سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
عمل وسیله بهشت
همان طور که انسان در این جهان در اثر زحمت و تلاش شبانه روزی و تحصیل علم در طول سالیان متمادی به درجه عالی و رفیع در دانش نایل می شود، نیل به مراتب ایمان و درجات بهشت و برخورداری از نعمتهای اخروی خداوند نیز با سعی و کوشش و انجام اعمال صالح در این جهان حاصل می شود. این دنیا مزرعه آخرت می باشد و هر آنچه از اعمال خیر و بد که انسان ها در این جهان انجام می دهند در دنیای آخرت درو خواهند کرد.
از مکانات عمل غافل مشو
گندم از گندم بروید جو زجو
عمل صالح و کردار نیک نتیجه اش رسیدن به مراتب بهشت می باشد.
در این زمینه سخنان گهرباری از رهبران دینی وجود دارد: پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: "هر کس مشتاق بهشت و خواهان نعمت های بی نظیر و جاودانی آن باشد، باید به انجام اعمال خیر و پسندیده بشتابد و هر کس از جهنم و غذاب آن بیمناک است، باید از خواهش های ناروای نفس چشم بپوشد". خداوند در قرآن می فرماید: "و من عمل صالحاً فلانفسهم یمهدون". هر کس کار شایسته ای انجام دهد برای خود جایگاه می سازد و پاداش عمل، به خود آنها می رسد و گمان نکنید که ایمان و کفر و کردارهای زشت و زیبای شما برای خدا نفعی دارد، این شما هستید که از آن خشنود یا ناراحت و غمگین می شوید.
امیر مومنان علی (ع) فرموده اند: اجر و پاداش با انجام عمل صالح به دست می آید.
انسان به وسیله اعمال صالح و کردارهای پسندیده می تواند مدارج عالی تعالی و ترقی را بپیماید. امام صادق (ع) فرموده اند: عمل صالح و کردار پسندیده شخص، پیش از او به بهشت رفته تا جایگاهش را در بهشت آماده سازد.
انسان اگر بخواهد از اعمال خود پشیمان نشود و نتیجه مطلوبی از آنها بگیرد، باید هنگام عمل دقت کند و شرایط لازم را به جا بیاورد تا عملش محکم و استوار باشد. وقتی تاریخ اسلام را ورق می زنیم و سیره پیامبر اکرم را می خوانیم می بینیم نه تنها آن حضرت در امور مهم دقت می کرد و جوانب آن را در نظر می گرفت، بلکه در ساده ترین کارهایش هم ظرافت و باریک بینی را رعایت می کرد و با عمل خود، مردم را به دقت و محکم کاری در کارها فرا می خواند. هنگامی که ابراهیم (ع) پسر رسول خدا (ص) در گذشت، ایشان فقط گریستند و فرمودند: وقتی قلب محزون می شود اشک از چشم می ریزد ولی سخنی که باعث خشم و غضب خدا شود نمی گوییم. ایشان در کنار قبر فرزندش ایستاده بود و اصحاب مشغول کفن و دفن بودند.
حضرت در این وقت روزنه و نقیضه ای در قبر او دید و با دست خود، آن را اصلاح نمود و سپس فرمود: هر فرد فرد شما از مسلمانان وقتی عمل را انجام داد باید آن را محکم و استوار سازد.
دقت در تمام امور و باریک بینی در همه کردارها مطلوب پسندیده است بویژه آن عمل، عبادی باشد که در این صورت لازم است که انسان بیش از حد دقیق بوده و تمام آداب و شرایطش را رعایت نماید. در بسیاری از اعمال، سهل انگاری و عدم دقت می تواند کل اثرات آن کار را از بین برده و نتایج آن را عوض کند و یا به جای نتیجه مثبت و نیکو در جامعه اسلامی، ضرر و زیانش به دیگران برسد. ولی اگر کار و عمل خود را به نحو احسن و با اهتمام و علاقه وافر انجام دهد، آثار خیر آن دو یا سه برابر می گردد. البته منظور وسواس و زیاده روی در انجام امور نیست بلکه دقت نظر و به کارگیری حداکثر تلاش و صرفه جویی در وقت، رعایت آداب و اصول منحصر به فرد آن و رعایت قصد قربت هنگام انجام عمل می باشد.
محمد امین رمضانیان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست