یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

بارداری علیه خواب


بارداری علیه خواب

یک نوزاد کوچولو می‌تواند زندگی‌تان را پر از شادی کند، اما پذیرش مسئولیت هم کار راحتی نیست. اگر می‌خواهید صاحب فرزند شوید، هر هفته با ما همراه باشید. از اولین گام تا تولد فرزندتان باشما خواهیم بود.

یک نوزاد کوچولو می‌تواند زندگی‌تان را پر از شادی کند، اما پذیرش مسئولیت هم کار راحتی نیست. اگر می‌خواهید صاحب فرزند شوید، هر هفته با ما همراه باشید. از اولین گام تا تولد فرزندتان باشما خواهیم بود.

اختلال خواب یکی از مهم‌ترین مشکلات خانم‌ها در دوران بارداری است که به دلایل مختلف بروز می‌کند و با رشد جنین بیشتر می‌شود البته پرخوابی تا سه ماهه اول بارداری کاملا طبیعی است چرا که احساس خستگی از جمله علائم بارداری به حساب می‌آید، اما با گذشت زمان خانم باردار نمی‌تواند خواب کافی و بدون وقفه‌‌ در شب داشته باشد.

ضربان قلب علیه خواب

در دوران بارداری بیشتر خون بدن به سمت رحم می‌‌رود، بنابراین قلب باید سخت ‌تر کار کند تا خون را به بقیه بدن برساند و همین تغییر باعث افزایش ضربان قلب در دوران بارداری بویژه ماه‌های آخر می‌شود.

با این حساب طبیعی است در طول شب بارها و بارها به دلیل تپش قلب از خواب بپرید و بدخواب یا بی‌خواب شوید حتی ممکن است مشکلات خوابتان به دلیل تنگی نفس ناشی از افزایش هورمون‌‌ های بارداری و در دو ماه آخر حاملگی به دلیل بزرگ شدن رحم و فشار به دیافراگم باشد.

همچنین اضافه وزن بیش از اندازه این مشکل را تشدید می‌کند بنابراین به مادران توصیه می‌شود در این دوران بیش از آنچه پزشک توصیه کرده، اضافه وزن نداشته باشند.

امان از پادرد و کمردرد

با رشد جنین و وزن گرفتن او درد در ناحیه ساق پا و کمر بروز می‌کند و با پیشرفت بارداری این درد بیشتر می‌شود.

اگر دچار گرفتگی ساق پا می‌شوید، پاهایتان را به دیوار فشار دهید تا دردتان آرام شود حتی بسیاری گرفتگی عضلات دوران بارداری را به کمبود کلسیم و پتاسیم نسبت می‌دهند و بر این باورند خانم‌هایی که لبنیات کمتر مصرف می‌کنند و پتاسیم کافی را از مواد غذایی مثل موز نمی‌گیرند، بیشتر دچار درد و گرفتگی در ناحیه ساق پا می‌شوند.

دل درد از نوع بارداری

در بیشتر موارد ترش کردن دوران بارداری ناشی از بازگشت محتویات معده به درون مری است، چرا که فعالیت دستگاه گوارش در طول بارداری کند می‌‌شود و غذا مدت بیشتری در معده و روده باقی می‌ماند و هم سوزش سردل و هم یبوست ایجاد می‌شود. هورمون‌های بارداری هم می‌تواند تنبلی دستگاه گوارش را به همراه داشته باشد.

برای پیشگیری از بروز این مشکل وعده‌های غذایی باید در حجم کمتر و تعداد بیشتر مصرف شود، اما در موارد حاد پزشک استفاده از داروهای آنتی‌اسید را تجویز می‌کند.

برای خواب بهتر

بهترین حالت خواب برای خانم‌های باردار، خوابیدن روی پهلوی چپ و گذاشتن بالش میان پاهاست. در عین حال باید از نوشیدن مایعات فراوان قبل از رفتن به بستر بپرهیزید چون باعث تکرر ادرار می‌شود و در طول شب مجبور می‌شوید بارها از خواب بیدار شوید. یک دوش آبگرم قبل از خواب هم می‌تواند کمک‌کننده باشد.

دکتر سولماز توانگر

متخصص زنان و زایمان