در خصوص فواید احتمالی شكلات انجام شده است. در یك مورد، محققان دانشگاه كلن در آلمان به داوطلبانی در سنین بین ۵۵ تا ۶۴ ساله روزانه حدود یكصد گرم شكلات تیره رنگ و به گروهی دیگر از انواع شكلات های شیری و سفید رنگ به مدت ۲ هفته داده و سپس نتایج را بررسی و مقایسه كردند. نتایج نشان داد كه بعد از دو هفته، فشار خون ماكزیمم افرادی كه شكلات قهوه ای و تیره رنگ مصرف كرده بودند، حدود ۵۰ میلی متر جیوه و فشار خون مینیمم آنها ۲۰ میلی متر جیوه كاهش یافت. شكلات شیری و سفید رنگ در این زمینه هیچ تاثیر مثبتی نداشت. محققان در عین حال دریافتند كه مصرف كاكائو همراه با فرآورده های لبنی و شیر كارآیی كمتری نسبت به مصرف شكلات قهوه ای و تیره رنگی كه مزه آن تا حدودی تلخ است دارد و در واقع هنگامی كه صحبت از اثرات و فواید شكلات می شود، تنها منظور این نوع از شكلات است. دكتر رونالد كراس مدیر تحقیقات قلب و عروق در مركز پزشكی اوكلند می گوید: هنوز تا زمانی كه شكلات را به عنوان عامل كاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی بشناسیم، فاصله زیادی داریم و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود. او در عین حال یادآوری می كند از آنجا كه شكلات حاوی مقادیر زیادی قند و چربی است، چنانچه تصمیم به مصرف آن گرفته شود می بایست به همان میزان قند و چربی از سایر غذاهای روزانه حذف شود. به هر حال تا انجام تحقیقات بیشتر شما می توانید با مصرف شكلات ضمن شیرین كامی به سلامت قلب و عروق خود نیز كمك كنید.

آرش فرهودی