شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

عامل اصلی سرطان ریه


در شماره اخیر ژورنال طب مراقبت بحران و بیماری های دستگاه تنفسی آمده است كسانی كه سیگار را ترك كرده اند و یا هنوز سیگار می كشند و در عین حال سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان ریه را …

در شماره اخیر ژورنال طب مراقبت بحران و بیماری های دستگاه تنفسی آمده است كسانی كه سیگار را ترك كرده اند و یا هنوز سیگار می كشند و در عین حال سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان ریه را دارند، می بایست برای بررسی عمكرد ریه های خود اقدام و آزمایشات «توموگرافی اسپیرال» را انجام دهند.

این معاینه تشخیصی سرطان ریه در مراحل ابتدایی بیشتر به افرادی توصیه می شود كه یكی از خویشاوندان جوانشان در حدود سن ۵۰ سال مبتلا به سرطان ریه شده باشد. افرادی كه سابقه خانوادگی دارند، به میزان ۳۲ برابر بیش از سایرین شانس ابتلا به این بیماری را دارند.این مقاله اضافه می كند كه ۹۵ ۸۵ درصد تمام انواع سرطان های ریه به استعمال سیگار مربوط است. در شرایطی كه طی ۲۰ سال گذشته رشد فزاینده و محسوس در میزان ابتلا به سرطان ریه وجود داشته است، هم اكنون به طور تخمینی حدود ۴۹ میلیون فرد سیگاری و ۴۶ میلیون سیگاری سابق در معرض تهدید این بیماری هستند.

خانم «آن استوارتز» از یك موسسه تحقیقاتی در دیترویت می گوید: «برای شناسایی افراد پرخطر به بررسی های بیشتری نیاز است. به دلیل پرخطر بودن استعمال سیگار و در عین حال قابل كنترل بودن آن اهمیت سابقه خانوادگی نادیده گرفته شده است. هنوز بر سر خاصیت و اثربخشی تست «توموگرافی اسپیرال» برای تشخیص سرطان ریه در بین تعداد كثیر سیگاری ها بحث و شك وجود دارد، لیكن مسجل شده است كه اگر این بررسی روی تعداد محدودتری از سیگاری ها كه علاوه بر سیگاری بودن سابقه فامیلی هم دارند انجام شود، نتیجه واقعی تری را به دست می دهد.»

پروین كریم زاده