یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

برخی دیگر از رویدادهای ۳۰ مارس


● ۱۸۱۴: پس از شکست ناپلئون ، نیروهای اتحادیه ضد فرانسه وارد پاریس شدند. ناپلئون به دلیل لشکر کشی غیر ضروری سال ۱۸۱۲ به روسیه بیشتر سربازان خود را ازدست داده بود و از متحدین شکست …

۱۸۱۴:

پس از شکست ناپلئون ، نیروهای اتحادیه ضد فرانسه وارد پاریس شدند. ناپلئون به دلیل لشکر کشی غیر ضروری سال ۱۸۱۲ به روسیه بیشتر سربازان خود را ازدست داده بود و از متحدین شکست خورد.

۱۸۲۲:

پس از خرید فلوریدا از اسپانیا ، کنگره آمریکااز ضمیمه کردن دو بخش غربی و شرقی این ناحیه ، ایالت فلوریدا را به وجود آورد.

۱۸۵۶:

با امضای قرارداد پاریس جنگ کریمه که بر ضد روسیه بود پایان یافت.

۱۹۰۳:

به علت خشکسالی ، ریزش آب از آبشار نیاگارا قطع شد.

۱۹۰۳:

در جریان انقلاب دومینیکن ، دولت امریکا تحت عنوان حفظ منافع اتباع خود به آن سرزمین نیروی نظامی فرستاد.

۱۹۱۲:

فرانسه « مراکش » را رسما تحت الحمایه خود اعلام داشت.

۱۹۴۵:

واحدهای ارتش سرخ در تعقیب نیروهای هیتلر وارد اتریش شدند.

۱۹۷۶:

کنگره جهانی « حافظ » غزلسرا و صوفی بزرگ ایران در شهر رم گشایش یافت.

۲۰۰۸:

۲۹ مارس (دهم فروردین ۱۳۸۷ خورشیدی) فریدون آدمیّت دیپلمات بازنشسته و تاریخنگار معاصر در ۸۷ سالگی درگذشت. وی تالیفات متعدد دارد و عمدتا در زمینه جنبش هایی که به مشروطیت ایران انجامید و دورانی که وی آن را عصر روشنفکری خوانده است. آدمیّت کتابی هم درباره «امیرکبیر» و ایران عصر او نوشته و تالیفی نیز درباره بحرین دارد. او از مخالفان دادن استقلال به بحرین بود (به ترتیبی که واشنگتن به شاه دیکته کرده بود؛ بدون پرسش از ملت و گرفتن مجوز از اکثریت ایرانیان). گفته شده است که آدمیّت شغل دیپلماتیک خودرا برسر همین مخالفت ازدست داده بود. وی که «تاریخ» را در انگلستان تحصیل کرده بود در هند، لندن و مقر سازمان ملل در نیویورک کار دیپلماتیک کرده بود. آدمیّت سبک ویژه ای در نوشتن تاریخ داشت و در هر تحقیق، روی یک فرد و اندیشه او کار می کرد و پنج کتاب از تالیفات او چنین هستند. پدر فریدون از بنیادگذاران انجمن سیاسی «جامعه آدمیّت» است که در طول زمان ایرادهایی هم به آن وارد آمده است.