دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

آلرژی و مواد غذایی


آلرژی و مواد غذایی

حساسیت به مصرف برخی مواد غذایی یکی از مشکلات شایع افراد در گروههای سنی مختلف بویژه کودکان است.سیستم دفاعی بدن این افراد در مقابل برخی ترکیبات موجود در مواد غذایی واکنش نشان …

حساسیت به مصرف برخی مواد غذایی یکی از مشکلات شایع افراد در گروههای سنی مختلف بویژه کودکان است.سیستم دفاعی بدن این افراد در مقابل برخی ترکیبات موجود در مواد غذایی واکنش نشان داده و پس از مدت کوتاهی، علائمی مانند خارش، قرمزی پوست، حالت تهوع، ورم، ایجاد جوش یا کهیر پوستی و در موارد حاد تشنج، استفراغ و درد پدیدار می شود.مواد غذایی شایع که در اکثر افراد حساسیت ایجاد می کنند، عبارتند از: شیر، تخم مرغ، بادام زمینی، گندم،بادام، لوبیای سویا و ماهی.

ابتلا به حساسیت غذایی به اندام هایی نظیر کبد و روده ها آسیب وارد کرده و ترکیبی با نام گلوتن (پروتئین موجود در گندم و دیگر غلات) با ایجاد اختلال در عملکرد سیستم گوارشی، سبب بروز علائمی مانند حالت تهوع، انقباض عضلانی و کاهش وزن ناشی از عملکرد ناصحیح اندام های گوارشی می شود. حساسیت به انواع مواد غذایی به راحتی قابل تشخیص و درمان است. تشخیص این اختلال اغلب از طریق واکنش پوست به ماده آلرژی زا میسر می شود.محققان به افراد مبتلا به آلرژی، خواندن مواد تشکیل دهنده مندرج روی بسته بندی های مواد غذایی و پرهیز از مصرف مواد غذایی آلرژی زا را توصیه می کنند. آگاهی از ماده آلرژی زا و شناخت مواد غذایی حاوی این ترکیبات بسیار ضروری است. برای نمونه فردی که به آلبومین حساس است باید از مصرف تخم مرغ و مواد غذایی که در آن تخم مرغ به کار رفته پرهیز کند.

دنیا پرتو