یکشنبه, ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 9 February, 2025
میوه درمانی
![میوه درمانی](/web/imgs/16/160/odilu1.jpeg)
● سیب؛ داروخانه طبیعی
درخت سیب دارای فرمها و نژادهای اصلاح شده و به عنوان سیب در باغبانی کشت میگردد. قسمتی که مورد استفاده قرار میگیرد ساقه، برگ، پوست خارجی و میوه آن است.
▪ ترکیبات شیمیایی:
قسمتهای مختلف درخت سیب دارای ترکیباتی به شرح زیر است؛ برگ درخت سیب؛ پوست و ریشه آن دارای گلوکزیدی بنام فلوریزین است. میوه سیب دارای ترکیب شیمیایی متفاوت برحسب نژادهای مختلف است. ولی به طور کلی مواد مختلفی به نسبتهای زیر در آن یافت میشود۸۲ ؛ تا ۸۶ درصد آب، ۶ تا ۱۶ درصد مواد قندی، ۱۹ درصد سلولز، ۴ درصد لیگنین از اسیدهای آلی آزاد، مواد چرب، مواد آلبومینوئیدی و دارای کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم، آهن و ویتامینهایی از جمله: C، PP،۱A ، ۲A، .A در هر ۱۰۰ گرم سیب ۲۵ گرم ویتامین A، ۱۵ گرم ویتامین B و ۲۰ گرم ویتامین C وجود دارد، ویتامینهای سیب بیشتر در پوست سیب و بشره قرمزرنگ آن یافت میشد. هر ۱۰۰ گرم سیب ۱۲۸ کالری انرژی ایجاد میکند. دانه سیب دارای ۲۴ تا ۲۷ درصد روغن آمیگدالین و آنزیمهای مختلف مانند اکسیداز و پکتاز است، در پوست سیب مادهای به نام (آلفا - فارنه سن) وجود دارد.
▪ خواص درمانی سیب:
قسمتهای مختلفی که دارای خواص درمانی است به این شرح میباشد؛ پوست درخت سیب به علت دارا بودن فلوریزین اثر تببر به نحو ملایم دارد، پوست و ریشه درخت سیب، همان اثر خواص پوست درخت سیب یعنی ساقه را دارد و برای پوست و ریشه اثر درمانی قطعیتر از پوست و ساقه قائلند، پوست خشک شده سیب در درمان بسیاری از بیماریها از جمله نقرس، ورم مفاصل، رماتیسم و ناراحتیهای کلیوی مفید است برگ درخت سیب اثری شبیه به پوست خارجی میوه دارد. معمولا به حالت دم کرده به کار میرود، دم کرده برگ درخت این میوه در افزایش مقدار ادرار و دفع التهاب کلیه و مثانه به کار میرود و همچنین فلوریزین موجود در پوست تازه درخت سیب باعث از بین رفتن تب و ضد رماتیسم نیز میباشد.
خوردن سیب در صورتی که کاملا رسیده باشد اثر ملین و ضد اسهال و مدر و آرام کننده دارد. سیب پخته ملین است مخصوصا اگر با کره پخته شود.
با مصرف این میوه بیخوابی رفع و خواب آرام به انسان دست میدهد.
خوردن سیب چه به صورت خام و چه به صورت پخته مانع تشکیل اسیداوریک در بدن میشود و برای آن دسته از بیمارانی که دچار ناراحتیهایی از جمله اگزماهای مزمن، مبتلایان به چاقی، برافروختگی، تصلب شرائین و بواسیر هستند توصیه میگردد. شیره سیب از بسیاری از بیماریها جلوگیری به عمل میآورد به طور مثال در سرماخوردگیها، گرفتگی صدا، سرفه، برونشها و بیماریهای سینه، حالات عصبی و غیره موثر است. مصرف سیب وحشی در رفع اسهالهای ساده اثر درمانی بسیار زیادی دارد. تحقیقات در این زمینه نشان میدهد که با مصرف سیب ورم حاد یا مزمن روده کاهش مییابد. باتوجه به اثر درمانی سیب و اینکه مقادیر زیاد این میوه نمیتواند به مصرف اطفال برسد، عدهای را بر آن داشت که از این میوه مفید حداکثر استفاده را در طبابت به عمل آورند و به جای آن از گردسیب خشک شده تحت نام آلپونا برای مصارف درمانی اطفال استفاده به عمل آورند، این گرد در هر مایعی قابل حل میباشد.
پکتین کافی در سیب باعث پایین آمدن کلسترول خون میشود، مصرف روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم سیب، کلسترول خون را به میزان ۱۰ تا ۲۰ درصد پایین میآورد، حتی مردم انگلستان معتقدند که با مصرف یک سیب در روز پزشک به خانه راه پیدا نمیکند، سیب درحفظ قدرت و فعالیت کلیهها بسیار سودمند است.
منیزیمی که در سیب و ترهفرنگی وجود دارد باعث حرکت معده و روده میشود و به همین سبب عمل هضم را آسان میکند و همچنین مقاومت بدن انسان را در برابر بیماریهای عفونی و بیماریهایی که امیدی به بهبود آنها نیست مانند (سرطان) زیاد میکند. حضرت علی(ع) در این باره میفرمایند:
سیب بخورید که معده را دباغی میکند، و امام صادق(ع) میفرمایند که: به بیماران مبتلا به تب سیب بخورانید که این میوه بسیار سودمند است و چیزی سودمندتر از آن نیست. سیب اثر تصفیه کننده خون و حیاتبخش در کارهای فکری دارد. به همین علت هم برای خانمهایی که دوران بارداری را سپری میکنند مفید میباشد و هم در رفع خستگیهای جسمانی بخصوص برای ورزشکاران بسیار مفید میباشد. از شیره سیب پخته میتوان به صورت غرغره در رفع آنژین استفاده کرد و نتیجه مطلوب را حاصل نمود.
این میوه خاصیت پاک کردن سموم معده و رودهها را دارد، این میوه هم قدرت غذایی دارد و هم به علت داشتن مواد قلیایی اسید اوریک را حل و ترشحات غدد بزاق و معده را مساعد و متعادل میسازد. این میوه برای بیماریهای کبدی، مجاری ادرار و سینه درد بسیار مفید میباشد. این میوه به علت داشتن مقادیری فسفر، اعصاب و مغز را تقویت میکند. آهن موجود در سیب برای خون، پتاس برای قلب و ید برای تقویت سیب آدم میباشد. خوردن سیب بعد از وعدههای غذایی به هضم و جذب غذا کمک بسیاری میکند. این میوه به طور کلی یک داروخانه مفید و بدون ضرر است.
کسانی که دهان و دندان آنها چرکی و بوی نفس بدی دارند ابتدا مقداری جعفری را در دهان بجوند و بعد تفاله آن را به بیرون بریزند و بعد یک عدد سیب را خوب بجوند و بعد از جویدن آن را بخورند. از این طریق است که باعث میشود از بوی بد دهان رها شوند. طرز تهیه جوشاندهای که از سیب درست میشود و مصرفش باعث پایین آوردن کلسترول اضافی خود میگرد به شرح زیر میباشد؛ ابتدا یک قاشق سوپخوری پوست خشک سیب را ریز ریز کرده در یک فنجان بزرگ آبجوش ریخته و روی آتش بگذارید تا به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. سپس آن را بعد از سرد شدن صاف کنید و بنوشید. از این جوشانده روزی ۲ فنجان بعد از صبحانه و شام میل کرده، قطعا با این دستور، کلسترول خون شما کم خواهد شد و برای زخمهایی که خیلی دیر بهبود پیدا میکند میتوان سیب پخته شده در شیره سیب یا مخلوط شیره سیب به نسبت مساوی با روغن زیتون را بر روی زخمها گذاشته تا نتیجه مطلوبی حاصل گردد.
کلام آخر اینکه سیب میتواند در جوانی، سلامت و تقویت پوست صورت نقش بسزایی داشته باشد مشروط بر آنکه به حالت تازه به کار رود.
با مصرف هرچه بیشتر میوهها و سبزیها سلامتی را به بدن خود هدیه بدهیم.
فرزانه محمد حسینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست