پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

خجالت کودکی، مشکلات بزرگسالی


خجالت کودکی، مشکلات بزرگسالی

فکر می‌کنید فرزندتان خجالتی است؟ آخر کلاس می‌نشیند و دوست ندارد با هم سن و سال‌هایش بازی کند؟ تنهایی را به در جمع بودن ترجیح می‌دهد؟ در این صورت زودتر فکری به حال این روحیه …

فکر می‌کنید فرزندتان خجالتی است؟ آخر کلاس می‌نشیند و دوست ندارد با هم سن و سال‌هایش بازی کند؟ تنهایی را به در جمع بودن ترجیح می‌دهد؟ در این صورت زودتر فکری به حال این روحیه بکنید چرا که ممکن است آینده تحصیلی و شغلی و اجتماعی فرزندتان به شکل نادرستی پایه‌ریزی شود!بیشتر کودکان در شرایط مختلف قدری احساس خجالت و کمرویی می‌کنند، اما کودکانی که این مشکل را به صورت حاد دارند، در تمام اوقات زندگیشان احساس خجالت و شرمساری می‌کنند.

این احساس نه تنها می‌تواند بر رشد اجتماعی کودک تاثیری منفی به جا گذارد، بلکه می‌تواند موجب کاهش عملکرد تحصیلی و افت آموزش و یادگیری او شود. کودک خجالتی در موقعیت‌های ناآشنا و هنگام تعامل و گفتگو با دیگران عصبی و مضطرب می‌شود. یک کودک خجالتی، زمانی که تصور کند مورد توجه اطرافیانش قرار گرفته است، بی ‌‌‌نهایت ناراحت و پریشان می‌شود.

یک کودک خجالتی ترجیح می‌دهد شاهد بازی کودکان دیگر باشد، ولی خود به بازی آن‌ها نپیوندد. در یک تحقیق کودکان در طول سال تحصیلی از نظر میزان خجالتی بودن و پیشرفت درسی شان بررسی شدند. نتایج نشان داد دختران و کودکانی که سنشان بیشتر بود عملکرد بهتری در کلاس داشتند، مشکلات رفتاری کمتری را نشان دادند و مهارتهای زبانی و ریاضی بیشتری هم داشتند. نتایجی که پژوهشگران این تحقیق را وادار کرد به معلمان توصیه کنند به کودکان خجالتی و غیرخجالتی به میزان مورد نیازشان توجه داشته باشند و والدین هم در مورد عملکرد علمی و اجتماعی کودکشان سوالاتی را از معلمان بپرسند و تلاش کنند تا کودکانشان اجتماعی‌تر بار بیایند تا آینده تحصیلی و شغلی درخشان تری داشته باشند.