شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

۸ روش موثر برای بهبود کارایی مغز


۸ روش موثر برای بهبود کارایی مغز

آیا می دانید با انجام برخی کارهای ساده می توانید به باهوش تر شدن خودتان کمک کنید

آیا می دانید با انجام برخی کارهای ساده می توانید به باهوش تر شدن خودتان کمک کنید؟ مغز انسان مانند عضلات بدن نیاز به ورزش هایی دارد تا قدرتمندتر بشود. اگر خودتان را عادت بدهید که آنها را همیشه انجام بدهید هم در کوتاه مدت تاثیرش را می بینید و هم در دراز مدت سبب می شوید که مغزتان با گذشت زمان و در دوران پیری همچنان قدرتمند باقی بماند.

پس این ۸ روش را برای بهبود کارایی مغز در ادامه مطلب از دست ندهید.

۱) سودوکو بازی کنید: این بازی است که ژاپنی ها خیلی به آن علاقه دارند اما در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد. سودوکو یک جور نرمش برای مغز است. می توانید قبل از شروع به درس خواندن کمی سودوکو بازی کنید تا ببینید چقدر به درس خواندن تان کمک می کند.

در کنار آن سودوکو به افزایش مهارت های شما در حل مساله کمک بزرگی می کند. پیدا کردن بازی اش هم ساده است. از مجلات و نسخه موبایل گرفته تا نرم افزاهای سودوکو و نسخه آنلاین و فیس بوکی اش.

۲) هر روز چیز جدیدی یاد بگیرید: یادگیری روزانه در هر سن و مقطعی که باشید کمک بزرگی در جهت بالا بردن توانایی های مغز می کند. این یکی دیگر از دلایلی است که شما هر روز نارنجی را می خوانید. در کنار آن می توانید هر روز یک مقاله از ویکی پدیا را به صورت اتفاقی انتخاب و مطالعه کنید.

۳) ریاضیات را فراموش نکنید: شاید شما هم مانند من خاطرات خوبی از ریاضیات در دوران مدرسه نداشته باشید. اما باید بدانید که پرداختن به ریاضیات هرچند بسیار کوتاه، کمک بزرگی به مغز است. کافی است در روز فقط چند دقیقه روی یک مساله ساده ریاضی کار کنید. شاید حتی یک دقیقه هم کافی باشد.

می توانید یک جمع و تفریغ ساده روی کاغذ بنویسید و در یک دقیقه حل اش کنید. به همین سادگی.

این سایت کمک بزرگی در این رابطه می کند. تمرین های ریاضی ساده یک دقیقه ای در فایل های پی دی اف در این سایت قرار گرفته است که می توانید آنها را دانلود کنید و هر کدام از ردیف ها را در یک دقیقه به صورت روزانه حل کنید. تاثیراش را بر کارایی تان خیلی زود ملاحظه می کنید.

۴) بنویسید: آیا می دانستید نوشتن کمک بزرگی به مغز می کند؟ وقتی می نویسید قدرت ذهن شما در یادگیری بسیار بیشتر می شود. در کنار آن گفته می شود که نوشتن با قلم تاثیر بیشتری نسبت به تایپ کردن دارد. به هر حال نکته مهم این است که دست به قلم شوید و شروع به نوشتن کنید. این می تواند نوشتن برای یادگیری دروس مدرسه و دانشگاه باشد یا اینکه یک وبلاگ برای نوشتن خاطراتتان ایجاد کنید. هر دوی آنها به مغزتان کمک می کند.

۵) به دیگران یاد بدهید: وقتی در وضعیت معلم بودن قرار می گیرید و قرار است چیزی را به دیگران یاد بدهید مغزتان فعال تر از همیشه عمل می کند و اطلاعات را خیلی بهتر طبقه بندی می کند. ضمن اینکه تدریس کردن به افزایش حافظه هم کمک موثری می کند. بنابراین با یاد دادن به دیگران، هم به آنها کمک کرده اید و هم به خودتان.

۶) برای خودتان قصه بگویید: این هم یک روش خوب است برای تمرین ذهن، خلاقیت و به افزایش حافظه هم کمک می کند. قصه گفتن سبب می شود که مغز روی نکات مهم تمرکز بیشتری پیدا کند. جالب است بدانید که قصه گویی به عنوان یکی از روش های درمانی بیماری آلزایمر به کار می رود.

۷) مدیتیشن: اگر در زندگی و کار استرس زیادی دارید مدیتیشن به شما کمک می کند تا فشار آنها را کم کنید. با این کار به مغزتان آرامش می دهید و اجازه می دهید همچنان قدرت خلاقیت اش را حفظ کند.

۸) ورزش و تغذیه مناسب: ضرب المثل مغز سالم در بدن سالم را که شنیده اید؟ تا فعالیت بدنی مناسب نداشته باشید و در کنارش به تغذیه خودتان اهمیت ندهید نمی توانید روی یک مغز با کارایی عالی حساب باز کنید. اسیدهای چرب امگا ۳ یکی از مواد مهم برای بالا نگهداشتن کارایی شناختی مغز هستند. کجا یافت می شوند؟ در ماهی ها به خصوص ماهی های ساکن آب های سرد و در مغز دانه ها به خصوص گردو و روغن آن. مصرف ویتامین های گروه B و اسید فولیک هم مغز شما را خوشحال می کند. آنها را در سبزیجات و مرکبات پیدا خواهید کرد.