چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
سال آخر «حبیب» جمهوری اسلامی
از زمانی که گفت «میرحسین موسوی و کروبی را «فتنه گر» نمی دانم» تا وقتی از دنیا رفت، یک سال بیشتر طول نکشید؛ اما در همین مدت جنجالی در اردوگاه اصولگرایان برانگیخت و عامل صدها پرسش شد. قطعا «حبیب الله عسگر اولادی» در تمام طول حیات سیاسی اش به اندازه این چند ماه آخر جنجال ساز و رسانه ای نبوده است. برخی معتقدند پیرمرد گویا می دانست ماه های آخر است که حرف دلش را زد. دو روز بیشتر از ابقای مجددش به عنوان دبیر کلی «جبهه پیروان خط امام و رهبری» نگذشته بود و قرار بود عامل وحدت اصولگرایان شود اما جمله اش درست مثل ترکشی بود که بر قلب این وحدت می خورد. او در حاشیه همایش سراسری این جبهه به خبرنگاران گفت: «چون با هر دوشان کار کرده ام، یک سال و نیم وزیر «موسوی» بودم و با «کروبی» نیز در «کمیته امداد» بودم، آنها را به عنوان «فتنه» نمی شناسم.»
اصولگرایان ابتدا سکوت پیشه کردند، شاید این فقط حرفی گذرا بوده اما «عسگراولادی» کوتاه نیامد و باز هم هر جا که تریبونی دستش می رسید همان حرف را تکرار می کرد. کم کم صدای دیگرانه درآمد. اصولگرایان خواهان تبری جستن حزب موتلفه از سخنان دبیرکل پیشین و برخی هم خواستار خروج او از حزب شدند. همدوشان حزبی اما گفتند این نظر شخصی اوست. پرسش این بود پیر بازاری موتلفه را چه شده که اینچنین سخنانی برخلاف مرام و اعتقاد هم جناحی هایش می گوید.
ابتدا در محافل شایع شد او خواب امام را دیده که به او دو چیز را یادآوری کرده است. اول اینکه به یک بازاری بدهی ۱۵ ساله ای دارد و دوم هم سفارش «مهدی کروبی». «عسگراولادی» بعد از بیداری به جستجوی آن بازاری رفته و دریافته بود آنچه در رویا به او گفته صحت دارد. پس هشدار دوم هم می توانست صحت داشته باشد. بعدا وقتی از خودش درباره این خواب پرسیدند، تکذیب کرد و گفت خوابی در کار نبوده است؛ هر چند در گفتگویی اعلام کرد شب عاشورا به این نتیجه رسیده است.
او گفت برای تلطیف فضای سیاسی کشور احساس وظیفه کرده تا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری فضای منازعه را به رقابت تبدیل کند. باید یک نفر این فضای بسته را می شکست. باید یک نفر می آمد و می گفت با وجود اختلاف سلیقه ها با هم در کمال عزت و احترام سخن بگوییم؛ بعد هم به نقل قولی از امام اشاره کرده و گفته بود: «حرف های من برای تصفیه سازی است. من به این نتیجه رسیده ام فتنه آمریکا، اسراییل و انگلیس بودند.»
این سخنان اما مانع انتقادات تند و تیز از پیر موتلفه نشد. از نزدیکاندولت قبلی تا خود اصولگرایان. برخی او و موتلفه را به نشناختن مسائل اصلی جامعه در کل حیات سیاسی خود متهم کردند. «عبدالرضا داوری» از نزدیکان دولت قبلی حتی مدعی شد «عسگراولادی» در دهه ۶۰ به سفارت انگلستان مشاوره می داده است.» «احمد خاتمی» در خطبه های نماز نسبت به این تطهیر هشدار داد؛ «حسین شریعتمداری» هم در «کیهان» نوشت: «از محضر استاد اجازه می خواهم با تواضع خدمتشان عرض کنم که براساس واقعیت ها و اسناد غیرقابل انکار مورد اشاره، سران فتنه ۸۸ و مدیران آمریکایی و اسراییلی و انگلیسی و در یک کلمه مدیران غربی و عبری و عربی آنها، سروته یک کرباسند.»
بخشی از اصولگراها علیه او برخاستند. «جعفر شجونی»، «آیت الله ممدوحی»، «واعظ آشتیانی» و «حسین مظفر» از آن جمله بودند. صدای مخالفان اگرچه بلندتر بود اما وزنشان به نسبت موافقان کمتر بود. «هاشمی رفسنجانی»، «علی لاریجانی»، «مصطفی پورمحمدی»، «محمد خاتمی»، «علی مطهری»، «مجید انصاری»، «صادق زیبا کلام»، «محمد کاظم انبارلویی»، «علی عباسپور تهرانی»، «عباس سلیمی نمین»، «کاظم جلالی»، «عباس عبدی»، «رسول منتجب نیا» و «سید کاظم اکبری» از جناح های سیاسی مختلف نسبت به سخنانش واکنش مثبت نشان دادند. «نبی حبیبی» هم حزبی و دبیرکل موتلفه در تایید او گفته بود: «مقام معظم رهبری چندین ماه قبل فرمودند فتنه در خارج از کشور شکل گرفته است، منتها در اینجا کسانی بودند که در دام فتنه افتادند.»
هفت اصلاح طلب نیز با ارسال نامه ای از او تشکر کردند که برای خوشایند تندروهای عصبی مزاج، از جاده انصاف دور نیفتاده است. «عسگراولادی» خودش گفته بود: «می دانستم که اظهاراتم برخلاف احساسات عده ای است و از این مسئله هم اطلاع داشتم که پس از آن به شدت مورد حمله قرار می گیرم. بر این باورم که به عنوان یک شهروند حق دارم درباره مسائل مختلف اظهارنظر کنم، بنابراین نسبت به انتقادات نیز پاسخگو هستم. به عنوان یک عضو هیات منصفه می گویم که من «موسوی» و «کروبی» را در «فتنه ۸۸» مجرم نمی شناسم. آیا نباید این را بگویم، چون به من انتقاد می کنند؟ آقایانی که بر مرکب احساسات سوارند، در آن دنیا نمی توانند جواب مرا بدهند.»
«عسگراولادی» در حالی در آبان ماه و در ۸۱ سالگی درگذشت که در آخرین اظهارنظرهایش به نوعی سعی کرد دلیل تغییر نگاهش نسبت به رخدادهای سال های اخیر را برای یاران اصولگرایش توضیح دهد تا پس از خود ابهامی به جا نگذاشته باشد. او در همان ماه های آخر، در پاسخ به این پرسش که چه اتفاقی برای پیرمرد ۸۰ ساله افتاده که اینچنین بر سر حرفی که آن را حق می داند پافشاری می کند، به آخرین توصیه ای که امام خمینی (ره) سال ۶۸ قبل از انتقال به بیمارستان به او یادآور شده، اشاره کرد: «اگر شما با هم وحدت نداشته باشید و متفرق شوید، شکست می خورید؛ تا می توانید، وحدت داشته باشید و متفرق نشوید!». امام این جمله را دو بار تکرار کردند و عسگراولادی هم دو بار گفت «چشم».
عسگراولادی از نگاه شخصیت ها
- حسن روحانی: آنچه این شخصیت مودب و متواضع به ویژه در یک سال اخیر پی می گرفت، رویکرد اعتدالی و جلوگیری از تعمیق فاصله ها و دوری گزیدن از خشونت و تندروی بود. که باید با تلاش های صمیمانه دوئستداران او و همه مردم اخلاق مدار با جدیت دنبال شود.
- سید محمد خاتمی: یاد و نام انسانی بزرگوار که مجاهدت در راه خدا را توام با اخلاق و ادب در همه مراحل زندگی سرمایه بزرگ خویش می دانست. همواره در خاطره آنان که به اسلام و انقلاب و ایران دلبستگی دارند، زنده خواهد ماند.
- محمدرضا عارف: او یکی از یاران فعال و باوفای نظام جمهوری اسلامی ایران در مسوولیت های خطیر دردوره های مختلف بود. ایشان صدق گفتار و انصاف و حق گویی را در طول عمر شریف خود به معنای واقعی کلمه در عرصه سیاست نشان داد.
- علی مطهری: مرحوم عسگر اولادی یکی از دلسوزان انقلاب بود، به ویژه در حوادث چند سال اخیر، وی بسیار تلاش کرد که میان گروه های سیاسی آشتی ایجاد کند و تفرقه های بعد از سال ۸۸ وی را بسیار رنج می داد.
- آیت الله جنتی: او پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم همواره در خط اصیل انقلاب و پشتیبان ولایت فقیه باقی ماند و به ویژه با خدمت در کمیته امداد امام خمینی (ره) عمر خود را صرف رسیدگی به محرومان و مستضعفان کرد.
- علی اکبر ولایتی: ایشان سردمدار صیانت از ارزش های نظام و رهبری بوده و هماره خود را به عنوان شخصیتی اخلاقی و حافظ منافع نظام در اذهان ملت ایران ثبت و سابقه ای درخشان از خود بر جای گذارد.
- اسدالله بادامچیان: موضع گیری های عسگراولادی بعد از فتنه ۸۸ در جهت وحدت جامعه بود.
- محمد احمدی نژاد: درگذشت مرحوم مغفور حاج حبیب الله عسگراولادی که عمر خود را وقف اسلام و انقلاب اسلامی کرد، موجب تاثر شد.
- آیت الله هاشمی: مرحوم عسگراولادی سعی داشت فارغ از تعصبات سیاسی، حقیقت را بگوید اما به ضررش تمام شد.
- آیت الله مهدوی کنی: آقای عسگراولادی مسلمان انقلابی بود، نه انقلابی مسلمان.
- سید حسن نصرالله: عسگراولادی همانطوری که در تاسیس نظام جمهوری اسلامی سهم اساسی داشتند و مورد اعتماد امام (ره) و رهبری بودند، در لبنان هم بنیادی پایه گذاشتند که اعتماد مردم را به دنبال داشت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست