سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

۲۰مارس ۱۹۴۰ ـ تصمیمات مهم و محرمانه هیتلر و موسولینی درگذرگاه « برنر » در آلپ که بعدا افشاء شدند


۲۰مارس ۱۹۴۰ ـ تصمیمات مهم و محرمانه هیتلر و موسولینی درگذرگاه « برنر » در آلپ که بعدا افشاء شدند

مذاکرات مهم و محرمانه هیتلر و موسولینی رهبران وقت آلمان و ایتالیا در گذرگاه « برنر Brenner» در بخش ایتالیایی آلپ در مارس ۱۹۴۰، بیستم این ماه پایان یافت که جزئیات آن سالها پس از پایان …

مذاکرات مهم و محرمانه هیتلر و موسولینی رهبران وقت آلمان و ایتالیا در گذرگاه « برنر Brenner» در بخش ایتالیایی آلپ در مارس ۱۹۴۰، بیستم این ماه پایان یافت که جزئیات آن سالها پس از پایان جنگ جهانی دوم افشاء شد و اتحاد دو دولت وارد مرحله ای تازه گردید.

براساس اسنادی که پس از جنگ انتشار یافت ، سران دو دولت تصمیم گرفتند که دست انگلستان را از اروپای قاره ای ، حوزه مدیترانه و خاور میانه کوتاه کنند . برای رسیدن به این هدف ، قرار شد که با شوروی متحد شوند ، زیرا نه تنها می توانست سوخت و مواد مورد نیاز را به آنها برساند بلکه برای بیرون راندن انگلستان از خاورمیانه به دلیل همسایگی با این منطقه می توانست عملا کمک کند .

هیتلر مسئولیت تماس با استالین را بر عهده گرفت تا مطامع او را تعدیل دهد و سعی کند که استالین مخصوصا در خاور میانه سهم زیادی مطالبه نکند.

در این مذاکرات قرار شد که ایتالیا ابتکار بیرون راندن انگلستان را از منطقه مدیترانه ( مالت ، مصر، قبرس و...) برعهده بگیرد و آلمان در غرب اروپا به محاصره دریایی و بمباران لاینقطع انگلستان دست بزند.

یک مورد از مذاکرات سران دوکشور درباره ایران بود. هیتلر از موسولینی که به تاسیس نیروی دریایی برای ایران کمک فراوان کرده بود پرسیده بود که آیا ناوگان تازه تاسیس ایران می تواند در برابر کشتی های انگلیسی ایستادگی کند؟ . موسولینی پاسخ داده بود که اگر آموزش افسران آن ادامه یابد و غافلگیر نشود خواهد توانست آزادی عمل در خلیج فارس را از انگلیسی ها بگیرد. موسولینی توضیح داده بود که چگونه بدون این که انگلیسی ها متوجه شوند افسران ارتش ایران را که برای آموزش زمینی به ایتالیا امده بودند فنون دریایی اموخته است.

طبق اسناد دیگر ، مذاکره با استالین برای اتحاد انجام شد ولی چون استالین نسبت ایران تمایل نشان داده بود هیتلر به او بدگمان شد و نه تنها مذاکرات را قطع کرد بلکه نقشه حمله به شوروی را کشید و به اجرا در آورد و همین امر باعث شکست او و بر هم خوردن همه برنامه ها شد. هیتلر پس از تردید نسبت به تعهدات استالین تصمیم گرفت به جای خرید سوخت از او ، منابع نفت قفقاز را تصرف کند. مورخان نوشته اند که اگر تصمیمات « برنر » عینا اجرا شده بود مسیر تاریخ در جهتی دیگر قرار می گرفت.