یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

آشنایی با روزجهانی ریشه‌کنی خشونت علیه زنان


آشنایی با روزجهانی ریشه‌کنی خشونت علیه زنان

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۱۷ دسامبر سال ۱۹۹۹، ۲۵ نوامبر هر سال را به عنوان روزجهانی ریشه‌کنی خشونت علیه زنان نامگذاری کرد.
هدف از نامگذاری چنین روزی، جلب حمایت بیشتر دولت‌ها …

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۱۷ دسامبر سال ۱۹۹۹، ۲۵ نوامبر هر سال را به عنوان روزجهانی ریشه‌کنی خشونت علیه زنان نامگذاری کرد.

هدف از نامگذاری چنین روزی، جلب حمایت بیشتر دولت‌ها و سازمان‌های غیردولتی از زنان و افزایش آگاهی عمومی در این خصوص می‌باشد.

سال ۲۰۰۷ سازمان ملل در آستانه‌ روز جهانی ریشه‌کنی خشونت علیه زنان، خواستار تلاش کشورها برای حمایت از حقوق زنان شد.

صندوق جمعیت سازمان ملل همراه با دیگر سازمان‌ها در سراسر جهان توجه بیشتری به نقض حقوق بشر معطوف کرده‌اند و توصیه‌هایی از جمله اصلاح قوانین و ایجاد مکان‌های امن برای دختران گریزان از ازدواج‌های اجباری، ارائه کرده‌اند.

خشونت علیه زنان موجب رنجی ناگفته، آسیب به خانواده‌ها طی نسل‌ها و تحلیل بردن جوامع می‌شود. زنان را از تحقق توان بالقوه‌اشان بازمی‌داد، رشد اقتصادی را محدود و روند توسعه را کند می‌کند. هنگامی که خشونت علیه زنان مطرح است، هیچ جامعه‌ای متمدن نیست.

بسیاری از این خشونت‌ها نشات گرفته از عقاید پوچ و باطلی است که اکنون به صورت طرز فکری عادی و ریشه‌دار است که بایستی تغییر کند. بیشتر امت‌های قدیم معتقد بودند که عبادت و عمل صالح زن در درگاه خدای تعالی پذیرفته نیست، در یونان قدیم زن را پلید و دست ‏پرورده شیطان می‏دانستند و رومیان و بعضی از یونانیان معتقد بودند که زن دارای نفس مجرد انسانی نیست.

اما آخرین دین آسمانی یعنی دین مبین اسلام زن را آن طور که هست و بر آن اساسی که آفریده شده، به جهان معرفی کرد. اسلام عقائد و آرائی که مردم در باره زن داشتند و رفتاری که عملا با زن می‏کردند را بی‌اعتبار کرده و خط بطلان بر آنها کشید.