پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
زمین خوردن سالمندان
اگر شما هم همراه با سالمندی زندگی کنید، همیشه نگران زمین خوردن او و مشکلات ناشی از آن خواهید بود. زمین خوردن و سقوط یکی از مشکلات و حتما جزو شایعترین حوادثی است که برای افراد مسن پیش میآید.
افراد مسنی که سالم و قوی به نظر میرسند نیز ممکن است زمین بخورند. پس باید به شیوههایی از بروز این مشکل پیشگیری کرد.
چرا سالمندان زمین میخورند؟
تغییراتی که بر اثر افزایش سن در انسانها رخ میدهد، از جمله ضعف بینایی و شنوایی، بیماریهای مختلف و شرایط خاص جسمانی که ممکن است تعادل و قدرت فرد را تحت تأثیر قرار دهند، از جمله علل شایع افزایش احتمال زمینخوردن میان سالمندان هستند. مصرف داروهایی خاص که عوارض جانبی آنها ممکن است موجب عدم تعادل شوند نیز به این مشکل میافزایند.
پیشگیری از زمین خوردن
زمین خوردن سالمندان همیشه مشکلاتی برای آنها پدید میآورد که گاه جبرانناپذیر است. مشکلاتی مانند شکستگی دست و پا و لگن، ضربه به سر، صدمه دیدن اعضای بدن مانند صورت و چشمها از آن جمله است. ولی همیشه راههای پیشگیری وجود دارد.
مشورت با پزشک
شاید یکی از اولین نکاتی که برای این منظور باید در نظر گرفت، مشورت با یک دکتر است. به پزشک خود بگویید که از چه داروهایی استفاده میکنید. او میتواند هر دارو را از نظر عوارض جانبی یا تداخل با سایر داروها بررسی کند. در ضمن اگر قبلاً زمین خوردهاید آن را با جزئیات برای پزشک خود تشریح کنید.
همچنین برخی مشکلات جسمی مانند ضعف بینایی یا شنوایی میتوانند احتمال سقوط را افزایش دهند؛ در این موارد نیز با پزشک مشورت کنید.
انجام فعالیتهای مفید
فعالیتهای فیزیکی برای پیشگیری از سقوط و زمین خوردن موثر هستند. با تایید پزشک خود، فعالیتهایی مانند پیادهروی یا تمرینات آبی و در کل ورزشهای ملایم که حرکاتی آرام و دلپذیر را شامل میشود در برنامه روزانه خود قرار دهید.
اینگونه فعالیتها با بهبود و افزایش قدرت، تعادل، هماهنگی و انعطافپذیری، خطر زمین خوردن را کاهش میدهند.
اگر فعالیت بدنی را به دلیل ترس از زمین خوردن کنار گذاشتهاید با پزشک خود مشورت کنید. او میتواند برنامههای ورزشی مناسبی را به شما توصیه کند.
کفش مناسب
کفشهای پاشنه بلند، دمپاییهای شل یا کفشهایی با کفه لغزنده میتوانند موجب لغزش، زمین خوردن و سقوط شما بشوند.
پس این موارد را رعایت کنید: همیشه کفشی با اندازه مناسب بخرید؛ کفشی مناسب اندازه پای خود و با کفه دارای اصطکاک کافی. به یاد داشته باشید که هنگام راه رفتن، بند کفشها را بسته نگه دارید.
خانه و خطرات داخل آن
دور و بر خود را در خانه به دقت نگاه کنید. اتاق نشیمن، آشپزخانه، اتاق خواب، حمام، راهروها و راه پلهها ممکن است پر از عوامل خطر آفرین باشند. برای اینکه خانه را ایمنتر سازید؛ جعبهها، روزنامهها، سیمهای برق، تلفن و کامپیوتر را از محل عبور خود جمع کنید. حواستان به فرشها هم باشد، اگر آنها لغزنده هستند و حرکت میکنند، یا آنها را ثابت کنید یا اصلا جمعشان کنید!
پوشاک، ظروف، غذاها و سایر لوازم مورد نیاز را حتیالامکان در دسترس قرار دهید.
در صورت ریختن غذا و مایعات روی زمین، بلافاصله آن محل را پاک کنید.
نور خانه
خانه خود را روشن نگاه دارید؛ این کار کمک میکند تا به اشیا برخورد نکنید. همچنین هنگام شب در اتاق خواب، سرویسهای بهداشتی و راهروها چراغخوابهایی در دسترس داشته باشید. چراغی را نزدیک محل خواب خود نصب کنید تا در صورت نیاز هنگام شب از آن استفاده کنید. قبل از بالا و پایین رفتن از پلهها چراغ را روشن کنید. چراغقوهای نیز در دسترس داشته باشید تا در صورت قطع برق از آن استفاده کنید.
لوازم کمکی
ممکن است پزشک استفاده از عصا یا واکر را به شما توصیه کند. در این صورت استفاده صحیح و مناسب از آنها را بیاموزید و در صورت نیاز، از دیگران کمک بگیرید. سایر لوازم کمکی نیز ممکن است به شما کمک کنند.
به عنوان مثال نردههای دو طرف پلهها یا صندلی پلاستیکی محکم برای حمام کردن. هیچوقت برای دسترسی به لوازم، از چهار پایه و نردبان بالا نروید و از کس دیگری برای این نوع کارها کمک بخواهید.
با انجام همین توصیههای ساده میتوانید از زمین خوردن و صدمات و زحمات بعدی دور بمانید.
mayoclinic.com
مترجم: نیلوفر اسعدی بیگی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست