چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
رونق باغ میرسد
امام موسی کاظم(ع) در هفتم صفر سال ۱۲۸ ه ـ ق در روستای ابواء در میانه مکه و مدینه متولد شد.
این بزرگوار نیز بهسان دیگر امامان شیعه (ع) در جهت برپایی اسلام راستین و احیای آموزههای پیامبر تلاشی مجدانه پیشه نمود.امامت ایشان که ۳۵ سال به درازا انجامید، با حکومت چهار نفر از خلفای عباسی (منصور، مهدی، هادی و هارون) مقارن و همزمان بود.
هراس از فعالیتهای تبلیغی و بیم از محبوبیت این امام بزرگوار موجب آن شد که شبزدگان سیاهجامه، راه چارهای جز در پیش گرفتن مسیر معاندت پیشروی خویش نبینند. از این رو بخش بزرگی از دوران امامت ایشان در زندانها و سیاهچالهای خلافت عباسی سپری شد.
دوران سخت و طاقتفرسایی که تنها با صبری ایوبوار میشد آن را تحمل کرد. حلم آن بزرگوار که در روزگار رنج و محنت زیبا جلوهگر گشت، از سویی دشمنانش را به شگفتی و تحسین واداشت و از دیگر سو دوستانش را برآن داشت تا القابی چون اسوه بردباری و اسطوره شکیبایی را زیبنده نامش یابند.
امام موسی(ع) که خشم از متانتش در غضب میشد و صبر از طاقتش بیطاقت، در داشتن خلق و خوی خوش نیز کمنظیر بود و این نکتهای است که منابع شیعی و آثار اهل سنت هر دو بر آن تاکید مینمایند.
به عنوان نمونه، جمالالدین یوسفمزی در کتاب تهذیبالکمال آورده است فردی در کمال گستاخی و به طور مکرر در حضور امام موسی کاظم(ع) از امام علی(ع) و خاندانش بدگویی مینمود، روزی تنی چند از یاران امام رخصت طلبیدند تا کار آن تبهکار را بسازند.
امام آنان را برحذر داشت و خود روانه مزرعه او شد. آن مرد تا امام را دید با ناراحتی فریاد برآورد: «آهای! کشت و کار ما را پایمال نکن.» امام کاظم(ع) همچنان به طرف او رفت. وقتی به او رسید، فرمود: «خسته نباشی.»
پس با چهرهای بشاش حالش را پرسید و فرمود: «چقدر در این مزرعه خرج کردهای؟» او گفت: «حدود صد دینار». امام پرسید: «امید داری چقدر محصول برداری؟» گفت: «دویست دینار».
امام کیسهای که محتوی سیصد دینار بود به او داد و فرمود: «این را بگیر. خداوند آنچه را که امید برداشت از این مزرعه داری به تو بدهد».
آن شخص در برابر اخلاق نیک امام آن چنان شرمنده شد، که همان لحظه پوزش طلبید و از امام درخواست نمود تا او را ببخشد. امام(ع) لبخندی زد و پس از بدرودگویی بازگشت.
چند روزی بیش سپری نشده بود که اصحاب امام دیدند آن مرد، در مسجد به محضر امام آمد. در نهایت خوشرویی به امام نگریست و گفت: «خداوند آگاهتر است که رسالتش را در وجود چه کسی قرار دهد.»
امیر نعمتیلیمائی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست