شنبه, ۱۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 1 June, 2024
مجله ویستا

کودکان، سالمندان و زنان باردار انبه بخورند


کودکان، سالمندان و زنان باردار انبه بخورند

یک انبه متوسط (۱۶۵ گرم) حدود یک‏چهارم نیاز روزانه بدن به ویتامین A، سه‏ چهارم نیاز به ویتامین C و همچنین ۱۰ درصد نیاز به ویتامین E را برطرف می‏کند...

یک انبه متوسط (۱۶۵ گرم) حدود یک‏چهارم نیاز روزانه بدن به ویتامین A، سه‏ چهارم نیاز به ویتامین C و همچنین ۱۰ درصد نیاز به ویتامین E را برطرف می‏کند...

این میوه به‏عنوان منبع بتاکاروتن، ویتامین C و پتاسیم محسوب می?شود و بسیاری از خواص سیب را داراست و مانند طالبی ویتامین A و C بالایی دارد. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی موجود در انبه مانند کرستین، ایزوکرستین، استراگالین، فیستین، اسیدگالیک، متیل‌گالات و همچنین آنزیم‌های مختلف آن تا حدی از بروز سرطان پیشگیری می‌کنند. این میوه بیش از سایر میوه‏ها حاوی اسیدگالیک است و به همین دلیل، مصرف آن باعث ضدعفونی و تمیزشدن دستگاه گوارش می‏شود. علاوه بر این، انبه برطرف‏کننده یبوست، کاهش‌دهنده فشارخون، ادرارآور، اشتهاآور، تصفیه‏کننده خون و برطرف‎کننده ضعف، کسالت و سستی?بدن است و از بوی بد بدن جلوگیری می‏کند. انبه به دلیل داشتن ویتامین c و بتاکاروتن، باعث تقویت سیستم ایمنی می‏شود. به همین دلیل متخصصان تغذیه، مصرف انبه را به گروه‏های سنی با سیستم ایمنی ضعیف‏تر مانند سالمندان، کودکان و زنان باردار توصیه می‏کنند. از آنجا که این میوه حاوی ۱۴ گرم کربوهیدرات است، مصرف آن منعی برای مبتلایان به دیابت ندارد و اگر قرار است در روز ۳ واحد میوه بخورند، می‏توانند یک یا دو واحد آن را به خوردن انبه اختصاص دهند. البته زیاده‏روی در مصرف این میوه برای افرادی که طبع گرم دارند، مضر است. مصرف این میوه (و به‏خصوص ترشی انبه) با معده خالی، باعث بروز ناراحتی معده می‏شود بنابراین بهتر است میوه انبه را بعد از غذا و ترشی آن را همراه با غذا میل کنید. قبل از خوردن نیز حتما پوست انبه را جدا کنید زیرا به شدت حساسیت‌زاست.

دکتر حسن انتظاری

مدیرگروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان