یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
تولد در ارتفاع ۴۳۵ متری
ترافیک شدید در اتوبان همت ایجاد شده بود.حدود چند هزار نفر به سمت شمال غرب هجوم آورده بودند.نیروهای انتظامی شب سختی را پشت سر گذاشتند.انبوهی از مردم برای دیدن مراسم افتتاح آزمایشی برج میلاد به تلویزیون اکتفا نکرده بودند، می خواستند خود ببینند که داخل این سازه عظیم بتنی چهارمین برج مخابراتی دنیا چه خبر است.
ترافیک سنگین همت از هزاران خودرو که سعی داشتند به نحوه های مختلف ماموران را راضی کنند تا بتوانند به محوطه برج بروند. خانواده هایی معمولی با خودروهای پراید تا خودروهای متنوع خارجی که شاید تعدادشان در تهران به انگشتان دست می رسد.هدایت این افراد توان زیادی از نیروهای پلیس را طلب می کرد و همه در تکاپو بودند تا مردم را برای برگشت قانع کنند.کاروانی از تاکسی فولکس های سبز مسیر چمران، حکیم و همت را طی کرده و بیش از ۲۰۰ خبرنگار ایرانی و خارجی را به پای برجی رساند که بالاخره پس از ۱۳ سال آروزی تهران با افتتاح آن برآورده شد. همه مردم در مسیر سعی می کردند تا پارچه نوشته این خودروها را بخوانند تا ببینند در شهر چه خبر شده است.هیچ کس گمان نمی کرد کار ساخت و تکمیل برج به اتمام برسد و حتی روزهای آخر نیز برخی در مصاحبه هایی با بیان این که تنها طبقاتی از برج کامل شده سعی در تلخ کردن کام شهروندان که بی صبرانه منتظر دیدن اتمام این نماد ملی بودند داشتند.ولی میلاد افتتاح شد در کمال ناباوری بسیاری از کارشناسان بین المللی. تحریم بین المللی به بدنه برج اثر نکرد اگر چه کار را برای مهندسان آن دشوارتر از حد تصور کرده بود.بی صبری شهروندان برای دیدن تهران از ارتفاع ۳۰۰ متری به حدی بود که به گفته یکی از مسئولان تنها در یک روز ۱۷ هزار نفر برای بازدید از آن ثبت نام کرده اند.خبرنگاران پای برج پیاده شدند و هر کسی سعی می کرد تا سریع تر خود را به برج برساند. صفی از خبرنگاران برای بالارفتن به وسیله آسانسورها بود. دوربین های بزرگ و سنگینی که منتظر بودند تا تهران از بالای میلاد همت ایرانیان به تصویر بکشند. حضور نماینده رسانه هایی مانند رویترز و الجزیره برای بسیاری جالب بود.آب نماهای میلاد که هنوز فعال نبود نظر همه را جلب می کرد البته اگرچه از روبان برای افتتاح میلاد خبری نبود ولی داخل برج طبقات با پارچه های رنگی بزرگ پوشیده شده بود.
● قالیباف:برج میلاد متعلق به همه ایرانیان است
شهردار تهران در مراسم آغاز بهره برداری آزمایشی از برج میلاد گفت: برجی که در سال ۷۲ فقط به عنوان برج مخابراتی تعریف شده بود به همت متخصصان دارای طرح جامع شد و با کارویژه های جدید مرکز مطالعات زیست محیطی و ابنیه ای در کنار بخش های ارتباطی و سرمایهگذاری در آن ایجاد و پایانی موفق داشت.وی با تاکید بر اینکه ساخت این پروژه عظیم فضایی جدید در مهندسی کشور ایجاد کرد، غرور ملی را که در این بین آفریده شد حائز اهمیت دانست و افزود: کلنگ احداث برج میلاد در سال ۷۶ زمین خورد و اکنون در آستانه افتتاح فاز اول آن هستیم و این پروژه با توجه به حساسیت و کاربری های آن از مهمترین پروژه های شهری است که با هزینه های شهروندان و همکاری آنان و همت متخصصان به سرانجام رسید.شهردار تهران با اشاره به اینکه برج میلاد چهارمین برج بلند دنیاست و این مسئله حساسیت و توجه به اتمام کار آن را صد چندان می کند، گفت: عملیات احداث برج و مجموعه های آن در طول ۶ سال برنامه ریزی شد و کمبود اعتبارات، مشکلات فنی، اعمال تحریم ها، افزایش قیمت مصالح و سرمای ۳۷ درجه زیر صفر در زمستان گذشته مانع انجام این کار نشد، هرچند که اجرای طرح را به درازا کشاند و این پروژه بیش از زمان پیش بینی شده طول کشید.وی افزود: به همین دلیل مدیریت تهران با عذرخواهی از شهروندان و اولویت تخصیص اعتبارات از اتلاف منابع و تحمیل هزینه های گزاف به تهران جلوگیری کرد و کار با سرعت ادامه یافت.قالیباف با اشاره به برنامه های در نظر گرفته شده در برج، گفت: برای تبرک شدن این پروژه و دمیدن روح معنویت در فضای مجموعه دومین مسابقات بین المللی قرآن دانشجویان و همچنین اجلاس شهرداران کلان شهرها در این برج برگزار خواهد شد.وی ضمن قدردانی از زحمات دست اندرکاران که از آغاز طراحی و اجرای این پروژه عظیم همکاری داشتند و همچنین اعضای شورای شهر و شهرداران دوره های مختلف گذشته، کارگران و مهندسان، گفت: افتتاح این نماد ملی را به مردم شهر تهران و ملت ایران تبریک می گویم و امیدوارم این عیدی فرزندان خادم خویش را بپذیرند.
● فاز دوم برج میلاد امسال آغاز می شود
به گفته مدیرعامل شرکت یادمان سازه فاز دوم برج میلاد در سال جاری آغاز می شود.سید رضا میرصادقی در افتتاح برج میلاد گفت: برج میلاد پروژه ای است که با عزم و جدیت مهندسان جوان در فضای کنونی و محدودیت های بین المللی متبلور شد.مجری طرح پروژه ملی برج میلاد گفت: اگر قرار بود برج میلاد با همان روند گذشته به اتمام برسد باید تا سال ۹۶ به انتظار آن می نشستیم اما امروز با اعتماد مجموعه شهرداری و نیز اتخاذ نگرش سیستمی به پروژه ها شاهد استفاده از بلندترین ساختمان ایران هستیم.مدیرعامل شرکت یادمان سازه در ادامه به دلایل ایجاد تعویق در روند عملیاتی برج میلاد اشاره کرد و تصریح کرد: تحریم و فضای مبهم بین المللی، پیچیدگی های فنی پروژه و نیازمندی آن به تامین مصالح استاندارد شده روز دنیا، کمبود مصالح اولیه و شرایط جوی نا متعارف و غیر قابل پیش بینی در سال ۸۶ از جمله مشکلات تحمیلی در روند پیشرفت برج میلاد بوده است.میرصادقی در بخش دیگری از سخنانش به اقداماتی کم نظیر در ساخت برج میلاد اشاره کرد و گفت: بالابری سنگین بخش سوم سازه فلزی راس برج به وزن ۷۰۰ تن، بالابری و نصب دکل آنتن ۴۰۰ تنی و طراحی و نصب ۱۰ هزار متر شیشه بدون عملیات پروازی در ارتفاع ۲۸۰ متر و با شیب معکوس از جمله اقداماتی است که برای نخستین بار در ایران و دنیا تجربه شده است.
● دنیامالی: ساخت برج میلاد توسط مهندسان داخلی مایه مسرت است
احمد دنیا مالی در مراسم افتتاح برج میلاد، گفت: برج میلاد در شرایطی مراسم بازگشایی اش را برگزار می کند که بسیاری از کارشناسان خارجی به توانایی ساخت آن توسط نیروهای داخلی باور نداشتند و امروز مایه بس مسرت و افتخار است که با اعتماد به نظام مهندسی کشور این باور غلط درهم شکست. معاون فنی عمران شهرداری تهران، افزود: شهرداری تهران توانست با تکیه و اعتماد بر سه راس مثلث مشاور، پیمانکار و کارفرما و با همیاری و همدلی اعضای شورای شهر پروژه ای که با فراز و فرودهای فراوان مواجه بود به انجام برساند و برگ زرین و شاخصی از خدمت را در کارنامه خود ثبت کند. وی تصریح کرد: امروز مطمئن هستم که برج میلاد صرفنظر از ارتقای توان مهندسی به عنوان یکی از شاخصه های اصلی اش از این طرح نه تنها محل غنی سازی اوقات فراغت شهروندان و مرکز اتفاقات مهم فرهنگی کشور خواهد بود بلکه با فراهم آمدن شرایط بازدید به رصدخانه ای بدل می شود که رفتار شهری را عیان کرده و مردم را به تفکر و نیک نگریستن در حوزه رفتار شهری و آشنایی بیشتر با شهر تهران دعوت می کند.
● رسانه ملی برج ۴۳۵ متری میلاد را ندید
افتتاح چهارمین برج مرتفع دنیا در جمهوری اسلامی ایران از دید رسانه ملی مغفول ماند. هر چند پس از سالها انتظار مردم شاهد افتتاح برج میلاد بودند اما عدم انعکاس خبری این رویداد مهم باعث ایجاد ابهام در انگیزه های پشت پرده این اقدام مسئولان صداوسیما شده است.بنابراین گزارش شبکه های خبر و تهران نیز تنها به صورت پراکنده اقدام به پخش قسمت هایی از دستیابی مهندسان جوان کشور به این موفقیت نمودند.گفتنی است در برنامه افتتاحیه برج میلاد علاوه بر اقشار مختلفی از مردم، حضور چهره های مختلف از مسئولین که دارای گرایش های مختلف در عرصه اجرایی کشور هستند جالب توجه می نمود.
● انعکاس جهانی افتتاح برج میلاد
خبرگزاری آسوشیتدپرس در واکنش به افتتاح برج مخابراتی در تهران آن را حرکتی در راستای مدرنیسم توصیف کرد. آسوشیتدپرس در پی افتتاح آسمانخراش میلاد، چهارمین برج مخابراتی بلند در جهان پس از برجهای تورنتو، مسکو، و شانگهای در شمال غربی شهر تهران به ارتفاع ۴۳۵ متر ارتفاع (۱۴۲۷ فوت) اعلام کرد که این برج بنایی است که می تواند به عنوان سمبل تلاشهای کشور به مدرنسازی این کشور خدمت کند.این خبرگزاری همچنین در ادامه مطلب خود افتتاح این برج در دوره محمد باقر قالیباف، چهارمین شهرداری که این برج از زمان کلنگ خوردن آن به خود دیده را موفقیتی برای شهردار تهران عنوان کرده است.آسوشیتدپرس در گزارش خود از قالیباف به عنوان یک محافظه کار میانه رو نام برده که تصویری از یک پایتخت مدرن، ساختمانهای بلند و مرتفع، پارکها و ساخت سالنها را توسعه داد. خبرگزاری فرانسه نیز با پوشش این رویداد آن را چهارمین برج بلند مخابراتی توصیف کرده و می نویسد انتظار می رود ین برج در حدود ۱۹۴ میلیون دلاری در تهران به عنوان سمبل ملی کشور در پایتختی بزرگ باشد.این خبرگزاری همچنین با اشاره به مشخصات این برج از جمله هزینه و مدت دوره ساخت آن نوشت که این برج ملهم از معماری اسلامی است که می تواند از برج و قله آن به رسم قدیم صدای موزون اذان شنیده شود.برخی دیگر از سایتهای خبری آن را "بزرگترین سایت تفریحی" ایران عنوان کرده اند و دیگر سایتها به ویژه در منطقه خلیج فارس آن را اوجی جدید در دستاوردهای ایرانی توصیف کردند و یکی از موفقیتهای شهرداری تهران در کنار پروژه های دیگری همچون بی. آر. تی برشمردند.
● حاشیه های از افتتاح چهارمین برج مخابراتی جهان
سالن روابط عمومی شهرداری تهران مملو از خبرنگارانی بود که از رسانه های داخلی و خارجی، برای بازدید از برج میلاد و شرکت در مراسم افتتاحیه چهارمین برج بلند مخابراتی ایران حضور یافته بودند.حضور بیش از ۲۷۰ خبرنگار داخلی و خارجی و انتقال هماهنگ آن ها از شهرداری تهران و در طول مسیر تا برج میلاد و استقرار مناسب آنان در سالن مراسم، شاید در کمتر رخداد ملی به وقوع پیوسته بود.ازدحام خبرنگاران در پای برج میلاد و انتظار برای بازدید از آن حکایت از اشتیاق آنان داشت.مسیر لابی تا رستوران ویژه که جنب تراس باز قرار گرفته و شامل ۱۸۶۰ پله است توسط آسانسورهای پرسرعت که در هر ثانیه ۷ متر را می پیمایند طی شد.
در لابی برج، رستوران ویژه و دیگر قسمت های برج میلاد و سالن همایش ها نیز حضور لیدرها و راهنمایان مسلط به زبان انگلیسی و آموزش دیده به چشم می خورد.در زمین محوطه کناری ورودی برج میلاد نیز که به دلیل ادامه فعالیت عمرانی در فاز دوم وجلوگیری از تخریب آسفالت و هزینه بری مجدد فضایی خاک آلود داشت، برخی ابزار و ماشین آلات کارگاهی نیز دیده می شد که از ادامه فعالیت شرکت یادمان سازه برای اجرای فاز دوم پروژه برج میلاد خبر می داد.برج بلند میلاد از معماری ایرانی، اسلامی را با معماری و تکنولوژی روز دنیا در کنار هم ترکیب کرده بود و نقطه اتصالی میان معماری امروز و دیروز قلمداد می شود.شاخصه های فرهنگ و تمدن اسلامی در طراحی برج میلاد به چشم می خورد. ایجاد سقف دو قوسی بتونی در لابی برج که با استفاده از قالب های چوبی و همراه با نقش و نگار چوب و زیبایی آن که برگرفته از تلفیق معماری گذشته ایرانی و با نگاهی به خانه طباطبایی ها در کاشان که امروز یکی از قطب های گردشگری در این شهر شمرده می شود، و استفاده از طرح همان ستون ها در پایه بیرونی لابی برج میلاد، نشان دهنده بخشی از توجه طراحان این پروژه عظیم ملی به معماری ماندگار ایران است. همان معماری که گوشه ای از آن در قالب تصویر روی سن سالن همایش ها قرار گرفته بود. تصویری از برج طغرل و ارگ بم در کنار برج میلاد. برجی که پایه هایش بر دوش برج طغرل ها و ارگ بم های ایران بنا شده و مهندسان و معماران امروزی که دانش و توانشان بر دانش گذشتگان و افتخار آفرینان ایران دیروز رشد کرده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست