چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا

راه و رسم نگهداری از پرندگان خانگی


راه و رسم نگهداری از پرندگان خانگی

نگهداری از گل و گیاه به همراه چند پرنده کوچک و پرجنب و جوش می تواند حال و هوای خانه شما را بکلی عوض کرده و شادابی, سرزندگی و آرامش بودن در طبیعت را برای شما به ارمغان بیاورد

نگهداری از گل و گیاه به همراه چند پرنده کوچک و پرجنب و جوش می‌تواند حال و هوای خانه شما را بکلی عوض کرده و شادابی، سرزندگی و آرامش بودن در طبیعت را برای شما به ارمغان بیاورد.

اما نگهداری از پرندگان در فضای خانه نیازمند رعایت نکات مهم و ظریفی است که اگر بدرستی انجام نشود، می‌تواند جان این موجودات حساس را به خطر بیندازد. بنابراین اگر قرار است پرنده کوچکی را مهمان خانه‌تان کنید، ضروری است نکات زیر را برای نگهداری از این موجود حساس رعایت کنید:

بهترین زمان برای غذا دادن به پرندگان، صبح زود است اما اگر فرد سحرخیزی نیستید از شب قبل، آب و غذای پرنده‌تان را در قفسش بگذارید تا صبح وقتی از خواب بیدار می‌شوید، پرنده شما شاداب و سرحال باشد.

در‌صورت مشاهده هرگونه علائم بیماری، پرنده را بسرعت نزد دامپزشک ببرید، در این مواقع دانستن تاریخ شروع بیماری، وضع‌ اشتهای پرنده، ‌ دفع فضولات، تنفس پرنده و مواردی از این قبیل برای دامپزشک مهم است؛ پس به این موارد توجه کنید و آنها را به‌خاطر بسپارید.

برای این‌که پرنده‌تان حرف بزند، هرگز از روش‌هایی مثل گرسنه نگه داشتن آن استفاده نکنید چون نه تنها نتیجه مثبتی ندارد، موجب افسردگی و بیماری پرنده نیز خواهد شد.

اگر می‌خواهید پرنده شما بداخلاق نباشد، همیشه اسباب‌بازی‌های متنوعی در اختیارش قرار دهید و با او بازی کنید، فعال نگه‌داشتن پرنده به سرزندگی او کمک می‌کند.

بعضی افراد در قفس پرنده‌شان را باز کرده و اجازه می‌دهند ‌پرنده در ساعاتی از روز در فضای اتاق پرواز کند، این کار ایده خوبی است؛ البته به شرط این‌که مدتی از اقامت پرنده در منزل شما گذشته و پرنده به محیط جدیدش خو گرفته باشد.

می‌خواهیم نکته مهمی را یادآوری کنیم: شاید بعد از مدتی دلتان به حال پرنده‌ای که در قفس نگه می‌دارید، بسوزد و تصمیم بگیرید او را آزاد کنید؛ در این صورت یادتان باشد‌ این تصمیم دلسوزانه نیست چون پرنده‌ای که سال‌ها با انسان زندگی کرده، براحتی نمی‌تواند در محیط غیرطبیعی شهرها زنده بماند و بسیاری از پرنده‌های کوچک مانند فنچ، مرغ عشق و... بسرعت توسط پرندگان بزرگ‌تر شکار می‌شوند.

قفس را در جایی مانند آشپزخانه یا در مسیر دود سیگار نگذارید، نزدیک بودن پرنده به رادیاتور‌ شوفاژ، بخاری، دریچه کولر، پنکه و تلویزیون هم آرامش او را به هم می‌زند.

با توجه به این‌که پرنده پس از مدتی به محیط زندگی خود انس می‌گیرد، او را به جاهای مختلف خانه انتقال ندهید و جای ثابتی را برای قفس پرنده‌تان در نظر بگیرید، البته در روزهای آفتابی گاهی می‌توانید پرنده را کنار پنجره یا بالکن ببرید تا کمی هم هوای آزاد تنفس کند.

برای این‌که از شرایط تغییر دمای محیط مطمئن شوید، دماسنجی را در نزدیکی قفس پرنده قرار دهید تا بموقع از تغییرات دما مطلع شوید.

بهتر است بعضی پرنده‌ها مانند کاسکو و قناری را به تنهایی نگه دارید اما در مورد مرغ عشق، فنچ، عروس هلندی و... می‌توانید پرنده‌ها را به صورت جفت بخرید.

برای این‌که مطمئن شوید پرنده شما بخوبی رشد می‌کند و همه عناصر غذایی مورد نیاز به او می‌رسد، می‌توانید از مکمل‌های غذایی و مولتی ویتامین‌ها استفاده کنید. بهتر است در این زمینه با دامپزشک مشورت کنید. در کلینیک‌های دامپزشکی انواع و اقسام این قبیل مکمل‌ها وجود دارد، مصرف این مولتی ویتامین‌ها باعث افزایش اشتهای پرنده و کامل شدن جیره غذایی روزانه‌اش می‌شود.

اگر برنج یا غذاهای پخته شده را به پرنده می‌دهید، باید به این نکته توجه کنید که غذا روغن نداشته باشد چون باعث بروز بیماری اسهال در پرنده می‌شود، در صورتی که بیماری پرنده شما ادامه داشت، با دامپزشک تماس بگیرید تا در زمینه روش‌های درمانی، شما را راهنمایی کند و از درمان خودسرانه او خودداری کنید.

پوران محمدی