چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

چراغ من، روشنی‌بخش زندگی دیگران


چراغ من، روشنی‌بخش زندگی دیگران

مددکاری اجتماعی حرفه‌ای است که هدف آن، کمک به مددجویان جهت ایجاد این توانایی در ایشان است که بتوانند با تکیه بر امکانات موجود برای حل مشکلات و یا رفع نیازهای خود اقدام کنند …

مددکاری اجتماعی حرفه‌ای است که هدف آن، کمک به مددجویان جهت ایجاد این توانایی در ایشان است که بتوانند با تکیه بر امکانات موجود برای حل مشکلات و یا رفع نیازهای خود اقدام کنند و به استقلال نسبی و رضایت خاطر فردی دست یابند...

بخش مددکاری رابط بین بیمار، بیمارستان و خانواده بیمار است و تنها بخشی است که به طور مستقل با خانواده بیمار در ارتباط است. امروزه مددکاری اجتماعی هر چند که به صورت یک دانش حرفه‌ای تعریف شده، اما متاسفانه در بسیاری از مراکزدرمانی ناشناخته مانده است وحتی از نظر بسیاری از کادردرمانی، مددکاری تنها یک واحد کسر درآمد محسوب می‌شود. در اینجا به اختصار به پاره‌ای از وظایف واحد مددکاری مراکز درمانی اشاره می‌شود:

۱) هماهنگی با پذیرش و نیز کادر درمانی در ارتباط با معرفی بیماران سرپایی با توجه به مشکل درمانی و اجتماعی آنها ونیز بررسی و حل مسایل و مشکلات درمانی مددجویان مراجعه‌کننده به مراکز درمانی ازجمله مصاحبه با خانواده، بازدید منزل و اجرای طرح‌های کمکی در رفع مشکل آنان.

۲) مصاحبه با بیمار و خانواده وی در مورد اخذ رضایت جهت انجام عمل جراحی و آمادگی برای عمل جراحی و قطع عضو و سعی در تقویت روحیه بیمار در این جهت.

۳) بررسی وضعیت مالی بیماران و حل مشکل پرداخت هزینه‌های درمانی آنان از طریق استفاده از منابع نهادها و ارگان‌های ذی‌ربط از جمله سازمان‌های بیمه و یا کمیته امداد و...

۴) راهنمایی و معرفی مددجویان مراجعه‌کننده جهت دریافت امکانات پزشکی و پیراپزشکی به مراکز درمانی و دیگر موسسات درمانی کشور.

۵) آماده‌سازی بیماران مددجو جهت بازگشت به اجتماع.

۶) برنامه‌ریزی جهت آشنا کردن افراد وموسسات و نهادها و ارگان‌ها با واحد مددکاری بیمارستان‌ها و جلب مشارکت مادی و معنوی ایشان.

۷) تهیه گزارش از وضعیت اجتماعی و اقتصادی بیمار که مورد نیاز کمسیون‌های پزشکی و از کارافتادگی و نقص عضو است.

۸) حمایت و پیگیری وضعیت قربانیان خشونت‌های خانوادگی از جمله کودک‌آزاری، همسرآزاری، سالمندآزاری و نیز کودکان نامشروع یا ناخواسته متولد شده در مراکز درمانی و نیز بیماران بی‌خانمان و بی‌سرپرست با همکاری سازمان‌های ذ‌ی‌ربط.

۹) پیگیری درمان مددجویان بیمار و ایجاد ارتباط با موسسه درمانی ارایه‌دهنده خدمات پزشکی.

در انتها به جمله آرمانی مددکاری اجتماعی اشاره می‌کنیم: «چراغ من روشنی بخش زندگی دیگران است»

دکتر کامران آقاخانی - متخصص پزشکی قانونی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران



همچنین مشاهده کنید