دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مادر شوهر نمونه باشید
از پسرش فقط یک طبقه فاصله دارد اما از وقتی او ازدواج کرده حس میکند کیلومترها از او دور شده است. همیشه توی دلش اضطراب دارد که نکند زنش او را بردارد و به یک جای دور ببرد.
وقتی میخواستند به او یک طبقه آپارتمان بدهند تا با همسرش زندگی کند مادر گفت: ما به طبقه پایین میرویم و بچهها طبقه دوم را بردارند. من پایم درد میکند و نمیتوانم تا طبقه دوم بروم. در اصل با این هدف این جابهجایی را انجام داد که پسر و عروسش از مقابل در آپارتمان او به خانه خود بروند و او از چشمی در رفت و آمدشان را ببیند.
حالا هم گاه و بیگاه تا پسرش میرسد به او خبر میدهد: میدانی خانمت هنوز نیامده؟ میدانی میهمان دارید؟ شام برایت همان چیزی که دوست داری گذاشتهام بیا یه لقمه بخور بعد خانه خودت هم میخوری.
همین کارها مایه دلخوری عروس خانم را فراهم کرده است و این روزها زمزمه همان چیزی که مادر داماد از آن میترسید شروع شده است: میخواهم برویم یک آپارتمان نزدیک مادرم اینها بگیریم. از اینجا رفت و آمد خیلی مشکل است. به محل کارم نیز دور است و...
هرقدر میزان وابستگی عاطفی مادر با پسر بیشتر و بیشتر باشد، سپردن او به عروس سختتر میشود.
برخی از مادران ماهها و بلکه سالها پس از ازدواج پسرشان هنوز نمیتوانند نگرانیشان را از وضعیت فرزندشان پنهان دارند و حتی گاه نسبت به غذا خوردن پسرشان، دستپخت عروس و نحوه پرستاری او وقتی بیمار است شک و تردید دارند و گاه این تردیدها را به صورت آزار دهندهای بروز میدهند.
مادر که همیشه آرزو میکرده پسرش داماد شود امروز نگران این است که هیچکس بخوبی او نتواند از پسر دردانهاش مراقبت کند.
اینگونه پندارها و حمایتهای زمینهساز پدیدآیی بازخوردها، نگرشها و رفتارهای نه چندان مطلوب نسبت به شخصیت عروس خانواده میشود. همه این اتفاقها در حالی رخ میدهد که عروس خانم دارد نهایت سعی و تلاش خود را میکند تا همسرش خوشبخت باشد.
توصیههای همیشگی مادرشوهر در مورد مراقبت از پسرش باعث میشود به عروس حس یک خدمتکار دست دهد و جایگاه همسرش نیز به عنوان یک مرد بچه ننه در نظر او جلوه کند و از کنترل همیشگی مادر شوهر فاصله بگیرد. چون خانمها ترجیح میدهند در زندگی همسرشان زن اول باشند. تنها کسی که مسوول رسیدگی به مرد زندگیشان است.
مشاوران خانواده به زوجهای جوان و والدین آنان توصیه میکنند از دخالت مستمر در زندگی زوج جوان بپرهیزند و تنها وقتی از آنان کمک خواسته شد توصیهها و تجربیات خود را در اختیار آنان قرار دهند. رفتارهای کنترلی ابراز ناراحتی و دلتنگی و گریه برخی مادران برای دوری از فرزند و دعوت کردن او به هر بهانه بدون حضور همسر و کم محلی به همسر او سبب میشود در زندگی زوج کدورت ایجاد شود و در ذهن مرد نیز تعارض پدید بیاید و احساس گناه به او دست دهد بدخلقیها، سردیها و ستیزهای ناشی از آن میتواند زندگی زوج را تا سرحد جدایی سوق دهد.
متخصصان خانواده و روانشناسی، جایگاه خانواده را در حد یک الگوی قابل استفاده در مراحل مختلف زندگی و میانجی در مسائل دشوار و پایگاه و حامی میدانند که در مراحل سخت و مورد نیاز به یاری فرزندان میشتابند.
این حمایت وقتی باید بروز کند که خانواده مستقل زوج جوان تقاضای کمک داشته باشند و در آن صورت نیز بیشتر حمایتی که توقع میرود حمایت مصلحانه و معنوی میباشد.
نوع دیگری از اختلال در رابطه خانواده پدری و خانواده جوان روابط سرد و منفعلانه است. برخی والدین خصوصا مادران برای جلوگیری از مداخله در زندگی زوج جوان کلا آنها را به حال خود رها میکنند و حتی از رفت و آمد با آنان نیز خودداری میکنند.
این نوع مادر شوهرها گاه به رغم میل باطنی و با وجود دنیایی از نگرانیها و دلواپسیها، سیاست در کنار بودن و سکوت کردن را پیشه خود میسازند.
نادره ص در مورد روابط خانواده همسرش میگوید:
حس میکنم والدین همسرم از من خوششان نمیآید زیرا از وقتی ما ازدواج کردهایم به خانهمان رفت و آمد نمیکنند و فقط انتظار دارند ما به خانه آنان برویم و مزاحمت را بهانه میکنند.
آنها انگار به خاطر من از فرزندشان نیز بریدهاند. من احساس طرد شدگی میکنم و نمیدانم فکری که میکنم درست است یا نه. آنها همیشه به خانه دخترشان رفت و آمد میکنند ولی با کار ما کاری ندارند.
مشاوران خانواده مهمترین نقش مادران زوج جوان را آموزشهای مورد نیاز عروس جوان در صورت درخواست و رفتار صادقانه برای تحکیم روابط میان عروس و داماد و آرامش آنان میدانند. مادر شوهر باید با کارها و سخنان خود سبب شود زمینه دوستی، مودت و محبت میان پسر و عروسش بیشتر شود زیرا چیزی که او پس از ازدواج نیاز دارد زندگی آرام با همسرش است نه شنیدن بدگویی در مورد او و مخدوش کردن تصویر او.
یک مادر شوهر منصف و خردمند عروس را همراه و یار پسر عزیزش میبیند نه رقیب خود در جلب محبت او.
رفتار وگفتار مادر شوهر الگویی برای رفتار سایر افراد خانواده میشود پس در این زمینه مادر شوهرها در حفظ جایگاه و تکریم همسر پسرشان نقش مهمی ایفا میکنند. کما اینکه عروس خانواده نیز متقابلا رفتار چنین مادر شوهر خردمندی را الگوی رفتار خود خواهد کرد و باعث افتخار خود میداند که به او کمک کند و از او درس بگیرد.
به مادر شوهرهای عزیز توصیه میشود به عروسشان مثل یک دختر خوانده، یک دوست و یک انسان نگاه کنند و روابط خود را با او بر این معیار استوارکنند نه به عنوان یکی از متعلقات و ضمائم پسرشان که چه بخواهد چه نخواهد باید دنباله رو او باشد.
این دیدگاه همیشه روابط را مشکل میکند.
منبع:jamejamonline.ir
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست