سه شنبه, ۱۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 4 March, 2025
دستپخت آسیای جنوب شرقی

کباب از غذاهایی است که طرفداران بسیاری دارد؛ پیر و جوان این غذا را دوست دارند و وقتی میزبانی میخواهد از مهمانهایش بهطور خاص پذیرایی کند، کباب یکی از انتخابهایش خواهد بود...
اما در میان انواع مختلف این غذا، کباب چوبی راحتتر از بقیه طبخ میشود. اغلب این غذا با به سیخ کشیدن تکههای سینه مرغ لابلای انواع سبزیهای تازه و گریل شدنشان در فر آماده خوردن میشود اما برای هرچه بهتر تهیهکردن این غذا باید به نکتههایی توجه کرد.
مقدار کالری
مواد کباب چوبی در مجموع ۷۴۰ کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم این غذا میان ۴ نفر، به هر نفر ۱۸۵ کیلوکالری انرژی خواهدرسید. البته در صورت خوردن این غذا با برنج یا نان به ازای هر ۵ قاشق غذاخوری برنج یا یک کف دست نان، ۸۰ کیلوکالری به مقدار انرژی یاد شده اضافه خواهدشد.
همراه این غذا
اگر این غذا را با نان میل میکنید، بهتر است از نوع سبوسدار باشد، اما اگر برنج میل دارید، بهتر است برنج قهوهای یا برنج سفید مخلوطشده با سبزیهای برگ سبز را در کنار این غذا قرار دهید. این ترتیب مقدار قابلملاحظهای فیبر دریافت کردهاید. بهتر است همراه این غذا یک بشقاب سالاد سبزیهای تازه متشکل از گوجهفرنگی، کاهو، جوانه گندم،
کلم قرمز و هویج که با آبلیموی تازه مزهدار شده است نیز میل کنید. به این ترتیب آهن موجود در این غذا با ویتامین C موجود در سالاد جذب بیشتری پیدا خواهدکرد.
طـرز تـهـیـه
ابتدا کاسهای بزرگ بردارید و تمام مواد را به غیر از تکههای سینه مرغ با هم مخلوط کنید. سپس تکههای گوشت را در این مخلوط بریزید و بگذارید ۲۰ دقیقه در آن باقی بماند. بعد از این مدت هر ۶ تکه سینه مرغ را در یک سیخ چوبی بکشید و ۲ تا ۶ دقیقه در تابه با کمی روغن سرخ کنید.
مـواد لازم (برای ۴ نفر)
سینه مرغ تکه شده/۴۰۰گرم/۶۵۰کیلوکالری
روغن کانولا/۱قاشق غذاخوری/۹۰کیلوکالری
لیمو ترش/۱عدد/۰کیلوکالری
سرکه/۳قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری
سس سویا/۲قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری
زردچوبه/۱قاشق چایخوری/۰کیلوکالری
زعفران دمکرده/۱قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری
سس گوجهفرنگی/۲قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری
پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز مدرس آشپزی
۸ راز کباب چوبی
کباب چوبی از غذاهای متعلق به مناطق آسیای جنوب شرقی است بهطوری که مردم تایلند انواع مختلف این غذا را تهیه و در طعمهای مختلف آن را میل میکنند. گوشت مرغ، گوشت قرمز و انواع سبزیها از مواد تشکیلدهنده اصلی این غذا محسوب میشوند مثلا تایلندیها گوشت جوجه را با سسی که یکی از مواد اولیه آن بادامزمینی است، مزهدار میکنند، در چوب بامبو میکشند و آن را کباب میکنند. در کل، هنگام طبخ این غذا باید نکتههایی را در نظر گرفت:
۱. در هر سیخ چوبی حداقل باید ۶ تکه گوشت کشیده شود و طول سیخها ۳۰ سانتیمتر باشد. میتوانید لابلای گوشتها تکههای فلفل دلمهای رنگی، قارچ و گوجهفرنگی گیلاسی نیز قرار دهید.
۲. میتوانید به جای سینه مرغ از ران مرغ فیلهشده برای تهیه این غذا استفاده کنید. از آنجا که این قسمت از گوشت مرغ دارای چربی است، هنگام کباب شدن طعم بهتری پیدا خواهد کرد.
۳. سیخهای چوبی که برای تهیه این غذا استفاده میکنید باید استاندارد باشند. اگر سیخ هنگام کشیدن تکههای گوشت خرد شود و تکههای چوب در گوشت باقی بماند، یعنی استاندارد نیست.
۴. برای جلوگیری از خشک شدن تکههای گوشت بهتر است آنها را با روغن زیتون یا کره (هنگام پخت) آغشته کنید. به این ترتیب کباب خشک و سفت نخواهد شد.
۵. بهتر است سرکهای که برای طعمدار کردن تکههای گوشت استفاده میکنید، سرکه سیب باشد.
۶. گوشت به سیخ کشیده شده را میتوانید یا روی منقل بهصورت کبابی درآورید یا اینکه در فر گریل کنید. البته میتوان با مقدار کمی روغن و در تابه نیز گوشتهای آماده شده را سرخ کرد.
۷. برای هرچه خوشطعمتر شدن این غذا میتوانید روی سیخهای پختهشده، گردوی کوبیده و سماق بپاشید.
۸. از نظر طعم بهتر است این غذا را با لیموناد نعناع میل کنید. این نوشیدنی از مخلوط کردن آبلیمو با کمی عصاره نعناع تهیه میشود و هماهنگی بیشتری از نظر طعم با کباب چوبی دارد.
اگر یبوست دارید
حتما لابلای تکههای گوشت، فلفل دلمهای، قارچ، کدو سبز و گوجهفرنگی قرار دهید تا میزان فیبر دریافتیتان افزایش پیدا کند. بهتر است روی کبابها هم روغن زیتون بکر بریزید زیرا مصرف این روغن به بهبود یبوست کمک میکند.
اگر فشارخون دارید
با اینکه به این غذا نمک زده نمیشود اما توصیه میکنیم از سس سویای کمنمک استفاده کنید یا اینکه سس سویا را حذف کنید. اگر تمایل دارید که این غذا را با برنج میل کنید، بهتر است برنجتان قهوهای و کتهشده باشد. میتوانید نوشیدنی همراه این غذا را نیز آب گریپفروت تازه انتخاب کنید.
اگر لاغر هستید
اگر لاغرید، بهتر است برای افزایش اشتها روی کبابها آب لیموترش و سماق بریزید و آن را با برنج میل کنید. البته برنج را نیز قبل از خوردن با کره مزهدار کنید. نوشیدنیتان نیز میتواند یک لیوان آب پرتقال باشد به این ترتیب اشتهایتان افزایش پیدا خواهدکرد و کالری بیشتری دریافت میکنید.
ساقی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست