جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
ارتباط سالم
شکی نیست که فرع ارتباط انسان با دیگران تاثیرتعیین کننده ای در میزان تاثیرگذاری و جذابیت فردی و اجتماعی او دارد. در این زمینه چه شاخص ها و آدابی را برای ایجاد یک ارتباط سالم، موفق و موثر باید مورد توجه قرار داد؟
ـ در بخش قبلی پاسخ به این سوال به دو محور: ایجاد ارتباط سالم و هم دلی و همراهی جهت دار اشاره کردیم، اینک در بخش پایانی دنباله مطلب را پی می گیریم:
اسلام، هنر گوش دادن را در قلمرو آداب اجتماعی ارزیابی می کند و آن را نشانه ادب و تربیت اجتماعی می داند. دیل کارنگی می گوید:
به خاطر داشته باشید کسی که شما با او حرف می زنید، صد بار بیش از شما به خودش و خواسته هایش و مشکلاتش علاقه دارد... شنونده خوبی باشید و دیگران را تشویق کنید از خود صحبت کنند. (آیین دوست یابی، ص ۱۴۵)
با توجه کردن و سرتکان دادن و... به دیگران بفهمانید که برای آنها ارزش قائلید تا متقابلا آنان نیز شما را فردی باارزش و دوست داشتنی قلمداد کنند.
آن چه گفته شد، درباره وظایف انسان در ایجاد محبوبیت بود، اما قطعا در این مسئله، خانواده نیز نقش تعیین کننده ای دارد. تحقق این مهم در گرو رعایت اموری است که بدان اشاره می شود:
۱) پذیرش فرزند: پذیرش فرزند از سوی والدین، پایه مقبولیت اجتماعی را استوار می سازد. چنان چه والدین بدون توجه به عواملی، مانند جنسیت (دختر یا پسر بودن)، استعداد و هوش، وضعیت چهره و ظاهر، تحرک و پویایی اجتماعی و نیز رتبه و ترتیب تولد، فرزندشان را بپذیرند و او را همان گونه که هست قبول داشته باشند، در حقیقت بر هویت خانوادگی او مهر تایید زده اند و در این صورت او اطمینان پیدا خواهد کرد که مورد محبت و علاقه خانواده است و محبوب شدن را از این طریق تجربه می کند.
۲) تبادل عاطفی: تقویت پیوند میان والدین و جوانان با اظهار محبت و تبادل نظر و مشورت، اساس مقبولیت را در فرد، تعالی و تکامل می بخشد. از اشتباهات رایج برخی والدین این است که ضرورت تبادل عاطفی را صرفا منحصر به دوران کودکی می دانند و دوره جوانی را بی نیاز از این مقوله تلقی می کنند، در حالی که آدمی در همه مراحل زندگی، حتی تا لحظه مرگ، چشم انتظار محبت و لطف دیگران است. والدین با تکریم منزلت جوان خود، او را در شرایط و موقعیتی قرار می دهند که احساس لیاقت می نماید و توانایی های درونی و شخصیتی خود را ظاهر می سازد.
۳) تامین نیازهای جسمی و روانی: والدین باید هر آنچه را که در ایجاد محبوبیت اجتماعی فرزندشان دخیل است، فراهم کنند. از نظر جسمی، او را بیارایند، تا با آراستگی در جامعه حاضر شود و از نظر روحی، زمینه حضور وی را در اجتماع فراهم کنند و به او روحیه سازگاری با مردم و ارج نهادن به حقوق دیگران را با همانندسازی آموزش دهند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست