سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

پنج توصیه برای کسب سلامتی


پنج توصیه برای کسب سلامتی

همه می دانند که اجرای ورزش و تمرین جسمانی خون را به گردش وا می دار, چربی و کالری ها را می سوزاند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی, چاقی مزمن و بیماریها دیگر را کاهش می دهد

همه می دانند که اجرای ورزش و تمرین جسمانی خون را به گردش وا می دار، چربی و کالری ها را می سوزاند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، چاقی مزمن و بیماریها دیگر را کاهش می دهد. اما اکنون در منابع فراوانی چنین گزارش شده است که حتی اجرای ۱۰ دقیقه فعالیت جسمانی در روز سلامتی روانی و روحی افراد را تقویت می نماید، سبب می شود فرد واضح تر و شفاف تر تفکر کند، احساس شادی نماید و استرس و نگرانیهایش کاهش یابد. دکتر دانیل ام. لندرز استاد تربیت بدنی و ورزش در دانشگاه ایالتی آریزونا بر این عقیده است که کسانی که ورزش می کنند حتی پس از فقط یکبار اجرای فعالیت جسمانی بطور کلی احساس بهتر ومطلوبتری دارند.

۱) ورزش وتمرین، قدرت تفکر را تقویت میکند

دکتر لندرز ابراز می دارد: اجرای فعالیت های جسمانی زمان عکس العمل، تمرکز، خلاقیت و توانایی ذهنی را بهبود می بخشد چنان که مشهود است ورزش و تربیت بدنی موجب تقویت توانایی بدن برای به گردش در آوردن خون می گردد که این امر از طریق افزایش مقدار اکسیژن در جریان خون و انتقال خون به سمت مغز امکان پذیر می باشد. متخصصان

بر این عقیده اند که تمامی این تغییرات سبب پیشرفت در بروز واکنشهای جسمانی وذهنی سریعتر می گردد.

۲) اجرای ورزش راهی برای مبارزه با پیری و کهولت است

در مطالعه اخیری محققان دریافتند که اجرای فعالیتی ساده نظیر پیاده روی بر پایه اصولی منظم در پیشگیری از افت روانی زنان بالا تر از۶۵ سال مفید و موثر است و هر قدر این کار مدت طولانی تری اجرا گردد عملکرد روحی وروانی آنان تقویت و بهبود بیشتری می یابد مهم تر از هم اینکه بسیاری ازمردم منافع فوری بسیاری را فقط پس از اجرای ۹ هفته فعالیت جسمانی و به صورت ۳ بار در هر هفته به دست می آورند. لندرز بر این عقیده است که تمرینات نباید بسیار شدید باشند بلکه فقط کافی است کمی قدم بزنید و میزان ضربان قلب خود را تا حدودی افزایش دهید.

۳) تمرین جسمانی استرس را متوقف می نماید

دکتر ویلیام پر. مورگان مدیر آزمایشگاه روان شناسی ورزش در دانشگاه ویسکو نزین در مدیسون بر این عقیده است که: « ورزش می تواند نگرانی و استرس را از بین ببرد و حتی به افراد کمک می نماید تا بتوانند بر عصبانیت و ناراحتی خود فائق آیند» اجرای فعالیت های هوازی نظیرپیاده روی، دوچرخه سواری، شنا و دوی آهسته به طور منظم و مکرر، روش بسیار موثری در مبرزه با استرس و نگرانی محسوب می گردد. یوگا نیز فعالیتی است که در این زمینه پیشنهاد می گردد.

۴) اجرای ورزش و تمرینات جسمانی موجب احساس نشاط و شادابی فراوان می گردد

چنانچه شما ترجیح می دهید تمرینات را به طور سبک و در مدت طولانی و یا به طور شدید ودر کوتاه مدت اجرا نمایید. در هر حال مقدار بعضی از مواد شیمیایی موجود در خون نظیر: آدر نالین، سروتونین، دو پامین، و آندرو فین و همچنین داروهای مسکن طبیعی بدن که موجب احساس نشاط و شادابی می گردند از طریق اجرای ورزش وتمرین افزایش می یابد. لندرز می گوید « درمورد افرادی که به افسردگی خفیف یا متوسط مبتلا هستند، در یافته ایم که ورزش کردن حد اقل به مدت ۱۶ هفته اثری مشابه نظیر داروهای ضد افسردگی تجویز شده نظیر زولوفت و پروزاک خواهد داشت»

پژوهشگران دانشگاه دوک در یافتند که ۶۰% از کسانی که حدوداً چهار ماه از افسردگی رنج برده اند، با اجرای ۳۰ دقیقه فعالیت جسمانی به صورت ۳ بار در هفته توانسته اند بدون استفاده از داروهای تجویز شده بر افسردگی خود غلبه نمایند.

۵) اجرای ورزش اعتماد به نفس را تقویت می کند

قوی تر شدن، حفظ تناسب اندام و کسب مهارت در اجرای یک فعالیت ورزشی تأ ثیر بسزایی بر افزایش و تقویت اعتماد به نفس دارد. از نتایج مطالعات نوین آشکار شده است که نوجوانانی که به اجرای ورزشها و فعالیت بدنی می پردازند بیش ازهم سن وسالان دیگر خود احساس سلامتی، نشاط و اعتماد به نفس می نمایند. لندرز می گوید:« اگر چه داشتن بدنی استخوانی و حفظ تناسب اندام امری است که مورد توجه بسیاری از افراد می باشد اما باید توجه داشت که پرداختن به این مسایل سبب ایجاد نگرانی و ناراحتی نگردند. مهم ترین اموری که افراد باید مورد توجه قرار دهند کسب سلامتی وافزایش سطح آمادگی جسمانی میباشند.»



همچنین مشاهده کنید