پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
خلیج همیشه فارس در آغوش اقتدار ایران اسلامی
خلیج فارس شیار هلالی شکلی است که بیش از یک چهارم ذخایر فسیلی جهان را در خود جای داده و از طریق دریای عمان به اقیانوس هند و آبهای آزاد راه دارد. حاشیه خلیج فارس شامل کشورهای ایران، عراق، کویت، بحرین، عربستان، امارات وعمان است که در بین این کشورها بیشترین ساحل خلیج فارس که قابلیت کشتیرانی دارد تحت حاکمیت ایران است. خلیج فارس به علت داشتن معادن و ذخایر عظیم نفت و میدان های بزرگ گاز به یک منطقه ثروتمند تبدیل شده است.
میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان است که در چند سال اخیر رقابت شدیدی در جهت خرید و کسب امتیاز برای تامین انرژی دو قطب اروپای شرقی و آسیای جنوبی و شرقی مثل پاکستان، هند و چین شده است که کشورهای این منطقه با فروش این معادن و ذخایر انرژی هرساله میلیاردها دلار درآمد ارزی به دست میآورند و بازار بسیار خوبی هم برای فروش محصولات کشورهای صنعتی شده است. در آینده جهان برای تامین ۶۵درصد از نیازهای نفتی خود به خلیج فارس وابسته است در حالی که امروز ۴۱ درصد مصارف نفتی جهان را خلیج فارس تامین میکند. خلیج فارس همچنین ۲۶ درصد از ذخایر گازی جهان را به خود اختصاص داده است که حدود ۱۳درصد آن متعلق به ایران است. نتیجه اینکه خلیج فارس منطقهای باقی خواهد ماند که منافع کشورهای بزرگ و متوسط منطقهای در آن با یکدیگر برخورد و فرسایش خواهد یافت. اروپا نیز به استمرار جریان نفت و گاز خلیج فارس با قیمت مناسب و دسترسی آسان به بازار این منطقه برای فروش کالاهای خود بسیار وابسته است و سعی میکند که جایگاهی برای خود در این منطقه فراهم کند.
غرب در طول دهه های اخیر همواره سعی داشته است خلیج فارس راناآرام نگاه دارد.این تمایل و رفتار غرب معلول اهمیت استراتژیک این منطقه است.در زمان حکومت پهلوی،واشنگتن از طریق محمدرضا پهلوی و دربار وابسته ،توانست تسلط خود بر خلیج فارس را افزایش دهد.اما پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران به طور طبیعی سبب قطع شدن دست آمریکا در این منطقه گردید.ملت ایران خلیج فارس را بااستناد به فاکتورهای مختلف تاریخی متعلق به خوددانسته وبه شدت در مقابل هرگونه شیطنت غرب در این خصوص پاسخگوست.خلیج همیشه فارس، اطبق اسناد و مدارک تاریخی و حقوقی موجود و معتبر بخشی از خاک ایران محسوب شده و همواره حاکمیت این خلیج در دست ایرانیان بوده است.
متاسفانه هرازگاهی هویت این خلیج همیشه فارس دستخوش تغییر و تحریف میگردد و هر بار خشم ایرانیان را بر میانگیزد. تمام کسانی که هر چند وقت یک بار نام تاریخی این خلیج را تغییر میدهند هیچگاه نتوانستند دلیل و مدرک قانع کننده و معتبری را برای اثبات ادعای خود ارائه دهند.از سوی دیگر،جریان سلطه سعی دارد از طریق برخی شبکه های اینترنتی و ماهواره ای جو روانی تازه ای را علیه ایران بوجود آورد و مالکیت حقوقی خلیج فارس رابا تحریف نام آن زیر سوال برد.اقدام اخیر سایت گوگل در خصوص تحریف نام خلیج فارس نمونه ای بارز از نفوذ لابی غرب در موتورهای جست و جوی اینترنتی محسوب می شود. متاسفانه در دهههای اخیر برخی از همسایگان در اقدامی که با روح همزیستی مسالمتآمیز ملتها و فرهنگهای منطقه مغایرت داشته به جای استفاده از کلمه معروف و صحیح خلیج فارس از نام خلیج عربی استفاده کردهاند. جالبتر اینکه در همنوایی با کشورهای عربی منطقه ژورنالها و مجلات معتبر بینالمللی نیز به استفاده از کلمه خلیج عربی برای نامگذاری خلیج فارس روی آوردهاند. به عبارت دیگر،برخی کشورهای عربی بدون آنکه نسبت به عواقب و تبعات این مسئله واقف باشند،خود را به ابزارهای متحرک غرب در خاورمیانه تبدیل نموده اند.غرب نیز سعی داردبا وعده های پوشالی سران این کشورها را جهت تکرار توهمات خود در خصوص خلیج همیشه فارس تحریک نماید.نمونه ای از این تحرکات سال گذشته توسط برخی نشریات رخ داد.
مجله معروف و قدیمی و سابقهدار نشنال ژئو گرافیک National Geographicکه یکی از معتبرترین و مشهورترین مجلات آمریکا و حتی دنیا به شمار میآید. این مجله به اصطلاح معتبر علمی در اقدامی مغرضانه در یکی از چاپهای خود از نام خلیج عربی برای نامگذاری خلیج فارس استفاده کرده بود. یکی از شمارههای این نشریه که به همراه یک نقشه از جهان چاپ شده است، در زیر خلیج فارس با چاپ کوچک خلیجعربی نوشته شد که این اقدام با مخالفت شدید جمهوری اسلامی ایران مواجه شد. از آنجا که این نشریه کاملا علمی و تخصصی است، نمیتوان این اقدام را ناشی از ضعف اطلاعاتی آنان از موقعیت و هویت خلیجفارس دانست بلکه دستهای پنهانی در این نامگذاری دخیل بوده است. به هرحال این اقدام نشنال جئوگرافیک اعتبار علمی این مجله را زیرسوال برد. خلیج فارس همیشه بخشی از خاک ایران بوده و هست، حتی بعضی از منابع این نام را به قبل ازاسلام و زمانی که ایران یکی از بزرگترین و قدرتمندترین امپراتوریهای جهان بود، مرتبط میدانند. به علاوه خلیج فارس همواره در تمام مدارک رسمی سازمان ملل و سایر سازمانهای بینالمللی به این نام آمده است. بنابر مدارک متقن خلیج فارس از هزاران سال پیش نه توسط ایرانیان بلکه توسط ملتهایی که با ایرانیان مراوده داشتهاند از جمله یونانیان و رومیان، دریای پارسی نامیده شده است.
اخیرانیز سایت اینترنتی گوگل که تحت تاثیر لابیهای ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار دارد،نام خلیج فارس را در سیستم جست و جوی خود به خلیج عربی تغییر داده است.. خلیج فارس باهمین نام طی هزاران سال گذشته شناخته شده و تمامی کشورها و اقوام مختلف از جمله اعراب از این نام استفاده کردهاند. طبق اسناد و مدارک تاریخی نام خلیجی که در جنوب ایران است از دو هزار و پانصد سال پیش خلیج پارسی یا بحر پارس نام داشته است.
نام خلیج فارس در همه زبانهای زنده دنیا از قدیمیترین زمان تا کنون پذیرفته شده و همه ملل جهان این دریای ایرانی را به زبان خود، خلیج فارس میخوانند و بدون آنکه کشورهای عرب منطقه در نامگذاری خلیجی به نام خود محتاج به تغییر نام خلیج فارس باشند از ۲۵۰۰ سال پیش خلیجی به نام ایشان که فعلا بحر احمر نام دارد در تواریخ آمده و در ماخذ یونانی از سال ۵۰۰ قبل از میلاد خلیجعربی خوانده شده است و هردوت مورخ معروف یونان در گذشته (سال ۴۲۵ق.م) با آنکه دریای پارس وعمان را اریتره یا دریای سرخ میخواند بحر احمر را به خلیج عرب یاد کرده است. غالب استراتژیستها، سیاستمداران و جغرافیدانان سیاسی خلیج فارس را از مهمترین نقاط استراتژیک جهان و از مهمترین آبراههای آن به حساب آوردهاند. همین مسئله سبب شده است تا نگاه سلطه گرایانه غرب نسبت به خلیج فارس لحظه ای قطع نگردد.اما ملت ایران در طول تاریخ نشان داده است که به هیچ عنوان استیلای غرب بر منابع غنی مادی خود را نمی پذیرد و با هرگونه زیاده خواهی دیگران دراین زمینه مبارزه خواهد کرد. سیاست نظام جمهوری اسلامی بر حفظ امنیت منطقه توسط کشورهای منطقه و خروج بیقید و شرط نیروهای بیگانه از منطقه و ایجاد جو تفاهم و دوستی بین کشورهای منطقه با تکیه بر مشترکات و نیز بر همکاریهای متقابل جهت رفع نیازهای همدیگر استوار است.
واقعیت امراین است که جمهوری اسلامی ایران اصلی ترین مولد همگرایی در خلیج فارس محسوب می شود.
همگرایی در خلیج فارس تضمین کننده عزب ملی و اقتدار اقتصادی کشورهای حاشیه آن است.ازاین روکشورهایی که تحت تاثیر القائات واشنگتن و برخی کشورهای اروپایی مانع از این همگرایی جمعیمی شوند،ناگزیرند رویکرد خودرا دراین زمینه تغییر دهند.
عباس خسروانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست