شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مشهورترین ویروس های رایانه ای در نیمه نخست سال ۲۰۰۸
● عجیبترین ویروسها
PandaLabs ، لابراتوارهای تشخیص و کشف کدهای مخرب رایانهای، فهرستی از ویروسهای عجیب و نامتعارف کشف شده در نیمه نخست سال ۲۰۰۸ میلادی را منتشر کرد. این ویروسها که محصول خلاقیت و گاه نبوغ خرابکاران اینترنتی هستند، با انگیزههای مختلف مانند استهزا و مضحکه کاربران، محدود کردن دامنه عملکرد نرمافزارهای امنیتی، تغییر شیوههای نفوذ، سوءاستفاده از اصل روانشناسی اجتماعی برای فریب کاربران، افزایش خسارت و حتی نمایش اعتقادات و باورهای خرابکاران، طراحی و در شبکه جهانی وب پراکنده میشوند.
بنا بر گزارش پاندا، شرکتهای امنیتی امسال در مقایسه با سالهای گذشته، شاهد کاهش بهرهگیری از روشهای جدید و خلاقانه خرابکاران بودهاند که این مساله بیانگر کفایت روشهای فعلی نفوذ و دسترسی غیرقانونی به اطلاعات بوده است که به هر حال ویروسهای عجیب و غریب، سهم قابل توجهی از مجموع کدهای مخرب کشف شده در نیمه نخست سال ۲۰۰۸ را به خود اختصاص دادهاند.
● نهایت راستگویی و درستکاری!
اگر هنگام جستوجو در اینترنت، ناگهان با حمله سوسکهای سیاه و البته کمی بزرگ مواجه شدید و صفحه نمایش رایانهتان ذرهذره توسط آنها جویده شد، سیستم شما حتما به دو ویروس AdvancedXPFixer و ۲۰۰۸MalwareProtector شایع آلوده شده است. دلیل اعطای لقب راستگو به این دو بدافزار نیز در این است که آنها هنگام حمله، به شما هشدار میدهند که در معرض آلودگی هستید و البته به شما پیشنهاد میکنند که باید برای پاکسازی آن نرمافزار امنیتی خاصی را بخرید. طولانی شدن زمان آلودگی به این دو کد مخرب میتواند کمی نگرانکننده باشد زیرا پس از مدتی آسیبپذیریهای فراوانی در رایانه شما ایجاد خواهد شد که ویروسهای دیگری را نیز به میهمانی شما میآورند.
● ویروس نظافتچی!
کرم اینترنتی Tixcet.A ادعا میکند که با تمام وجود به پاکیزگی عشق میورزد و قصد آلوده کردن هیچ رایانهای را ندارد. البته میتوان به حرفهای او اعتماد کرد زیرا بلافاصله و در نهایت علاقه، به تمیز کردن قسمت داخلی دیسک سخت رایانه شما پرداخته و آن را مانند روز اول به شما تحویل خواهد داد. البته رضایت یا عدم رضایت شما در این میانه نقشی ندارد، زیرا Tixcet.A دارای بالاترین نرخ وجدان کاری است و همان کاری را انجام میدهد که باید.
● گروگانگیر انتحاری!
کد مخرب PGPCoder.E یک گروگانگیر حرفهای است و برایش فرقی ندارد که برنامههای امنیتی بتوانند آن را ردیابی کنند یا برعکس قادر به کشف و پاکسازی آن نباشند. این تروژان، بخش زیادی از فایلها، پوشهها و اطلاعات ذخیره شده در سیستم شما را به اسارت گرفته و برای آزادی آنها دستمزد قابل توجهی طلب میکند.
این گروگانگیری از طریق رمزگذاری روی این دادهها و در نهایت آزادی آنها نیز توسط ارائه کلید رمزگشایی به شما، البته در ازای دریافت پول، انجام میشود.
● عشق هم عالمی دارد!
اگر تا به حال عشق بلای جان شما نبوده، با آلوده شدن به هرکدام از ویروسهای Valentin.E ، Nuwar.OL و Nuwar. QL آن را تجربه خواهید کرد! این کدهای مخرب در نهایت زیرکی و از طریق طرح موضوعات رمانتیک، احساسات شما را به نحوی برمیانگیزند که انگشتان شما به شکل ناخودآگاه و برای یافتن نیمه گمشدهتان، تنها روی لینکهای مخرب کلیک کنند! متاسفانه شیوع این ویروسها و به ویژه کدهای مخرب Nuwar که به کرمهای Storm نیز معروف هستند، بسیار بالا است.
● خبرنگار بیبدیل!
شاید بتوان گفت اخبار و به ویژه خبرهای داغ مهمترین عامل جلب توجه کاربران اینترنت و در نتیجه افزایش احتمال مراجعه به وبسایتهای آلوده باشد. Romeo.C به خوبی از این نکته برای فریب کاربران و نفوذ نامحسوس در رایانه آنها بهره میگیرد. نمایش عنوانهای خبری جذاب و تحریککننده و نیز درج لینکهای غیرواقعی و مخرب در کنار آنها برای مشاهده مشروح خبر، روش موثری است که توسط این کد مخرب برای آلوده کردن رایانهها به کار میرود. برای مثال اخیرا هرزنامههای آلودهای با عنوان خبر حمله نظامی آمریکا به ایران کاربران بسیاری را با مشکلات امنیتی مواجه کرد.
● دیدار به قیامت!
ویروس سمج RenameLoi.A با نفوذ و فعال شدن در رایانهها بیشتر به فعالیتهای آزاردهنده میپردازد و کاربران نگونبخت را آماج پیغامها، تصاویر و نیز صداهای عجیب و غریب قرار میدهد. نکته قابل توجه در اینجاست که تمام این افکتهای ناخوشایند فقط یک هدف را دنبال میکنند: اعلام هشدار و جلب توجه کاربران به نزدیک شدن آخرالزمان و روز قیامت! بیگمان ویروسهای رایانهای با توجه به ذات مخرب خود، واعظان و مبلغان قابل اعتمادی نخواهند بود.
● بدون شرح
همانطور که از نام کد مخرب BeepBeep.A پیداست، با یک ویروس پرسر و صدا مواجه هستیم. بسیاری از ویروسهای رایانهای ترجیح میدهند فعالیتهای تخریبی و مخفیانه خود را در سکوت کامل، بدون مزاحمت و در تمرکز محض انجام دهند. اما این، در مورد یک بدافزار بیتدبیر و بیسیاست مانند BeepBeep صدق نمیکند، زیرا ترجیح میدهد حضور خود را با صداهای عجیب و غریب و ممتد اعلام کند. پس لطفا صدای بلندگوهای خود را همیشه پایین نگه دارید تا علاوه بر اختلال عملکرد در رایانه خود، با احتمال اختلالات شنوایی مواجه نشوید! در انتها پاندا به تمامی کاربران رایانه و به ویژه کاربران تازهکار و غیرحرفهای اینترنت توصیه کرده است تا همواره به نسخه رسمی یک نرمافزار حفاظتی به روز مجهز باشند و تا حد امکان از اصلاحیههای امنیتی منتشر شده برای ترمیم نقصهای امنیتی جدید استفاده کنند.
ترجمه: اسماعیل ذبیحی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست