چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا

کوش آداسی


کوش آداسی

در ۷۱ کیلومتری شهرستان مرکزی استان آیدین قرار داشته و در نوار ساحلی منطقه اژه واقع گردیده است این شهرستان که از شمال باسلجوق و پاموجاک و از جنوب با شبه جزیره دیلک همسایه است در کانون مراکز مهم گردشگری از جمله ازمیر , افس , مریم آنا , میلت , دیدیم , پاموک کاله , مارماریس و بودروم قرار دارد

در ۷۱ کیلومتری شهرستان مرکزی استان آیدین قرار داشته و در نوار ساحلی منطقه اژه واقع گردیده است. این شهرستان که از شمال باسلجوق و پاموجاک و از جنوب با شبه جزیره دیلک همسایه است در کانون مراکز مهم گردشگری از جمله ازمیر ، افس ، مریم آنا ، میلت ، دیدیم ، پاموک کاله ، مارماریس و بودروم قرار دارد . بندر کوش آداسی بعلت نزدیکی با جزیره یونانی ساموس ، برای گردشگرانی که به ترکیه مسافرت می کنند در واقع درب دوم مهم دریایی به شمار می رود .

● راه ارتباطی :

از طریق جاده زمینی و مسیر دریایی می توان به کوش آداسی رفت و آمد نمود. بندر کوش آداسی یکی از بنادر مهم منطقه می باشد . نزدیکترین فرودگاه به کوش آداسی ، فرودگاه ازمیر است.

‌● اماکن دیدنی :

▪ گوورجین آداسی :

در قرن نوزده و در هنگام قیام مورا از سوی عثمانی ها بعنوان کلانتری و جهت مقابله با تهاجمات احتمالی از جزیره ها ساخته شده است.

▪ بنادر قایق های تفریحی و ناوها :

در کوش آداسی ۲ اسکله مخصوص کشتی های توریستی و یک بندر قایق های تفریحی با ظرفیت ۶۵۰ قایق وجود دارد. در بندر کوش آداسی در هر فصل کشتی ها پهلو گیری میکنند. از بندر کوش آداسی در ماههای بهار و تابستان ( از اوایل آوریل الی ۲۰ اکتبر ) سفرهای منظم قایق های موتوری به جزیره یونانی ساموسSamos برگزار میشود . این سفرها در ماههای زمستان بصورت چارتر انجام می گیرد . در بندر در هر ساعت از روز تورهای تفریحی با قایق های مسافربری انجام می گیرد . قایق های تفریحی نیز که تورهای آبی برگزار میکنند در بندر مستقر می باشند.

● مساجد و کاروانسرای ها :

▪ کاورانسرای اوکوز محمد پاشا :

در سال ۱۶۱۸ از سوی صدر اعظم محمد پاشا ساخته شده است. سوراخهای توپ که در دیوارهای بیرونی وجود دارد ، به جهت دفاع از شهر در مقابل دزدان دریایی ساخته شده است. مسجد داخل قلعه نیز در سال ۱۶۱۸ از طرف صدر اعظم اوکوز محمد پاشا ساخته شده است.

‌● پلاژها :

پلاژهای موجود در کوش آداسی عبارتند از :

پلاژدریای خانمها ، پلاژ گوورچین آداسی ، پلاژ ییلانچی بورنو ، پلاژ یاوان سو ، پلاژ کوشتور ، پلاژ کارا اوا ، پلاژ گوزل چاملی ، پلاژ سوگی . پلاژ کالاماکی . آب های گرم آب گرم یاوان سو ( چیبان ) ، آب گرم ونوس ، آب گرم گوزل چاملی ، آبهای گرم مهم کوش آداسی میباشد.

● غارها :

▪ غار کاراجا مناطق حفاظت شده و پارکهای ملی :

▪ پارک ملی دلتای بیوک مندرس .

▪ غارهای آیدین

▪ غار کاراجا

ـ محل : آیدین - شهرستان کوش آداسی

ویژگی ها : یک غار غیر فعالی است و به همین جهت رودخانه ای در آن وجود ندارد . لیکن قطرات آبهایی که از شکافهای سقف می چکد ، باعث بوجود آمدن انواع سنگ قطره ها می شود . همچنین در داخل غار استخرهای تراورتان و چند حوضچه کوچک وجود دارد. در داخل غار هوای بخصوصی وجود ندارد. رطوبت هوای داخل غار هر چه بیشتر به داخل رفته شود افزایش می یابد.

▪ غار سیرتلانینی (Sirtlanini ) :

ـ محل :

آیدین ، شهرستان کاراجا سو این غار در شهرستان کاراجاسو در بین روستاهای یوکاری چام آداسی و نارلی گدیک قرار دارد. امکان رفت و آمد به غار از هر دو روستا وجود دارد. روستای نارلی گدیک با یک پیاده روی ۲۵-۲۰ دقیقه ای نزدیکتر است . همچنین به خرابه های Afrodisian نیز نزدیک است.

▪ ویژگیها :

طول کلی آن ۳۴۸ متر ( سالن اصلی ۱۴۷متر ) بوده و عمیق ترین نقطه آن نسبت به ورودی ۳۲- متر است . یک غار افقی و خشک است . دهانه غار بسیار تنگ است . پس از ۵-۴ متر محوطه اصلی غار شروع میشود . سالن با ستونهایی که با کنار هم قرار گرفته بصورت دیوار در آمده است به ۶-۵ بخش تقسیم شده است . در کلیه اتاقهای داخل سالن ، استالاکتیت ، استالاگمیت و ستون وجود دارد. هنگامیکه دمای خارجی ۲۸ درجه و میزان رطوبت ۴۴% باشد دمای غار ۱۷ درجه و میزان رطوبت نیز ۸۵% میشود.

▪ پارک ملی دلتای آیدین - بیوک مندرس :

ـ محل : استان آیدین و در محدوده شهرستان های کوش آداسی و سوکه قرار دارد.

ـ راه ارتباطی : به این پارک ملی که در استان آیدین و در محدوده شهرستانهای کوش آداسی و سکه قرار دارد ، از طریق جاده کوش آداسی - سوکه قابل رفت و آمد می باشد. فاصله این پارک ملی تا کوش آداسی ۲۸ کیلومتر و تا سوکه ۳۴ کیلومتر است .

ـ ویژگیها :

بافت ژئولوژیکی شبه جزیره دیلک که از پیشروی کوه سامسون به دریای اژه بوجود آمده از توده های متعلق به دوران پالزوئیک ، مزوزوئیک و نئوژن بوده که یکی از نواحی مندرس است . پلاژهای شنی ، دره ای ، سنگی مرتفع این شبه جزیره بسیار جالب توجه است. بخش شمالی این پارک ملی دارای یک پوشش گیاهی بی نظیر در منطقه مدیترانه است . بویژه گیاهان تیره شاه بلوط و دفنه و نیز کلیه انواع گیاهان مخصوص ناحیه مدیترانه در این شبه جزیره با طراوت و زیبایی خاصی دیده میشود. شاه بلوط مخصوص نواحی جنگلی آناطولی شمالی ، بید ، سرو و غیره تنها در این منطقه از کشور در کنار هم وجود دارد. پارک ملی ، آخرین نقطه غربی آناطولی است که نسل آن در حال انقراض است . همچنین فک مدیترانه و لاک پشتهای دریایی که در کشورهای مدیترانه ای تحت حمایت و حفاظت قرار گرفته اند در کناره ها و سواحل این پارک ملی امکان زاد و ولد و رشد یافته اند.

● اماکن دیدنی :

منطقه مقدس واقع در روستای گوزل چاملی که در دامنه تپه دیلک در محدوده شمال شرقی پارک ملی قرار دارد به قرون ۹-۸ پیش از میلاد تعلق داشته و بعنوان محل کنفرانس های کنفدراسیون Panionion که مرکز سیاسی و علمی ionia بوده مورد استفاده قرار می گرفت .

● خدمات موجود و پذیرایی :

در این پارک ملی گردشگاههایی برای استفاده روزانه وجود دارد و نیازهای گردشگران را برآورده می نماید. همچنین بوفه و قهوه خانه صحرایی نیز وجود دارد. در این مکان امکان پذیرایی در چادر و کاروان ها نیز وجود دارد.

▪ بدون دیدن برنگرد

- بدون دیدن کاروانسرای اوکوز محمد پاشا

- بدون دیدن جزیره گوورجین

- بدون شنا کردن در پلاژها

- بدون گردش در پارک ملی شبه جزیره دیلک

- بدون شرکت در تور آبی برنگردید.