چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا

۵ خوراکی، ۵ تهدید


۵ خوراکی، ۵ تهدید

برای سالم ماندن لازم است علاوه بر خوردن مواد غذایی سالم، در میزان آن نیز دقت شود.

برای سالم ماندن لازم است علاوه بر خوردن مواد غذایی سالم، در میزان آن نیز دقت شود. برخی افراد عادت به پرخوری دارند که این امر می تواند خطرناک باشد.

در این مطلب به نقل از «MSN»، به چند نوع غذا اشاره می کنیم که مصرف زیاد آن، تهدید کننده سلامت است.

ماهی تن خام:نتایج بررسی های اخیر نشان می دهد، مصرف تنها ۶تکه تن ماهی خام (سوشی) در هفته، میزان جیوه بدن را افزایش می دهد؛ این امر باعث ایجاد اختلالات کلیوی، ریوی و عصبی می شود اما به چه علت، ماهی تن پر از جیوه است؟ این ماهی از آن جا که برخلاف جریان آب شنا می کند، طی زمان مقداری جیوه از ماهی های کوچک تری که می خورد، در خود جمع می کند.

نوشابه:مصرف نوشابه های گازدار علاوه بر این که باعث افزایش دور کمر می شود، اعتیادآور است. این نوع نوشیدنی می تواند باعث سکته قلبی و حتی مرگ شود. پس از بستری شدن یک زن ۳۱ساله آمریکایی به علت نامنظم بودن ضربان قلب و از حال رفتن وی بر اثر مصرف روزی ۲لیتر نوشابه به مدت ۱۶سال، محققان درباره وضعیت جسمی ۶بیمار دیگر نیز تحقیقاتی انجام دادند. تمامی این ۶نفر دچار بی نظمی ضربان قلب بودند که یک نفر از آن ها فوت کرد. نوشابه به طور چشمگیری میزان پتاسیم بدن را کاهش می دهد. قلب نیز برای عملکرد نیاز به پتاسیم دارد. در صورتی که نمی توانید از مصرف آن صرف نظر کنید، بیش از روزی ۵۰۰گرم مصرف نکنید.

هویج:این سبزی رنگ دانه ای به نام بتاکاروتن دارد که نوعی آنتی اکسیدان محسوب می شود. آنتی اکسیدان از بروز آسم و سرطان پیشگیری می کند اما به گفته متخصصان تغذیه، مصرف هویج باعث نارنجی رنگ شدن پوست می شود بنابراین کافی است هفته ای ۲پیمانه هویج مصرف کنید.

آب:افراط در نوشیدن آب، باعث کاهش سدیم در خون می شود. بنابراین بیش از نیاز، آب مصرف نکنید.

سس سویا:در سال ۲۰۱۳، فرد ۱۹ساله ای با مصرف یک چهارم شیشه سس سویا دچار صرع شد. میزان زیاد سدیم موجود در آن باعث افزایش سدیم در خون می شود. بنابراین در صورت استفاده از این سس، روزانه تنها یک قاشق غذاخوری سس سویا مصرف کنید.