پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

توصیه های تغذیه ای در خصوص ارتقاء سلامتی سالمندان


توصیه های تغذیه ای در خصوص ارتقاء سلامتی سالمندان

-کاهش مصرف نمک در برنامه غذائی روزانه برای کاهش فشار خون و احتباس آب در بدن
- کنترل وزن و مناسب نگه داشتن آن با توجه به نوع استخوانبندی- رعایت تنوع در گروههای غذائی
- پرهیز از مصرف …

-کاهش مصرف نمک در برنامه غذائی روزانه برای کاهش فشار خون و احتباس آب در بدن

- کنترل وزن و مناسب نگه داشتن آن با توجه به نوع استخوانبندی- رعایت تنوع در گروههای غذائی

- پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده

- مصرف گروه شیر و لبنیات در روز

- مصرف کمتر گوشتهای قرمز و استفاده بیشتر از مرغ و ماهی و حبوبات جهت تأمین پروتئین

- مصرف کمتر غذاهای پر کالری نظیر شیرینی ،‌شکر ، آب نبات و کیک خامه ای

- مصرف مستمر سبزیجات خام جهت تأمین فیبر غذایی میوه های غنی از ویتامین A , C

- کاهش مصرف سبزیجات نفاخ مثل گل کلم و کلم و ...

- افزایش تعداد وعده های غذائی و کاهش حجم آنها

- کاهش مصرف نوشابه های گازدار و کافئین دار

- استفاده از ادویه جات و گیاهان معطر جهت بهبود طعم و مزه و بوی غذا

- استفاده از آب در طول روز ۶ - ۳ لیوان

- مصرف حداکثر ۳ عدد تخم مرغ در هفته

- عدم مصرف چای و قهوه قبل از خواب

- مصرف حداقل غذاهای دودی و کنسرو شده

- عدم مصرف سسهای چرب ( مانند مایونز ) برای سالاد و سبزیجات پخته ، استفاده از ماست بجای سسهای چرب

- قرار گرفتن در مقابل نورخورشید جهت کسب ویتامین D

- با توجه به مشکل یبوست در اکثر سالمندان مصرف کافی مایعات و موارد پرفیبر نظیر نان کامل گندم و سبزیجات و میوه هائی مثل گلابی ،‌آلو ،‌زردآلو اهمیت دارد .

http://groohashpazi.blogfa.com