چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
چشم بندی های بارداری
کمتر کسی میداند تغییرات هورمونی دوران بارداری میتواند بر چشمها اثر بگذارد. بروز مشکلات بینایی در ۹ ماه بارداری در اغلب موارد بیاهمیت و گذراست اما گاهی همین مشکلات کوچک به آسیبهای بزرگی تبدیل میشود به نحوی که مراجعه به چشمپزشک ضروری است.
تورم پلک
تغییرات هورمونی در دوران بارداری میتواند باعث تورم پلکها شود. این تورم خوشخیم و بدون عارضه است و فقط از نظر زیبایی مشکلآفرین میشود بنابراین اگر دچار تورم پلک شدید، حتما با پزشک تماس بگیرید تا مطمئن شوید دچار حساسیت یا افزایش فشارخون نیستید.
درصورتی که دلیل تورم پلک این مشکلات باشد، درمان سریع ضروری است تا عارضهای برای مادر و جنین به دنبال نداشته باشد. افزایش مصرف آب و کاهش مصرف نمک هم میتواند تا حدی به کاهش تورم کمک کند.
افتادگی پلک
در دوران بارداری شاهد شلشدگی عضلات هستیم. گاهی این مشکل خود را در پلک بالا هم نشان میدهد. این حالت که اصطلاحا «پتوز» نامیده میشود، گرچه اهمیت چندانی ندارد اما بهطورموقت میتواند باعث اختلال دید شود و ظاهر شخص را خسته جلوه دهد.
کاهش قدرت دید
در دوران بارداری، گاهی مادرها از کاهش محدوده دید یا بدترشدن مشکلات بیناییشان شکایت میکنند.
در خانمهای نزدیکبین، ممکن است این مشکل تشدید شود. درصورتی که هیچ مشکل بیناییای ندارید، بارداری مشکلی برایتان ایجاد نمیکند اما بهتر است در صورت بروز علایم بینایی، به چشمپزشک مراجعه کنید.
ضایعات کوچک را میتوان بلافاصله درمان کرد و اگر احتمال جداشدگی شبکیه وجود داشته باشد، با یک یا دو جلسه لیزر میتوان از بروز این مشکل پیشگیری میشود.
لکه خون در چشم
درصورتی که خانم دچار مشکلات بینایی باشد، زایمان طبیعی میتواند باعث بروز لکهای خونی کوچک در شبکیهاش شود که این موضوع خود عامل تاری دید است. این مشکل بعد از زایمان حل میشود اما مشاوره با چشمپزشک لازم است.
خشکی چشم
خشکی چشم از ناراحتیهای شایع در خانمهای باردار است. استفاده از اشک مصنوعی میتواند تا حد زیادی تسکیندهنده باشد اما هرگز نباید این کار را سرخود انجام داد زیرا استفاده از برخی ترکیبها در دوران بارداری ممنوع است. درصورتی که خانمی از لنز استفاده میکند و خشکی چشم باعث بروز مشکل در استفاده از لنز شده است، باید تا بعد از زایمان عینک بزند.
حرف آخر
استفاده از بسیاری از داروهای چشمی در دوران بارداری ممنوع است. پس اگر از قبل به بیماری چشمی خاصی مبتلا بودهاید و دارو مصرف میکردید یا در طول بارداری گرفتار مشکل خاص چشمی شدهاید، هرگز سرخود دارو مصرف نکنید و از پزشکتان در این باره سوال کنید.
۳ بیماری، ۳ توصیه
۱. اگر مبتلا به میگرن هستید باید بدانید ممکن است بیماریتان به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری تشدید شود که در این صورت میتواند حساسیت چشمی به نور را افزایش دهد. در این شرایط سرخود دارو مصرف نکنید. در اتاقی تاریک دراز بکشید و چشمانتان را ببندید.
۲. درصورتی که پیش از بارداری یا در طول آن دچار فشارخون بالا شدهاید، برای پیشگیری از بروز عوارض بر سلامت جنین از جمله جداشدگی جفت و مسمومیت بارداری تحتدرمان قرار بگیرید. فشارخون بالا در بارداری میتواند باعث جداشدگی شبکیه شود. تاری دید یا حالت مگسپران در چشم از جمله علایم افزایش فشارخون است که باید به سرعت بررسی شود.
۳. درصورتی که قبل از بارداری دچار دیابت بودهاید یا در دوران بارداری دچار دیابت بارداری شدهاید، باید توجه ویژهای به سلامت چشمهایتان داشته باشید. بروز مشکلات دید میتواند نشانه افزایش قندخون باشد و درصورتی که از آن غفلت کنید، میتواند به شبکیه آسیب برساند.
منبع: mon-portail-grossess. fr
ترجمه: سمیه مقصود علی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست