چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

نگاهی به كناره‏گیری بیل گیتس در سال ۲۰۰۸ از مدیریت شركت مایكروسافت


نگاهی به كناره‏گیری بیل گیتس در سال ۲۰۰۸ از مدیریت شركت مایكروسافت

بیل گیتس، بنیانگذار بزرگترین شركت نرم‏افزاری جهان و ثروتمندترین مرد جهان اعلام كرد در سال ۲۰۰۸ از پست مدیریتی خود در این شركت كناره‏گیری خواهد كرد.
از ماه ژوئیه سال ۲۰۰۸ …

بیل گیتس، بنیانگذار بزرگترین شركت نرم‏افزاری جهان و ثروتمندترین مرد جهان اعلام كرد در سال ۲۰۰۸ از پست مدیریتی خود در این شركت كناره‏گیری خواهد كرد.

از ماه ژوئیه سال ۲۰۰۸ و پس از كناره‏گیری »بیل گیتس« مسئولیت هدایت شركت مایكروسافت برعهده مدیر فناوری فعلی این شركت یعنی »ری آزی« قرار خواهد گرفت.

در همین حال اعلام شد كه »استیو بالمر« مدیر اجرایی مایكروسافت در پست خود ابقا خواهد شد و »بیل گیتس« با پایان بخشیدن به مسئولیت‏های مدیریتی و اجرایی خود، تنها به عنوان رئیس مایكروسافت به نظارت بر عملكرد شركت ادامه خواهد داد.

»بیل گیتس« این مطالب را خود، در یك مصاحبه مطبوعاتی اعلام كرد. وی در این مصاحبه افزوده بود كه پس از كناره‏گیری از مدیریت و مسئولیت‏های روزانه خود در مایكروسافت، بیشتر وقت خود را صرف هدایت بنیاد خیریه »بیل اند ملیندا گیتس« فعال در زمینه تحقیقات بهداشتی و آموزشی كشورهای فقیر، خواهد كرد.

بنیانگذار غول نرم‏افزاری مایكروسافت در برابر خبرنگاران اظهار داشته بود كه ثروت فراوان مسئولیت فراوانی را به دنبال دارد و او از ثروت و همچنین تجربیات خود در مدیریت مایكروسافت، برای پیشرفت بنیاد خیریه »بیل اند ملیندا گیتس« بهره خواهد گرفت.

باید بدانیم كه گفته می‏شود بنیاد مایكروسافت هم‏اكنون با سرمایه‏ای در حدود ۲۹ میلیارد دلار، یكی از مهم‏ترین عوامل تحقیقات دارویی و همچنین مبارزه با بیماری‏های ایدز و مالاریا در آفریقا محسوب می‏شود.

شركت مایكروسافت در سال ۱۹۷۵ توسط »بیل گیتس« و »پال الن« با همكاری »استیو بالمر« و »ری آزی« تاسیس شد. این شركت هم اكنون دارای حدود ۷۰ هزار كارمند بوده و سود ماهانه این شركت نیز در حدود یك میلیارد دلار است و ثروت خالص »بیل گیتس« در حال حاضر بیش از ۵۰ میلیارد دلار تخمین زده می‏شود.

شركت مایكروسافت كه بخش عمده موفقیت اولیه خود را مدیون سیستم عامل »داس« است، بعدها توانست با معرفی نگارش‏های مختلف سیستم عامل »ویندوز« پایگاه خود را در بیش از ۹۰ درصد از رایانه‏های شخصی صدها میلیون كاربر در جهان مستحكم كند.

این شركت علاوه بر سیستم عامل و نرم‏افزارهای پركاربر نظیر »آفیس«، همگام با »گوگل« و »یاهو« یكی از بزرگترین ارائه‏دهندگان خدمات اینترنتی از قبیل موتور جستجو و ای میل محسوب می‏شود و در كنار این فعالیتها به تولید كنسول بازی‏های رایانه‏ای »اكس باكس«، »رایانه‏های جیبی و سیستم عامل ویژه استفاده در سرورها، تجهیزات موبایل و حتی ابررایانه‏ها روی آورده است.

برخی كارشناسان عقیده دارند خروج »بیل گیتس« از راس هرم مدیریت مایكروسافت در آینده نزدیك این شركت را در رقابت با رقبای سرسخت خود دچار مشكل خواهد كرد و درواقع شروعی برای پایین آمدن مایكروسافت از اوج خواهد بود.