چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بهینه سازی مصرف برق و ارتباط آن با بهبود كیفیت زندگی
بهینهسازی مصرف برق به معنای پایینآوردن كیفیت زندگی نیست بلكه صرفهجویی به معنای حركت در جهت هماهنگسازی بخش مصرف با تولید در رفع كمبود منابع است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و مدیر عامل شركت توانیر با تكیه بر این مطلب بحث مدیریت مصرف برق را همپای مدیریت تولید و عرضه اعلام كرده است.
با درنظر داشتن نكته فوق و همانگونه كه كارشناسان عنوان میكنند مدیریت عرضه و تقاضا انرژی الكتریكی بهرهگیری از مجموعه سیاستها و فعالیتهایی است كه تعادل بین دو بخش تولید و عرضه را در طول زمان حفظ كند.
همانگونه كه بارها در این ستون به آن اشاره شده مدیریت تولید همه سعی خود را برای تامین برق مطمئن و پایدار با اقتصادیترین روش به انجام میرساند.
توسعه و احداث نیروگاههای جدید، بهینهسازی شبكههای انتقال و توزیع و گسترش آنها، مدیریت عالی بر دیسپاچینگ با به كارگماردن اقتصادی واحدهای تولید برق از جمله سیاستهایی است كه در سمت عرضه و تولید نیروگاهی به كار گرفته میشود اما به دلیل اینكه انرژی الكتریكی در حجم زیاد قابل ذخیره شده نیست و علاوه بر آن، به این دلیل كه همه ساله میزان مصرف با توجه به رشد روزافزون تقاضا افزایش مییابد بهمین دلیل به همان میزان كه مصرف میشود برق وارد شبكه تولید میشود. به گفته كارشناسان اگر تولید برق تابع بیقید و شرط مصرف برق باشد، مدیریت تولید را در حد تامین انرژی الكتریكی به صورت اقتصادی محدود میكند. بنابراین براساس بررسیهای كارشناسی، مدیریت مصرف با مدیریت بخش تقاضا باید هماهنگ باشد مدیریت سمت تقاضا یا مدیریت مصرف بر دو اصل تامین برق در حد نیاز واقعی و كاهش ضریب همزمان مصرف تا حدی كه امكان دارد متكی است.
بهرصورت مصرف بیرویه برق، رشد بیرویه و غیرمنطقی تقاضای برق را درپی خواهد داشت رشد بیرویه تقاضا باعث رشد غیرضروری شبكههای تولید و سیستمهای برقرسانی میشود كه همه این موارد هزینههای اضافی را در صنعت برق به وجود میآورد. هزینههای اضافی به لحاظ محاسبات فنی- بر كیلووات ساعت تحویلی برق سرشكن میشود و برق عرضه شده با هزینهای كه بسیار گران تمام شده بر هزینه مصرفكنندگان سرشكن میشود و قیمت بالای برق را تمامی مصرفكنندگان باید تحمل كنند.
در شمارههای قبل این ستون به این مساله نیز اشاره شد كه مدیریت مصرف برق به معنای پذیرش درك عمومی و جمعی در زمینه بهینهسازی مصرف برق نیز است. در سال جاری با توجه به تلاشهای فرهنگی و آموزشی كه به عمل آمده، عزم جمعی بیشتری در زمینه كاهش مصرف برق صورت گرفته است به گونهای كه درصد نرخ رشد مصرف برق در ۲ ماه اوج مصرف برق در تابستان امسال (تیر و مرداد) نسبت به مدت مشابه در سال قبل پایین آمده است.
به گفته كارشناسان اوج مصرف برق مبنای پیشبینی بار مورد تقاضا برای سالهای بعد و توسعه ظرفیت تولید و سیستم برقرسانی است. اگر همچنان بتوان از طریق اعمال مدیریت و بهینهسازی مصرف انرژی الكتریكی از سوی شهروندان و مشتركان در سراسر كشور، مصرف را در طول زمان بتوان توزیع كرد همزمانی تولید و مصرف كاهش یافته و در نتیجه میزان اوج مصرف نیز كاهش مییابد و نیازهای سالهای آتی برای توسعه تاسیسات كمتر خواهد بود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست